27. lokakuuta 2015

HALLOWEENIN LAKRITSIKEKSIT



Kauan aikaa olen halunnut kokeilla tehdä Wilhemliinakeksejä. Sitten sain idean, että yhdistän keksien teon Halloweeniin, koristelemalla keksit teemaan sopivalla tavalla. :) 

Täytyy sanoa, että nämä olivat sitten tosi hyviä keksejä! Tykkäsin kyllä todella paljon sekä kuorrutuksella että ilman kuorrutusta. :)

Ohjeella tulee noin 40 kpl keksejä. 

Massa: 
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 munan keltuainen
5 dl jauhoja
1 rkl lakritsijauhetta
2 tl soodaa

Kuorrutukset + koristelu:
tummaa ja valkosuklaata
erilaisia nonparelleja

Vatkaa voi, sokeri ja siirappi kuoheaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. 

Jaa valmis taikina neljään osaan. Muotoile osista pitkät tangot kahdelle pellille. Kaksi tankoa per pelti. Jätä hyvin leviämisvaraa tankojen väliin. 

Paista tankoja 175 asteessa, uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Muotoile tangot heti uunista otettuaasi puukolla ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Anna jäähtyä sitten pellillä. 

Dippaa jäähtyneiden keksien päät sulatettuihin suklaihin ja koristele erilaisille nonparelleilla.


Tämä oli tosiaan eka kerta kun tein näitä keksejä, enkä oikein tiennyt millaisia tankoja taikinasta piti muotoilla. Niinpä tein tangot kahdella eri tavalla, toiset jätin korkeiksi/epätasaisiksi ja toiset mataliksi/tasaisiksi. Kait se on sitten makuasia, millaisia haluaa tehä. :) Itse ehkä tykkäsin enemmän noista epätasaisista. :D


Namskis, nämä olivat hyviä!
 Lakritsin maku tuli kivan pehmeästi esille eikä ollut lainkaan dominoivana makuna. Herkullista! :)


Suklaat toivat myös kivasti makua kekseihin. 
Hyvin nämä maistuivat myös ilman noita suklaita. :)


2 kommenttia:

Jätä viesti Herkkukatille