29. elokuuta 2015

TOSCAKAKKU/PIIRAKKA



Viikonloppuna alkoi ihan yhtäkkiä tehä mieli toscakakkua. Töissä näitä kyseisiä kakkuja tulee tehtyä moneen kertaan viikon aikana, mut ei siellä tee ikään mieli syyä mitään itetehtyjä tuotteita. Mikähän siinäkin on... ? :D Toscan himon vallassa tarkastin kaapin raaka-aineet läpi ja kuinka ollakaan, sieltä löytyi kaikki aineet toscakakkua varten. Jippii! :)

Valmistin kakun tällä kertaa neliskanttiseen 25x25 cm vuokaan, mutta sen voi aivan hyvin tehä myös pyöreään noin 24 cm vuokaan. 

Massa:
150 g voita sulatettuna
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa

Kuorrute:
50 g voita 
1 dl sokeria
75 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl kermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja leivinpaperoi vuoka valmiiksi. 

Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä hiukan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää munasokerivaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen ensin sulatettu voi, sitten kerma ja lopuksi jauhoseos. Sekoita vain sen verran että aineet menevät juuri ja juuri sekaisin ja sekoita lopuksi vielä nuolijalla hyvin reunoja myöten. Kaada massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Valmista kuorrute sillä välin kun pohja paistuu uunissa. Sulata pienessä kattilassa voi ja lisää sitten loput kuorrutteen ainekset joukkoon. Sekoita hyvin ja keittele miedolla lämmöllä sen aikaa, että seos vähän sakeentuu. 

Ota esipaistettu pohja uunista ja nosta lämpö 200 asteesen. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullan rusehtavan värinen. Anna jäähtyä ja leikkaa halutessasi paloiksi. 


Aijai, kun tämä oli hyvää! Ja tuo kuorrute... aah! :) Hieman lämpimänä tämä oli NIIN hyvää. :D


Ennen en ole pahemmin toscakakusta piitannut ja oonkin pitkänyt sitä aina "vanhojen ihmisten" kakkuna, mutta kummasti mieli on tässä vuosien kuluessa muuttunut. Tämä on super hyvää!!! :)


Leikkasin piirakan 9 palaan ja pakastin suurimman osan paloista. Tosca on siinä mielessä hyvä kakku, että se kestää hyvin pakastuksen. Ja muutenkin kakku säilyy kaapissa hyvänä monta päivää. Kuulenkin töissä aina välillä asiakkailta, että he ostavat tätä kakkua aina mökille mennessään, pitkän säilyvyyden takia. :)

26. elokuuta 2015

MARENGIT / TURKINPIPPURIMARENGIT



Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että tämä oli ihka ensimmäinen kerta kun tein marenkeja kotioloissa. :D Töissä olen kyllä näitä valmistanut, mutta se on jotenkin ihan eri asia tehä herkkuja töissä kuin kotona. :)

Makeat herkut ovat olleet jo pitkän aikaa to do-listalla, mutta jostain kumman syystä ne on aina jäänyt tekemättä. Nyt otin itseäni niskasta kiinni ja ryhdyin tuumasta toimeen. 

Kiertoilmauunin ansiosta sain valmistettua kaksi satsia marenkeja kerralla; ihan tavallisia marenkeja sekä turkinpippureilla höystettynä. :)

Tavalliset marengit/ n. 35 kpl:
2 munan valkuaista
1,25 dl sokeria
turkoosia pastaväriä

Turkinpippurimarengit/ n. 35 kpl:
2 munan valkuaista
1,25 dl sokeria
noin 5 rkl turkinpippurirouhetta

Lämmitä uuni kiertoilmatoiminnolla 100 asteeseen. 

Valmista ensin tavalliset marengit. Erottele valkuaiset keltuaisista. Valkuaisten joukkoon ei saa tulla pisaraakaan keltuaista, muuten valkuaiset eivät vaahtoudu. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kipossa vaahdoksi ja lisää sokeria noin ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto paksua, kiiltävää, muodostaa teräviä huippuja ja sokeri on sulanut kunnolla. Värjää lopuksi pastävärillä. Pursota pieniä kiehkuroita leivinpaperoidulle pellille.

Valmista samaan tapaan turkinpippurimarengit. Lisää vain lopuksi rouhe joukkoon varovasti käännellen. Huom! Sekoita vain sen verran että rouhe juuri ja juuri sekoontuu vaahdon joukkoon.

Paista molemmat pellit yhtäaikaa uunissa, noin 1 tunti. Sammuta uuni ja anna marenkien olla jonkin aikaa uuni jälkilämmössä. Tällä tapaa marengeista tuli rapeita päältä mutta vähän vielä sitkeitä keskeltä. Jos haluat kauttaaltaan rapeat herkut, annan olla uunissa pitempään. 


Nam, makeitahan nämä olivat.... mutta TOOOSI hyviä! Nuo turkinpippuriversiot oli lemppareitani. :)


Suosittelen kyllä testaamaan! :)


Noista turkooseista marengeista tuli söpön näköisiä. :)


Ihmettelen kyllä miksen ole aikaisemmin tehnyt näitä marenkeja. Helppoja valmistaa, hyvän makusia ja ihanan näköisiä. :)


Herkullista!! Täytyy varmaan kiikuttaa loput pallerot töihin ja kavereille, ettei kaikkia tuu syötyä ihan yksin kotona. :D



24. elokuuta 2015

MAUSTEINEN PIIMÄKAKKU



Mikään ei kyllä voi piimäkakun ihanaa tuoksua keittiössä! Töissäkin aina kuolaan kyseisten kakkujen perään, kun leivoskellaan niitä. :)

Kakun voi tehä yhteen isoon kahvikakkuvuokaan. Ite päätin tällä kertaa käyttää pientä sydänvuokaa sekä ihan tavallista leipävuokaa. Täten sai kaksi kakkua yhdellä kertaa. :) Kuvia otin vain tuosta sydänkakusta ja toisen heitin pakkaseen odottelemaan myöhempiä herkutteluhetkiä. 

Massa:
5 dl piimää
½ dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
½ tl neilikkaa 
½ tl inkivääriä
½ tl kardemummaa
1/4 tl pomeranssinkuorta
100 g voita
1 tl soodaa
3 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja ripottele kaurahiutaleita vuokiin. 

Sekoita keskenään piimä, siirappi, sokeri ja mausteet. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää jäähtynyt voisula massan joukkoon. Sekoita sooda ja jauhot keskenään. Lisää tämä seos muun massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa massa vuokiin ja paista noin 30 min tai kunnes kakut ovat kypsiä. Tarkista kypsyys tikulla. 

Anna kakkujen olla hetki vuoissa uunista oton jälkeen. Kumoa sitten ritilälle jäähtymään. 



Kaurahiutaleet kakun pinnalla ovat mielestäni kauniita ja tuovat näyttävyyttä kakulle. 
Tämä on yksi lempparini kaikista kahvikakuista. :)



Kahvin kanssa tämä kakku maistuu tosi hyvälle! Herkullista! :)

Halutessan kakkuun voisi myös lisätä rusinoita. Itse en ole niitä koskaan laittaanut mutta olen kuullut että monet tekevät niin. Mielestäni kakku on hyvää ilman rusinoitakin. 
Mutta tämähän on vain makuasia... :D

21. elokuuta 2015

HELPOT JA HERKULLISET KAURALASTUT



Aijai, kun tämä aika menee taas niin nopeeta kun on palannut lomalta töihin. Eihän tässä enää kerkeä kotona leipomaan läheskään samaan tahtiin kun lomalla ollessa. :D Tosin viime viikkojen hienot kelit ulkona on myös rajoittanut leivontaa. Ei sitä näin hienoilla ilmoilla viiti olla vain sisällä, nyt pitää nauttia auringosta ja lämmöstä vielä kun siihen on mahdollisuus. :)

Pari päivää sitten otin kuitenkin itteäni niskasta kiinni ja tein näitä super helppoja ja hyviä kauralastuja. En muistanutkaan että ne maistuivat NIIN hyville! :)

Ohjeella tuli noin 16 kappaletta suht isoja lastuja. Pienentämällä lastujen kokoa, saa huomattavasti isomman satsin herkkuja jemmaan. :D

Massa:
80 g voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja paperoi pari uunipelliä valmiiksi. 

Mittaa pieneen kattilaan voi ja sulata se levyllä. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon sokerit, anna sokereiden sulaa kuuman voin joukkoon. Yhdistä loput aineet keskenään ja lisää voisokeriseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. 

Lusikoi massasta pieniä kekoja pelleille ja muista jättää kunnolla leviämisvaraa lastujen väliin. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes lastut ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Paistoaika riippuu myös siitä, minkä kokoisia lastut ovat. Anna jäähtyä rauhassa pellillä.


Voi vitsi kun nää oli hyviä! Ihan tuli himo eikä syömistä voinut lopettaa ollenkaan. :D


Kaneli sopi tosi hyvin maustamaan lastuja. Nam nam! :)


Kauralastut on siitä kyllä kivoja, kun niiden valmiseen ei mene kauaa aikaa. 
Pääsee nopeasti herkuttelemaan! :D


12. elokuuta 2015

BANAANI-KINUSKIKAKKU




Tällä kertaa kokeilussa oli Emma Iivanaisen ekassa kirjassa ollut banaanikinuskikakku. Nyt en lähtenyt yhtään soveltamaan ite mitään vaan seurasin ihan orjallisesti Emman ohjetta kakulle ja täytteelle. Tai no.... sen verran sovelsin, että tein tuollaisen neliskanttisen kakun pyöreän sijaan. :D

Tämä oli hyvä kakku! Mikäli vain tykkää banaanista ja kinuskista. :) Mun mielestä tuo pohja oli erittäin hyvä ja tosi mehevä ja kostea. Täytteessäkään ei ollut mitään valittamista. :D

Pohja:
2 dl kevyesti soseutettua banaania
1 rkl sitruunamehua
1½ dl maitoa huoneenlämpöisenä
1 tl omenaviinietikkaa
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1/4 tl suolaa
½ dl fariinisokeria
1½ dl rypsiöljyä
2 munaa

Kinuskitäyte/kuorrute:
200 g tuorejuustoa
1 dl kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
4 dl vispikermaa

Koristelu:
banaanilastuja ja suklaarakeita

Vuoraa leivinpaperilla noin 30x40 cm vuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Soseuta banaanit kevyesti ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Sekoita omenaviinietikka maidon joukkoon. 

Sekoita keskenään jauhot, sokerit, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita toisessa kipossa maito, fariinisokeri, rypsiöljy, munat ja banaanisose. Lisää kuivat aineet nesteiden joukkoon siivilän läpi ja sekoita vain sen verran, että aineet ovat sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä.

Valmista täyte/kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kipossa keskenään tuorejuusto ja kinuski. Sekoita lopuksi joukkoon varovasti kermavaahto. 

Leikkaa jäähtynyt pohja ensin leveyssuunassa kahteen osaan ja sitten molemmat palat kahteen osaan. Näin saat neljä erillistä pohjaa. Kokoa kakku suoraan tarjottimelle. Laita kinuskitäytettä jokaiseen väliin ja lopuksi vielä kuorruta kakku samalla täytteellä. Jätä täytettä vähä, jotta saat tehtyä pienet pursotukset kakun päälle ja alareunaan. Koristele lopuksi banaanilastumurskalla ja suklaarakeilla.


 Hmm... Makea kinuski ja banaani sopivat oikein hyvin yhteen. Herkullista! :D


Pahoittelen hieman kökköjä kuvia! :/ Nyt vähän laiskotti tuo kuvien ottaminen ja sen kyllä näkee noisa otoksista. :D:D 

Kakku oli kuitenkin tosi hyvää ja siihen jäi ihan koukkuun. Yhden palan otettua oli aivan pakko ottaa vielä lisää. :D

8. elokuuta 2015

KEY LIME PIE / LEIVOKSET



Yhtäkkiä alkoi makean hammasta kolottamaan ja jotain hyvää ja makeaa oli saatava. :D Kaapit tutkittuani raaka-aineista, päätin tehä limepiiraan eli key lime pien. Tai oikeastaan halusin tehä pieniä leivoksia ison piiraan sijaan, niinpä syntyivät nämä pienet mutta nopeasti makean nälän vievät söpöt leivokset. :)

Käytin ohjeena Kinuskikissan reseptiä, mutta jätin täytteestä hunajan kokonaan pois. Sitä kun ei kaapista löytynyt ollenkaan. Mut hyvää tää oli siitä huolimatta. :D

Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g voita

Täyte:
1 prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa
2-3 limen kuoriraaste
1½ dl puristettua limemehua
3/4 dl perunajauhoja
4 keltuaista

Koristelu:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
keksimurua ja limenkuorsta raastettuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota esille neliön mallinen vuoka, noin 20x20 cm ja vuoraa se leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä. Taputtele seos vuoan pohjalle.

Pese limet hyvin. Sekoita keskenään kondensoitu maito ja vaniljatuorejuusto. Raaste limet ja lisää raaste maitotuorejuustoseokseen. Purista mehua tarvittava määrä ja sekoita joukkoon perunajauhot. Lisää mehuseos muun täytteen joukkoon ja sekoita. Lopuksi lisää täytteeseen keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Siirrä jäähtynyt piiras paperin avulla leikkuualustalle ja leikkaa piiras pieniksi leivoksiksi. Vatkatt kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Pursota jokaisen leivoksen päälle kermaa ja koristele lopuksi keksimurulla ja limen kuoriraasteella. Säilytä jääkaapissa. 



 Ojoi, niin makeaa....mutta kuitenkin niin hyvää! :)


Yksi pala riitti vallan mainiosti yhdelle herkuttelukerralle. Sen varran stydii kamaa tämä oli.... :D Jotenkin nuo leivokset olivat tällä kertaa omaan silmään paljon kivemmat kuin yksi iso piirakka. Vaihtelu piristää! :)


4. elokuuta 2015

RUUSUKAKKU - KORISTEIDEN JA TEKNIIKOIDEN TREENAUSTA :)


Tässä vähän lomapäivien puuhastelua. :) Leipurinputiikissa käydessäni, ostin sieltä sellaisia styroksista tehtyjä kakun mallisia paloja. Aattelin että niillä on hyvä treenata erilaisia kakun koristelutekniikoita ja koristeiden tekoa. Aina kun ei viitsisi tehdä ihan oikeaa kakkua täytteineen päivineen alusta saakka. :)

Ensimmäisen treenauskakkuna syntyi tällainen valkoharmaan värinenn ruusukakku. Kakun reunaan tein tuollaisen ruutukuvioinnin ja jokaisen viivan risteyskohtaan kiinnitin hopeisen helmen. Tuosta tuli ihan kivan näköinen. :) Kakun alareunaan kiinnitin harmaan nauhan ja päälle valmistin ruusuja, jotka sprayasin vielä hopeisella sprayvärillä. Lehdet tein silikonimuottia apuna käyttäen. :)



Tällaista pientä näpertämistä on kiva tehä - vaikka aikaa siihen menee paljon, mutta se vain on niin kivaa! :)


Ruusuja ei tule hirveesti tehtyä itse ja niissä tarvisinkin vielä vähän treenausta. Mutta kyllä nuo mulle itelle ainakin kelpaa ihan hyvin. :)


Tämä oli itse asiassa eka kerta, kun tein kakkuun tuollaisen salmiakkiruutukuvioinnin. Se vaati kyllä tarkkaa mittaamista, jotta sai kuviosta siistin ja yhdenmukaisen. Näin jälkikäteen ajatellen, olisin ehkä halunnut vähän pienemmän kuvioinnin, mutta ihan hyvä tuostakin tuli. :)


Tuntuu, että mulla on joka kerta sama ongelma kuvauksen suhteen - kuvauspaikka!! Pitäis varmaan oikeen "rakentaa" jokin hyvä kuvauspaikka taustoineen päivineen, jotta saisi hyviä kuvia aikaiseksi. Jotenkin tuntuu et aina saan miettiä valaistusta ja paikkaa niin tarkkaan kuvia ottaessa. Ehkä mun pitää tehä oma valokuvaushuone kakkuja ja muita herkkuja varten. :D:D

3. elokuuta 2015

OMENAPIIRAKKAKAKKU


Omena ja vanilja ovat lyömätön parivaljakko! Tällä kertaa tein tällaisen omanpiirakkakakun vaniljatäytteellä. Idea ja omenapiirakan ohje on bongattu Emma Iivanaisen uusimmasta leivontakirjasta. Täyte on omasta päästä keksitty. :)

Tämä kakku oli kyllä menestys meillä ja nopeasti kakku hävisi kaapista! :)

Omenapiirakkamassa (pellillinen): 
4 munaa
2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa (huoneenlämpöistä)
100 g voita sulatettuna
3-4 omenaa (koosta riippuen)
2 tl kanelia

Muruseos:
50 g voita
½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vaniljatäyte:
2 dl kymää maitoa
1 pss Dr. Oetkerin vaniljakakkumoussea
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa

Valmista ensin omenapiirakka. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita omenapalat isoon kulhoon ja lisää joukkoon kaneli. Kierittele omenat hyvin kanelissa.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä jonkin aikaa. Mittaa kulhoon valmiiksi kuivat aineet. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä maito ja sulavoi. Sihtaa kuivat aineet munasokerivaahtoon ja sekoita varovasti nuolijalla sekaisin. Lisää joukkoon maitovoiseos ohuena nauhana ja sekoita taas nuolijalla varovasti sekaisin. Kaada massa leivinpaperoidulle pellille ja tasoita. Ripottele päälle kanelissa kieritetyt omenapalat tasaisesti koko alueelle. 

Tee murueos. Sekoita kaikkie muruseoksen aineet keskenään ja levitä omenien päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtyneestä piirakasta noin 14 cm pyöreällä muotilla neljä pohjaa. Valmista täyte. Tee vaniljamousse pussin ohjeen mukaisesti ja lisää lopuksi vielä joukkoon rahka. 

Kokoa kakku suoraan tarkoiluvadille. Helpointa on pursottaa täyte aina pohjan päälle mutta sen voi myös vain levittää paletilla/veitsellä. Säilytä valmista kakkua jääkaapissa. 


Nam nam nam nam nam ja vielä kerran nam! :)


 Oli tosi hyvää ja helppo tehäkin! :)


Koska tein kakusta noin pienen halkaisijaltaan, niin piirakkaa jäi vielä yli vaikka kuinka paljon. Leikkasin ylijäävän piirakan paloiksi, osan pakastin ja osan jätin kaappiin. :)  Tuota täytettä jäi myös aika paljon yli, mutta sitä oli hyvä sitten tarjota noiden palojen kanssa. :)

Mielessä muhii jo idea seuraavaan kakkuun tällä samalla tyylillä; mustikkapiirakkakakku. :D


2. elokuuta 2015

KOLMEN SUKLAAN JUUSTOKAKKU


Valion sivuilta oon jo useampaan otteeseen katsonut ohjetta kolmen suklaan juustokakulle. Kakku on aina mun mielestä näyttänyt niin hyvältä ja houkuttelevalta. :)

En kuitenkaan halunnut tehä aivan suoraan kyseisellä ohjeella vaan tein hiukan omia muutoksia kakkuun. Hyvää tuli! :)

Kakku on tehty 24 cm vuokaan.

Pohja:
215 g dominoita
65 g voita

Täyte:
4½ liivatelehteä
6 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
130 g vadelmasuklaata (Valion leivontasuklaata)
130 g maitosuklaata
130 g valkosuklaata
600 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
noin 2 rkl suklaalikööriä
noin 4 rkl maitoa

Koristelu:
suklaa-, vadelma- ja valkosuklaapalloja (Parrots irtotuotteet)

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja aseta sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi mikrossa ja yhdistä nämä keskenään. Taputtele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmstat täytteetn. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerian kanssa. 

Sulata jokainen suklaa erikseen erillisissä kipoissa varovasti mikrossa. 

Yhdistä ensin 200 g tuorejuustoa ja vadelmasuklaa keskenään, sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna suklaalikööri kiehuvaksi ja liuota 1½ liivatetta siihen. Kaada ohuena nauhana juustosuklaaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon 1/3 osa vatkatusta kermavaahdosta. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita siksi aikaa pakkaseen, kun teet seuraavan täytteen.

Valmista sitten maitosuklaatäyte ihan samaan tapaan kuin vadelmatäyteä. Tuorejuustoa 200 g + maitosuklaa. Tällä kertaa liota 1½ liivatetta noin maitoon, noin 2 rkl. Lopuksi joukkoon kermavaahto. Pakkaseen taas vähäksi aikaa. 

Valkosuklaatäyte aivan samaan tapaan kuin maitosuklaatäyte. 

Anna valmiin kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele mielesi mukaan suklaapalloilla. :)


Nam nam, tämä jos mikä oli suklaista herkkua kerrakseen! :D


Nuo suklaapallukat ostin tosiaan Parrotsin irtotuotteista. Olihan ne vähän hintavia, mutta halusin välttämättä niitä kakun päälle. :)


Kovin käytännölliä suklaapallot eivät olleet kakun päälle. Kakusta oli meinaan aika vaikea leikata paloja, kun pallot olivat edessä. :D


Vadelmasuklaan maku oli mielestäni aika hallitseva kakussa ja se meinasi peittää muiden suklaisen maut alleen. Ehkä jokin toinen suklaa voisi olla vadelman tilalle parempi. Ehkä sitten ihan tavallinen tummasuklaa tai jokin muu makusuklaa. :) Mielestäni tuo valkosuklaakerros oli kaikista paras!