3. syyskuuta 2015

PIENET JUUSTOKAKKUSET



Bongasin tässä jokin aika sitten Pirkan ruoka-lehtisestä ohjeen pienille juustokakuille, jotka valmistetaan muffinsvuokiin. Tämä on mielestäni tosi kiva idea, sillä aina ei jaksa tehä isoa kakkua. Nämä tällaiset pienet kakkuset ovat kivaa vaihtelua perinteiselle kakkuversiolle. :)  Ja nämä ovat hyvä idea esim. tarjottavaksi erilaisiin juhliin, jossa jokainen vieras saa oman pienen kakkusen herkuteltavaksi. :)

Hieman muuntelin tuota ohjetta omaan makuun sopivaksi ja mitä kaapista tekohetkellä sattui löytymään. :) Ohjeella tulee 12 kappaletta minijuustokakkuja.

Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 rkl kaakaojauhetta
75 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
½ sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu puristettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Koristelu:
mustikoita + karpaloita

Ota esille muffinsipaistopelti ja laita syvennyksiin amerikan muffinsivuoat. 

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimen avulla. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sulata voi. Sekoita voi joukkoon ja jaa keksimassa jokaisen vuoan pohjalle. Painele lusikan avulla tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pese sitruuna ja raaste kuori sekä purista mehu lasiin. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili ja sokerit. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota sekaan liivatteet. Anna jäähtyä hetken jos seos on kuumaa. Kaada se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Jaa valmis täyte kaikkiin kahteentoista vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli. 

Irrota valmiit minijuustokakut paperivuoista ja koristele marjoilla. Säilytä valmiita kakkuja jääkaapissa. 


Oijoi, nämä olivat hyviä ja raikkaita minikakkuja. :D


Namskis, suosittelen kyllä kokeilemaan! :)


Tätäkin ohjetta pystyy muokkailemaan vaikka miten omaan makuun sopivaksi. Pohjassa voi käyttää toisia keksejä, tuorejuuston voi vaihtaa johonkin maustettuun versioon... Vaihtoehtoja kyllä löytyy! :)

Koristelussa on parempi käyttää tuoreita marjoja eikä pakaste kuten itse käytin. Nuo pakastemarjat menevät ihan veteliksi tuossa kakun päällä. Mikäli vain mahdollista niin kannattaa käyttää tuoreita marjoja. :)


Mielessäni muhivat jo reseptit mustikka- ja suklaakakkuihin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille