3. marraskuuta 2015

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU



Mulla on nyt ihan selvästi jonkin sortin mustikkabuumi meneillään, kun monet viimeaikaiset leivonnaiset ovat sisältäneet mustikkaa. Mustikka, se vain on niin hyvää eri leivonnaisissa! :)

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että haluan kokeilla tehä kahvikakun, joka pitää sisällään marjoja. Ylläri ylläri, päädyin mustikkaan ja sen kaveriks valkosuklaaseen. :) Omasta mielestäni näistä pääraaka-aineista syntyi aivan SAIRAAN hyvä kahvikakku. Tätä voin kyllä lämpimästi suositella kokeilemaan! :)

Massa:
150 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
3 munaa
140 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
200 g mustikoita

Koristelu:
noin 80-100 g valkosuklaata
pensasmustikoita

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota torvivuoka valmiiksi. Vuoan tilavuus on hyvä olla 2 litraa. 

Aloita sulattamalla voi mikrossa ja jätä se sitten jäähtymään. Sekoita kermaviili ja munat jäähtyneen voin joukkoon. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe ja valkosuklaarouhe. Kaada voi-kermaviili-munaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. 

Lisää massaan lopuksi mustikat. Sekoita vain sen verran, että mustikat sekoittuvat massan joukkoon. 

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 1 h 10 min tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa valmis kakku hieman jäähtyneenä.

Koristele kakku täysin jäähtyneenä. Sulata suklaa mikrossa ja siirrä pieneen pursotuspussiin. Spritsaa suklaaraidat kakun päälle ja asettele koristeeksi vielä pensasmustikoita. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Oijoi, tästä tuli kyllä heti yksi mun lempparikakuista. Oli meinaan tosi hyvää! :)


Kakku oli ihanan mehevä ja kostea. Yksi pala kakkua ei riittänyt mihinkään! :D


Kakkua joitui pitämään uunissa suhteellisen kauan, mutta odotus oli kyllä sen arvoista. :)


Mikäli vähänkään pitää itse valkosuklaasta ja mustikoista, niin suosittelen kyllä testaaman tätä reseptiä. Ja jos haluaa, niin nuo mustikathan voisi aivan hyvin korvata vaikkapa puolukoilla. Uskon, että ei sekään yhdistelmä olisi lainkaan hullumman makuinen. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille