29. syyskuuta 2015

SUKLAA-VISKIMUFFINSIT



Nämä viskiä sisältävät suklaiset muffinsit menivät siskon pojan 18 v. synttäreille. Synttärisankari tykkää kovasti viskistä, niinpä leivoin hänelle sitten tällaisia viskimuffareita. Ite en ole oikein viskin ystävä, joten jo pelkkä viskin hajukin alkoi etomaan näitä leipoessa. :D

Tein muffareista parikin erillistä testiversiota. Ekassa erässä laitoin viskin massan joukkoon ennen paistoa. Koko keittiö haisi paiston jälkeen ihan viskiltä. :D Toisessa erässä kostutin paistetut muffinsit viskillä ja tämä jälkimmäinen tapa oli mielestäni paljon parempi. Muffarit pysyivät mehevämpinä ja kosteampina ekaan testierään verrattuna. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta muffinseja.

Massa:
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vispikermaa
1½ dl suklaarouhetta

Kostutus: noin 1½ dl viskiä

Kuorrute + koristelu:
200 g maustatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
noin 4-5 rkl viskiä
suklaarakeita + sokerisydämiä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita muffinsivuoat valmiiksi muffinsipellille. 

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet. Sekoita sitten joukkoon, munat, kerma ja sulatettu voi. Sekoita kunnes aineet ovat sekaisin ja lisää lopuksi joukkoon rouhittu suklaa. 

Lusikoi massa vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja lisää paistoaikaa tarvittaessa. Anna jäähtyä täysin.

Kostuta jäähtyneet muffarit viskillä. Valmista kuorrute. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään sula suklaa ja tuorejuusto. Lisää joukkoon kermavaahto ja viski. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota ruusukkeet jokaisen muffinsin päälle. Koristele lopuksi haluamillasi koristeilla. 


Kyllä nämä ihan hyviä olivatkin vaikka en niin tuosta viskistä kovasti välittänytkään. :) Synttärisankarille ainakin muffinsit maistuivat. :D


Kuorrutetta itellä jäi melko paljon vielä yli, joten sitä voi ihan huoletta pursottaa kunnon pläjäykset muffinsien päälle. :)


Viskin tilalla voisi käyttää myös muita alkoholijuomia, kuten esimerkiksi rommia tai suklaalikööriä. Tuo suklaalikööri voisi olla enemmän omaan makuun. Täytyykin kokeilla joskus... :D


26. syyskuuta 2015

SITRUUNA-LAKRITSIFUDGE



Suklaapossun innoittamana oli aivan pakko tehä myös ite näitä pieniä makeita herkkupaloja. Laku ja sitruuna sopivat mielestäni vain niin hyvin yhteen. :) Vaikka nämä pienet pehmofudget ovat melko makeita, niin ei niitä voi olla ottamatta yhden palan jälkeen lisää. Nam nam! :)

Tässä oma ohjeeni fudgelle. Ohjeella saa reilun satsin paloja. Kovin isoiksi paloiksi näitä ei kannata leikata. Ja pieniä palojahan voi sitten aina ottaa useamman. :)

Massa:
200 g valkosuklaata
200 g sitruunasuklaata (Fazer)
½ prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
noin 200 g pehmeitä lakuja (Fazer)

Aloita leikkaamalla lakut aivan pieniksi paloiksi. Ota esille noin 25 x 25 cm vuoka ja leivinpaperoi se valmiiksi. 

Leikkaa suklaat pieniksi paloiksi. Tämä nopeuttaa niiden sulamista. Laita suklaat kattilaan ja kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on tasaista ja suklaat on sulanut maidon joukkoon. Sekoita sitten lakut joukkoon ja kaada seos vuokaan. Huom! Älä sekoita joukkoon aivan kaikkia lakupaloja, säästä noin desin verran päälle ripoteltavaksi. Tasoita massan pinta ja painele kevyesti pinnalle loput lakupalat. 

Anna hyytyä jääkaapissa noin parisen tuntia. Leikkaa paloiksi ja herkuttele. 


Oijoi... Nämä olivat hyviä!! Lakun ystävälle nämä olisivat varmasti kiva lahjaidea. Palat voisi esimerkiksi laittaa sellofaanipussiin ja sitoa pussin kiinni nätillä narulla. :)


Tuosta kondensoidusta maidosta saa kyllä niin helposti tehtyä näitä fudgeja. 
Helppoa ja ennen kaikkea hyvää! :)


Vein näitä myös töihin työkavereille maistiaisiksi ja kaikki tykkäsivät kovasti. Nopeasti palat hävisivät kahvihuoneen pöydältä. :D Näitä tulee varmasti tehtyä toistekin. 

21. syyskuuta 2015

TUPLASUKLAAKAURAKEKSIT




Oon nyt vaihteeksi innostunut taas leipomaan erilaisia keksejä. :) Tällä kertaa testiin pääsivät kahdesta suklaasta valmistettavast keksit. Eivät olleet yhtään hullumpia! :)

Ohjeella tulee noin 20 kappaletta keskikokoisia keksejä.

Massa:
100 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita
100 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri keskenään. Lisää voimakkaasti vatkaten joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne massan joukkoon, sekoita. 

Rouhi veitsellä suklaat suht karkeaksi rouheeksi ja sekoita rouheet lopuksi massan joukkoon. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pyörittele massasta samankokoisia palloja ja aseta ne leivinpaperoiduille pelleille. Litistä palloja hieman pelillä. Paista keksejä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. 


Keksit eivät kovin paljoa leviä uunissa, joten kovin suurta väliä ei tarvitse keksien välille jättää.


Nam, nämä olivat kyllä hyviä! Oon ite kyllä niin keksien ystävä. :D


Näitäkin keksiä on helppo muokata. Kaakaojauheen voi jättää pois ja korvata sen tavallisilla jauhoilla. Näin saa vaaleita keksiä aikaiseksi. :) Myös erilaiset suklaat tuovat uutta vivahdetta keksien makuun. Kannattaa rohkeasti kokeille eri makuja. :)


18. syyskuuta 2015

OMAR-JÄÄTELÖ



Kauppoihin on jokin aika sitten tullut myyntiin Omar-jäätelöä. Tämän innoittamana halusin kokeilla kyseistä jäätelöä itse. Vielä en ole kaupan omaa kerennyt maistamaan, mutta luulen että se on pitkälti saman makuista kuin tämä itsetehty jäätelö. :)

Massa:
2 dl kuohukermaa
noin 1½ pss Omar karkkeja
1 prk (à 397 g) kondensoitua maitoa
3 dl kuohukermaa
noin 20 kappaletta Omar karkkeja

Vuoraa valmiiksi noin 25 x 25 cm vuoka leivinpaperilla. Pilko noin 1½ pussia karkkeja pienimmiksi paloiksi. Laita palat kattilaan ja mittaa joukkoon 2 dl kermaa. Lämmitä ja sekoittele seosta niin kauan, että karkit ovat sulaneet kerman joukkoon. Anna seoksen jäähtyä. 

Vatkaa loppu kuohukerma vaahdoksi. Sekoita keskenään jäähtynyt karkkikermaseos ja kondensoitu maito. Yhdistä sitten tämä ja kermavaahto, sekoita hyvin sekaisin. Pieni noin 20 kappaletta karkkeja pienemmiksi ja sekoita ne massan joukkoon. Kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään. Anna olla pakkasessa mielellään yön yli.


Nam! Aijai, kun oli hyvää... Melko makeaa, mutta silti tosi hyvää! :)


Täytyy vielä testata sitä kaupan versiota jäätelöstä ja kahtoa kumpi on parempaa - oma tekemä vai kaupan jäätelö. :)


Kuohukermaa käyttämällä, jäätelöstä saa paljon pehmeämpää rakenteeltaan verrattuna vispikerman käyttöön. Suosittelen kyllä käyttämään enemmin kunnon kuohukermaa kuin vispikermaa, eron kyllä huomaa selvästi. :)

Jäätelömassa oli melko vetelää vuokaan kaataessa ja kaikki karkin palat painuivatkin vuoan pohjalle. Mutta ei se mua ainakaan haitannut. :D



13. syyskuuta 2015

KANELIÄSSÄT



Uusi Kenwoodini pääsi ensi testiin, kun tein näitä kaneliässiä - ja hyvinhän tuo masiina toimi. Oon kyllä niin tyytyväinen kun ostin uuden! Mummoni vanha Kenwood 70-luvulta oli jo parhaimmat päivänsä nähnyt. :)

Perinteiset kaneliässät ovat hyviä ja helppoja myös valmistaa. Meillä töissä teemme ässät pursottamalla ja lopuksi kanelisokeria päälle ripottelemalla. Nyt halusin tehä ässät kuitenkin "vanhaan" tyyliin tangoiksi muotoilemalla, kanelisokerissa kierittämällä ja sitten muotoilemalla ässän muotoon. Näin muistan äitinikin aina tehneet pikkuleivät kun olin pieni. :)

Mulle tuli ohjeella noin 55 kappaletta ässiä, mutta osa oli melko ISOJA, joten määrä riippuu ihan siitä minkä kokoisia pikkuleipiä haluat tehä. :)

Massa:
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

+ kanelia/sokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin noin tunniksi kovettumaan, jotta taikinaa on helpompi työstää. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Muotoile taikinasta noin 1 cm paksuisia tankoja, leikkaa ne noin 8 cm paloiksi ja pyörittele sielä kanelisokerissa. Muotoile tangot leivinpaperoiduille pelleille S -kirjaimen muotoon. Jätä vähän leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. 


 Ylhäällä kuvaa miltä keksi näyttävät ennen paistoa ja paiston jälkeen. :)


Nam nam! :)


Kylmän maidon kanssa ässät maistuvat mielestäni parhaimmilta. :)


Olin vähän laiska ja en jaksanut kovin ohuiksi pyöritellä taikinatankoja, siksi osasta pikkuleivistä tuli vähän isoja. Nooh... onpa sitten enemmän syömistä kerralla kun on isoja pikkuleipiä! :D


8. syyskuuta 2015

BANAANI-SUKLAAKAHVIKAKKU


Mielessäni oli jo jonkin aikaa pyörinyt ajatus banaanikahvikakusta. Sit huomasin, että mullahan oli hedelmävadissa vähän jo ylikypsiä banaaneja, jotka sopivat täydellisesti kakun tekoon. Niinpä ryhdyin tuumasta toimeen ja tein tällaisen banaanikakun suklaakuorrutteella. Nam, oli muuten TOOOOSI hyvää. :)

Massa:
2 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna
2 banaania (mielellään vähän ylikypsiä)
3 rkl kermaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vanilkasokeria
1 tl kanelia

Suklaakuorrute:
13 g voita
½ dl kermaa
75 g tummaa suklaata
+ koristeeksi pehmeitä sokerikuulia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota torvivuoka. 

Vaahdota hyvin munat ja sokeri. Sulata voi ja muussaa banaanit. Lisää munasokerivaahdon joukkoon voisula, muussatut banaanit ja kerma - sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. 

Paista uunin alatasolla noin tunnin verran. Tarkista kypsyys tikulla. Anna valmiin kakun jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute. Laita voi pieneen kattilaan ja sulata. Lisää joukkon kerma ja kuumenna melkein kiehumispisteeseen - ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon suklaa. Sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada valmis kuorrute kakun päälle ja koristele vielä halutessasi pehmeillä sokerikuulilla. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta suklaa jämäköityy hieman.


Nam nam nam nam nam ja vielä kerran nam! :)


Miten voikaan niin yksinkertaisella reseptillä saaha jotain näin hyvää aikaan?!?! :D


Kakku oli ihanan mehevää ja kosteaa. Suklaakuorrute kruunasi kakun ja maku sopi hyvin yhteen banaanin kanssa. Tosin... kakku ei olisi välttämättä edes tarvinnut kuorrutetta, oli tosi hyvää ilmankin. :) Jos haluat kuorruttaa koko kakun suklaalla, tuplaa kuorrutteen ainekset. 


Kannattaa tosiaan käyttää mahdollisimman kypsiä banaaneja, niin saa mehevän kakun aikaiseksi. Massaan lisätty kaneli toi myös kivaa makuvivahdetta mukaan. Jos ei tykkää kanelista, niin sen voi vallan hyvin jättää kokonaan pois. Tätä kakkua tulen kyllä varmasti tekemään toistekin! :D


5. syyskuuta 2015

VALKOSUKLAA-KARPALOKEKSIT



Näistä valkosuklaa-karpalokekseistä tuli aivan ihania ja olivat viedä kielen mennessään! Keksien syömistä ei meinannut pysty lopettamaan ollenkaan. :D

Keksit oli tosi helppo tehä ja aikaakaan ei mennyt kovin kauaa. Nopeasti ja helposti saa hyvää aikaiseksi. :) 

Ohjeella tulee noin 20 kappaletta keksejä riippuen kuinka isoja tekee. Ja siitä kuinka paljon taikinaa syö jo tekovaiheessa.... ;)

Massa: 
3 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g huoneenlämpöistä voita
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kuivattuja karpaloita
1 dl mantelirouhetta
100 g valkosuklaata rouhittuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita kulhoon fariinisokeri, vaniljasokeri, pehmeä voi ja vatkaa kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää massan joukkoon, sekoita hyvin sekaisin. 

Ota massasta tasakokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi. Aseta leivinpaperoiduille pelleille ja jätä hieman leviämisvaraa. Painele palloja kevyesti. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia riippuen keksien koosta. Anna jäähtyä rauhassa. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Aijai... Nää oli NIIN hyviä että! :P


Karpalo on tietty sellainen, mikä jakaa mielipiteitä. Itse oon kyllä aina tykännyt karpalosta ja mielestäni se sopii tosi hyvin yhteen valkosuklaan kanssa. 


 Karpalon tilalla voisi esim. käyttää rusinoita tai sitten vain jättää kokonaan pois taikinasta ja lisätä valkosuklaan määrää. Tai sit voisi käyttää myös maitosuklaarouhetta, jolloin saisi tuplasuklaakeksejä! :)


Vein suurimman osan kekseistä töihin, jotta kaikkia ei tulisi syötyä yksin kotona. Keksit tekivät hyvin kauppansa kahvihuoneessa. :)


Ja pitihän sitä olla kekseillä taas virallinen maistaja - Tepakolli.
 Hän on niin ylpeä maistajan roolistaan. :D:D


3. syyskuuta 2015

PIENET JUUSTOKAKKUSET



Bongasin tässä jokin aika sitten Pirkan ruoka-lehtisestä ohjeen pienille juustokakuille, jotka valmistetaan muffinsvuokiin. Tämä on mielestäni tosi kiva idea, sillä aina ei jaksa tehä isoa kakkua. Nämä tällaiset pienet kakkuset ovat kivaa vaihtelua perinteiselle kakkuversiolle. :)  Ja nämä ovat hyvä idea esim. tarjottavaksi erilaisiin juhliin, jossa jokainen vieras saa oman pienen kakkusen herkuteltavaksi. :)

Hieman muuntelin tuota ohjetta omaan makuun sopivaksi ja mitä kaapista tekohetkellä sattui löytymään. :) Ohjeella tulee 12 kappaletta minijuustokakkuja.

Pohja:
150 g digestivekeksejä
1 rkl kaakaojauhetta
75 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
½ sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu puristettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Koristelu:
mustikoita + karpaloita

Ota esille muffinsipaistopelti ja laita syvennyksiin amerikan muffinsivuoat. 

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai kaulimen avulla. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sulata voi. Sekoita voi joukkoon ja jaa keksimassa jokaisen vuoan pohjalle. Painele lusikan avulla tiiviiksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pese sitruuna ja raaste kuori sekä purista mehu lasiin. Sekoita keskenään tuorejuusto, kermaviili ja sokerit. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota sekaan liivatteet. Anna jäähtyä hetken jos seos on kuumaa. Kaada se sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Jaa valmis täyte kaikkiin kahteentoista vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli. 

Irrota valmiit minijuustokakut paperivuoista ja koristele marjoilla. Säilytä valmiita kakkuja jääkaapissa. 


Oijoi, nämä olivat hyviä ja raikkaita minikakkuja. :D


Namskis, suosittelen kyllä kokeilemaan! :)


Tätäkin ohjetta pystyy muokkailemaan vaikka miten omaan makuun sopivaksi. Pohjassa voi käyttää toisia keksejä, tuorejuuston voi vaihtaa johonkin maustettuun versioon... Vaihtoehtoja kyllä löytyy! :)

Koristelussa on parempi käyttää tuoreita marjoja eikä pakaste kuten itse käytin. Nuo pakastemarjat menevät ihan veteliksi tuossa kakun päällä. Mikäli vain mahdollista niin kannattaa käyttää tuoreita marjoja. :)


Mielessäni muhivat jo reseptit mustikka- ja suklaakakkuihin. :)