21. syyskuuta 2015

TUPLASUKLAAKAURAKEKSIT




Oon nyt vaihteeksi innostunut taas leipomaan erilaisia keksejä. :) Tällä kertaa testiin pääsivät kahdesta suklaasta valmistettavast keksit. Eivät olleet yhtään hullumpia! :)

Ohjeella tulee noin 20 kappaletta keskikokoisia keksejä.

Massa:
100 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita
100 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri keskenään. Lisää voimakkaasti vatkaten joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne massan joukkoon, sekoita. 

Rouhi veitsellä suklaat suht karkeaksi rouheeksi ja sekoita rouheet lopuksi massan joukkoon. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pyörittele massasta samankokoisia palloja ja aseta ne leivinpaperoiduille pelleille. Litistä palloja hieman pelillä. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. 


Keksit eivät kovin paljoa leviä uunissa, joten kovin suurta väliä ei tarvitse keksien välille jättää.


Nam, nämä olivat kyllä hyviä! Oon ite kyllä niin keksien ystävä. :D


Näitäkin keksiä on helppo muokata. Kaakaojauheen voi jättää pois ja korvata sen tavallisilla jauhoilla. Näin saa vaaleita keksiä aikaiseksi. :) Myös erilaiset suklaat tuovat uutta vivahdetta keksien makuun. Kannattaa rohkeasti kokeille eri makuja. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille