27. huhtikuuta 2015

MANSIKKAHYYDYKEKAKKU LIMETWISTILLÄ



Viikonloppuna alkoi ihan hirveästi tehä mieli mansikkakakkua! Tavallista täyskäriä en jaksanut alkaa tekemään, kun pakkasessakaan ei ollut pohjaa valmiina. Niinpä tekasin sitten tällaisen hyydykekakun pakastemansikoista limellä höystettynä. Kelpasi kyllä mansikkakakun nälkään! :)

Pohja:
175 g digestivekeksejä
2 tl kaakaojauhetta
40 g voisulaa

Täyte:
5 liivatetta
2½ dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sokeria
250 g mansikoita (pakaste)
1 limen raastettu kuori 
1 limen mehu puristettuna

Koristelu:
noin 50 g valkosuklaata
sokerimassaruusu + lehdet

Valmista pohja. Pingota 20 cm irtopohjavuovan pohjalle leivinpaperi ja laita reunakalvo kiertämään vuoan sisäreunaa. Murskaa keksit ja sulata voi. Lisää keksimurskan joukkoon kaakaojauhe ja voi, sekoita sekaisin. Painele seos vuoan pohjalle ja laita odottamaan jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen. 

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta se sauvaskoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kulhossa tuorejuusto, rahka ja sokerit, sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon mansikkasose ja limen kuoriraaste. Sekoita sekaisin. 

Purista limestä mehu lasiin ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi. Lisää joukkoon puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi liemeksi. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada valmis täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkapissa mieluiten yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Raasta juustohöylällä lastujan kakun pinta täyteen ja aseta itse tehty ruusu lehtineen koristeeksi. 


Lime toi kivasti lisäpotkua ja raikkautta kakkuun. :) Täytteen koostumus oli myös mielestäni hyvä, oikein pehmeä ja helposti leikkaantuva. :)


Aivan tyytyväinen en kuitenkaan ollut kakkuun. Jotenkin maku jäi melko pliisuksi ja olisin halunnut mansikan mauan voimakkaammin esille. 


Väsäsin koristeeksi nopsaa perinteisen valkoisen ruusun. Lehdet jouduin tekemään turkoosin värisiksi, kun olin jättänyt töihin vihreän pastavärini. Jotenkin oon onnistunut tässä viime aikoina roudaamaan omia tarvikkeitani töihin ja sille tiellehän ne on sitten jäänyt. :D


Jos nyt tekisin tämän kakun uudestaan.... Laittaisin varmaan maustamattoman tuorejuuston tilalle vaniljatuorejuustoa tai sitten korvaisin vispikerman vaahtouvalla vaniljakermalla. Ehkä nuo muutokset toisivat enemmän makua kakun täytteeseen. Tai sitten joukkoon voisi laittaa valkosuklaata sulatettuna. Se toisi enemmän makeutta. Täytynee testata ensi kerralla. :)


23. huhtikuuta 2015

DONITSIT UUNISSA




Tarkoituksenani oli tehä oikein kunnon rasvassa paistettavia munkkeja tässä yksi päivä... Laiskuus kuitenkin iski ja päädyinkin tekemään vain tällaisia pikadonitseja uunissa. Kyllä nämäkin kelpasivat hyvin! :)

Ite en ohjetta kuitenkaan keksinyt vaan löysin hyvän reseptin Suklaapossun blogista. :) Kuorrutukset takaisin vain äkkiä mitä kaapista sattui löytymään. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta donitseja.

Massa:
½ dl öljyä
1,25 dl piimää
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Kuorrutukset:
40 g voisulaa
sokeria
kaneli

70 g maitosuklaata
1-2 tl öljyä
pari palaa valkosuklaata
suklaarekeita

Mittaa kulhoon öljy, piimä, sokeri ja muna. Sekoita sekaisin. Mittaa kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa taikinaa!

Voitele kevyesti donitsipelti. Laita massa pursotuspussiin ja pursota taikina pellille. Älä täytä donitsikoloja liian täyteen, muista jättää kohoamisvara.

Paista uuni keskitasolla noin 6-7 minuuttia niin, että donitsit ovat juuri ja juuri kypsiä. Anna jäähtyä hetken vuoassa ja kumoa sitten leivinpaperille jäähtymään kunnolla.

Puolet donitseista on sokeroitu ja puolet kuorrutettu suklaalla. :)

Sokeroituja donitseja varten sulata voi mikrossa. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli. Voitele puolet donitseista voisulalla ja pyörittle kaneli/sokeriseoksessa.

Suklaakuorrutteisia herkkuja varten sulata suklaat varovasti mikrossa erillisissä astioissa. Lisää maitosuklaan joukkoon varovasti öljyä sen verran, että siihen on helppo dipata donitsit. Laita sulatettu valkosuklaa valmiiksi pieneen purostuspussiin. Dippaa donitsit suklaassa, pursota päälle raidat ja koristele vielä suklaarakeilla. Säilytä jääkaapissa.


Nami nam, nää oli hyviä! :) 


Hmmmm... Donuts! :D


Nämä sopivat hyvin vapun ajan herkutteluun, nopeita valmistaa ja ennen kaikkea hyviä! :)


Tilannekuva Tepakollista! Se nappasi nopeilla jättitassuillaan rekvisiittana olleen serpentiinin ja lähti se suussa juoksemaan pakoon. Tepakolli on niin hassu!! :D:D:D



21. huhtikuuta 2015

MARMOROITU MUSTIKKAJUUSTOKAKKU



Nyt en voi sanoa muuta kuin iso NAM! :) Bongasin ohjeen tälle marmoroidulle mustikkajuustokakulle K-ruokalehdestä ja ohjee taitaa löytyä myös heidän nettisivuiltaan. Oon nyt ihan innostunut näistä uunissa paistettavista juustokakuista, kun ne on vaan niin kertakaikkisen hyviä!

Tämän kakun tein viime viikonloppuna herkuteltavaksi. Paistoin kakun perjantai-iltana ja annoin sen olla jääkapissa seuraavaan päivään ennen maistamista. Oli kyllä odottamisen arvoista! Tykkäsin tosi paljon kakusta. Maitorahka teki kakusta pehmeän ja ihanan makuisen. :) Ohje on melkeipä aivan suoraan lainattu, tuorejuustoa laitoin kuitenkin koko purkin (200 g) ja vanilliinisokerin tilalla käytin vaniljasokeria. Pinnalle laitoin myös vähän enemmän mustikoita kuin alkuperäisessä ohjeessa oli neuvottu. 

Kakku on tehty 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voisulaa

Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1½ dl sokeria
3 munaa
½ dl maizenaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle:
1½ dl mustikoita (pakaste)
noin 1 rkl sokeria

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan sisäreunat hyvin. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä. Taputtele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita täytteen kaikki aineet sekaisin käsin esim. isolla lusikalla tai tukevalla vatkaimella. Älä käytä sähkövatkainta! Ohjeen järjestyksessä aineet vain sekaisin keskenään. :) Kaada valmis täyte vuokaan.

Sulata mustikat ja soseuta ne sokerin kanssa sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose täytteen päälle "klönteiksi" ja vetele viivoja esim. veitsen kärjellä klönttien läpi. Näin saat aikaan marmorointikuvion. 

Paista kakku uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja irrota reunat vuoasta. Laita reunat kuitenkin vielä takaisin ja anna kakun olla mielellään yön yli jääkaapissa vuoassaan. Sitten vasta irrota kokoaan pois vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle.


Ojoi-joi, kun oli hyvää! Tykkään ehkä enemmän sellaisesta juustokakusta, jossa on mukana maitorahkaa verrattuna sellaiseen kakkuun, mikä on tehty pelkästään tuorejuustosta. Maku on paljon pehmeämpi ja kevyempi. :)


Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä! Ette varmasti tule pettymään. :)


19. huhtikuuta 2015

AMERIKKALAINEN JUUSTOKAKKU UUNISSA



Töissä testailtiin tässä vähän aikaa sitten erilaisia uunissa paistettavia juustokakkuja. Olihan sitä sitten pakko myös kotonakin leipasta uunissa paistettava juustoinen kakku. Omaa reseptiä en jaksanut alkaa kehittelemään, vaan bongasin k-ruoka sivuilta hyvän ohjeen, jolla valmistaa suussasulavaa herkkua. :)

Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia

Täyte:
2 prk (á 200g) vaniljatuorejuustoa (Valio)
1 prk (á 200g) kermaviiliä
1 dl kermaa
4 munaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna
1 dl sokeria
½ dl maizenaa

Koristelu: vadelmia (pakaste tai tuoreita)

Vuoraa 24 cm vuoan pohja leivinpapaerilla ja voitele reunat hyvin. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna, vatkaa hyvin sekaisin. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele valmis pohjamassa vuoan pohjalle ja myös reunoille noin 4 cm. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Laita kulhoon tuorejuusto, kermaviili, kerma, munat, sitruunamehu ja sitruunankuori, sokeri, sekä maizena. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Huom! Täyte on löysää. Paista uunin alatasolla noin 1 tuntia  kunnes on kypsä. Jos pinta meinaa saada väriä, alenna lämpötilaa ja jatka paistamista hieman kauemmin. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappin yön yli. Irrota sitten vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele halutessasi vadelmilla. 



Kaneli maistui kivasti pohjataikinassa! :)



Kakun maku mielestäni parani, mitä kauemmin se oli jääkapissa. Pari päivää paiston jälkeen kakku oli parhaimmillaan. :)


Uunissa paistettavat juustokakut on kyllä aina hyviä! Ne ovat myös helppoja tehä, aikaa vain vielä tuo paistaminen. Mutta jos jaksaa odottaa, niin varmasti saa hyvää herkkkua. :)





15. huhtikuuta 2015

KINDERPIIRAKKA Á LA HERKKUKATTI



Huomasin pääsiäisen aikoihin, että monet blogit ja leivontasivut olivat pullollaan herkullisen Kinderpiikaran ohjeita. Tässä tulee suklainen piirakka Herkkukatin tyyliin. :)

Pohja: 
2 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
150 g voita sulatettuna

Voikreemi:
150 g voita huoneenlämpöisena
300 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
sitruunamehua

Kuorrutus:
noin 180-200 g maitosuklaata
noin 100 g valkosuklaata

Valmista pohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi, yhdistä kuivat aineet ja mittää kerma valmiiksi. Kaada vaahdon joukkoon ensin voisula, sitten kerma ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita lisäysten aikana koko ajan sähkövatkaimen ykkösteholla. Sekoita nopeasti aineet sekaisin ja sekoita vielä lopuksi varovasti käsin kaikki aineet hyvin sekaisin. Kaada valmis massa leivinpaperoituun vuokaan noin 25x25 cm ja paista uuni alatasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä täysin. 

Valmista kreemi. Notkista lämpöinen voi ensin kulhossa, sihtaa joukkoon tomusokeria vähän kerraallaan ja sekoita aina hyvin sekaisin jokaisen lisäyksen jälkeen. Mausta lopuksi vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Levitä kreemi jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Kun kreemi on jähmettynyt, sulalta maitosuklaa varovasti mikrossa. Levitä nopeasti kreemin päälle. Huom! Koska kreemi on kylmää, suklaa jähmettyy tosi nopeeta ja se täytyy levittää nopeaa tasaiseksi. Sulata valkosuklaa myös mikrossa ja siirrä se pieneen pursotinpussiin ja pursota raidat piirakan päälle. Laita jääkaappin kunnes molemmat suklaat on jähmettynyt. Leikkaa paloiksi ja herkuttele vaikka kahvin kanssa. :)


Oijoi, kun tämä oli hyvää ja suklaista! :) 
Aika makeaa kylläkin, ettei kovin montaa palaa voinut kerralla ottaa. :)


Piirakasta tuli kivan korkea, kun se tehtiin vähän pienempään vuokaan kuin normaalisti. Näin ollen myös tuosta kreemikerroksesta tuli kunnon kokoinen. :) Tämä piirakka ei ollut ollenkaan huono!! :D




14. huhtikuuta 2015

RAHKATORTTU


Tätä rahkaista herkkua tein tuossa pääsiäisen aikoihin. Idean tähän sain työpaikalla tehtävistä rahkapullista ja -pitkoista. En jaksananut pullataikinaa alkaa väsäämään rahkaherkkuja varten, vaan päätin tehä tällaisen rahkaisen tortun. :) 

Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
150 g voita sulatettuna

Rahkatäyte:
500-600 g maitorahkaa
100 g sokeria
120 g munia
120 g voita sulatettuna
60 g vaniljakreemijauhetta
sitruunamehua

Tarjoiluun/koristeeksi: persikkapaloja

Aloita valmistamalla pohja. Vuoraa 24 cm vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet, mittaa kerma valmiiksi ja sulata voi mikrossa tai liedellä. Kaada valmiiseen munasokerivaahtoon, koko ajan sekoittaen vatkaimen ykkösteholla, ensin voisula, heti perään kerma ja viimeiseksi kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet juuri ja juuri sekaisin sähkövatkaimella ja sekoita lopuksi vielä esim. nuolijalla hyvin aineet sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa, noin 25-30 minuuttia.

Valmista täyte sillä välin kun pohja on uunissa. Sulata voi. Mittaa kulhoon kaikkia täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi täytemassaksi. Sitruunamehua ei tarvitse laittaa paljoa, vähän oman maun mukaan voi sitä lisäillä. :) Ota pohja pois uunista ja levitä täyte sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista vielä 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Voit nostaa tortun uuni keskitasolle tässä vaiheessa, mutta katso ettei pinta saa kovin paljoa väriä.  

Anna tortun jäähtyä ja irrota vuoasta. Leikkaa paloiksi ja tarjoile esimerkiksi persikkapalojen kera. :) Säilytä jääkaapissa. 


Tää oli kyllä niin hyvää, että oli vielä kielen mennessään! Yksi pala ei kerta kaikkiaan riittänyt, pakko oli ottaa lisää! :)


Rahkatäytettä tässä on tosiaan ihan kunnon kerros, melkeipä saman verran kuin pohjaakin. Ehkä sen takia tää oli niin hyvää.. :D Täytteen määrän voi ihan hyvin jakaa vaikka kahdellekin tortulle, mikäli haluaa valmistaa useammin rahkaherkun. Samaista täytettä voi hyvin käyttää myös niissä rahkapullissa tai vaikka -pitkoissakin. :) 

Torttu ei kauaa kaapissa kerennyt "homehtumaan", oisko se ollu syötynä kahessa päivässä. :D

13. huhtikuuta 2015

MANGOLEIVOKSET



Laitetaan heti perään toinenkin päivitys. Näitä on leipomuksia on tässä parin viikon aikana kertynyt ihan kivasti jemmaan päivittämista varten. :)

Vihdoinkin sain aikaiseksi testata kauan kaapissa lojunutta silikonista leivosvuokaa! Oon jo vaikka kuinka monet kerrat miettinyt, että nyt mä kokeilen tehä puolipallon muotoisia leivoksia mutta aina ne on sitten kuitenkin jäänyt tekemättä. Tuolla pallovuoalla tuli kyllä kivan näköisiä leivoksia näin pääsiäisen teemaan sopien. :)

Muotilla tulee 6 kappaletta leivoksia. 

Täyte:
2½ dl vispikermaa
1 prk (á 200g) mangorahkaa (Arla)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
(keltaista pastaväriä)

+ appelsiinimarmeladia

Pohjat:
noin 90 g digestivekeksejä
noin 20-30 g voita sulatettuna

Kuorrutus+koristelu:
100 g maitosuklaata
20 g voita huoneenlämpöisenä
koristepalloja

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, vaniljasokeria ja vaniljakreemijauhe. Värjää halutessasi keltaisella värillä. Laita massa pursotuspussiin. Pursota silikonuvuoan koloihin massaa alle puolivälin. Laita lusikalla tai pienellä pursotuspussilla jokaisen leivoksen keskellä marmeladisydän. Pursota näiden päälle vielä täytettä. Täytä vuoat vain sen verran, että pystyt vielä tekemään keksipohjat leivoksille.

Pohjia varten murkaa keksit, sulata voi mikrossa ja yhdistä nämä. Jaa seos jokaisen leiovksen päälle ja tasoita varovasti pinta. Laita leivokset pakkaseen noin 4-5 tunniksi tai mielellään yö ylitte. 

Irrota jäätyneet leivokset varovasti vuoasta. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon huoneenlämpönen voi. Pursota suklaavoi-seoksella jokaisen leivoksen pälle "suklaakasa" ja koristele koristepalloilla. Säilytä leivoksia jääkaapissa.


Ylhäällä kuvaa leivosten täyttämisvaiheesta. Tuolla muotilla tulee kivan kokoisia leivoksia. Täytyy alkaa käyttään muottia useammin. :)


Leivokset olivat ihan raikkaita ja keltainen väri sopi oikein hyvin pääsiäiseen. :)


Tätäkin leivosta pystyy varioimaan tosi helposti. Käyttää vain erimakuisia rahkoja täytteessä ja laittaan leivosten sisälle eri marmeladi/hillosydämiä. :)

HEDELMÄTÄYTEKAKKU


JIHUUU, täällä taas päivittelemässä reseptejä! :) Piti ostaa tietokoneeseen erillinen muistikortinlukija, niin kuvat saa taas siirrettyä kamerasta koneelle. :)

Tämän hedelmäkakun tein mieheni synttäreiden kunniaksi parisen viikkoa sitten. Päivänsankarin toiveesta tein tällaisen aivan perus täytekakun runsaalla kermakuorrutuksella. Täytteinä kakussa on mansikkahilloa, banaania ja vaniljakreemillä maustettua kermaa. Joskus aivan perusleivonnaiset ilman turhia kikkailuja ovat parhaita! :)

Pohja on kolmen munan tavallinen vaalea sokerikakkupohja ja kostutukseen käytin appelsiinimehua. Kermassa en tosiaan turhia pihistellyt! Kakun päälle laitoin persikkaa, viinirypäleitä, mandariinin lohkoja ja kiiwiä. Hedelmien päälle valmistin hyytelösokerista kiilteen pakkauksen ohjeen mukaan.


Nam, oli hyvää! Täytekakku on kyllä aina hyvää. :)


Täytyiskin tehä useammin täytekakkuja, kun ne on niin hyviä. Pohjan vois ihan hyvin leipoa pakkaseen jo ennakkoon ja sieltä sit vain sulattaa leivontapäivää varten. :)


4. huhtikuuta 2015

Yhyy... :(

Kyllä nyt harmittaa!! En jostain syystä saa siirrettyä kuvia kamerasta koneelle laisinkaan. Oon ihan hukassa kun en pysty päivittämään tänne blogiin uusia leipomuksia!! :(


Toivotaan että ongelma ratkeaa pian ja pääsen taas päivittelemään tekstejä ja kuvia. :) Päivittelen kuitenkin kuvia instagrammiin. Sieltä voi ainakin joitain kuvia käyä tsekkaamassa. Ohjeet päivitän sitten myöhemmin kuvien kera blogiin. :)