26. syyskuuta 2015

SITRUUNA-LAKRITSIFUDGE



Suklaapossun innoittamana oli aivan pakko tehä myös ite näitä pieniä makeita herkkupaloja. Laku ja sitruuna sopivat mielestäni vain niin hyvin yhteen. :) Vaikka nämä pienet pehmofudget ovat melko makeita, niin ei niitä voi olla ottamatta yhden palan jälkeen lisää. Nam nam! :)

Tässä oma ohjeeni fudgelle. Ohjeella saa reilun satsin paloja. Kovin isoiksi paloiksi näitä ei kannata leikata. Ja pieniä palojahan voi sitten aina ottaa useamman. :)

Massa:
200 g valkosuklaata
200 g sitruunasuklaata (Fazer)
½ prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
noin 200 g pehmeitä lakuja (Fazer)

Aloita leikkaamalla lakut aivan pieniksi paloiksi. Ota esille noin 25 x 25 cm vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. 

Leikkaa suklaat pieniksi paloiksi. Tämä nopeuttaa niiden sulamista. Laita suklaat kattilaan ja kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista ja suklaat on sulanut maidon joukkoon. Sekoita sitten lakut joukkoon ja kaada seos vuokaan. Huom! Älä sekoita joukkoon aivan kaikkia lakupaloja, säästä noin desin verran päälle ripoteltavaksi. Tasoita massan pinta ja painele kevyesti pinnalle loput lakupalat. 

Anna hyytyä jääkaapissa noin parisen tuntia. Leikkaa paloiksi ja herkuttele. 


Oijoi... Nämä olivat hyviä!! Lakun ystävälle nämä olisivat varmasti kiva lahjaidea. Palat voisi esimerkiksi laittaa sellofaanipussiin ja sitoa pussin kiinni nätillä narulla. :)


Tuosta kondensoidusta maidosta saa kyllä niin helposti tehtyä näitä fudgeja. 
Helppoa ja ennen kaikkea hyvää! :)


Vein näitä myös töihin työkavereille maistiaisiksi ja kaikki tykkäsivät kovasti. Nopeasti palat hävisivät kahvihuoneen pöydältä. :D Näitä tulee varmasti tehtyä toistekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille