31. lokakuuta 2015

HALLOWEEN RED VELVET-KAKKU





Tämä olkoon viimeinen Halloween-päivitykseni tälle vuotta. Onhan tässä ihan mukavasti tullut leivoskeltua aiheeseen liittyviä leipomuksia. :)

Kauan olen suunnitellut tekeväni kuuluisaa red velvet-kakkua, mutta aina sen tekeminen on vain jäänyt suunnitteluasteelle. Nyt kuitenkin päätin Halloweenin kunniaksi väsätä kakun. Ja kyllä kannatti, oli meinaan tosi herkullista kakkua! :)

Kakkupohjat:
175 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
7 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa/piimää
1 rkl vaniljauutetta/vaniljasokeria
2½ rkl etikkaa
noin 2 tl punaista elintarvikeväriä

Täyte + kuorrute:
500 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
300 g pehmeää voita
6½ dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

Koristelu:
sokerimassapalloja ja karkkisilmiä

Valmistele kaksi 18 cm irtopohjavuokaa valmiiksi; pingota pohjalle ja sisäreunoille leivinpaperit. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen massan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Laita tässä vaiheessa massaan punainen väri.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää massan joukkoon vuorotellen kuiva-aineseosta ja maitoa/piimää. Lopuksi lisää etikka ja vaniljauute/-sokeri.

Jaa valmis massa kahteen vuokaan ja paista niitä uuni alatasolla noin 25-30 minuuttai tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä.

Leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan; näin ollen sinulla on yhteensä neljä kakkupohjaa. Ota tässä vaiheessa yhdestä pohjasta pieni pala, jota voit käyttää sitten koristelussa.

Valmista täyte. Sekoita pehmeä voi ja huoneenlämpöinen tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Sihtaa mukaan tomusokeri parissa erässä ja sekoita kunnes kuorrute on tasaista. 

Kokoa kakku laittamalla täytettä kolmeen väliin. Kuorruta kakku ohuelti myös täytteellä/kuorrutteella. Laita kakku ja yli jäänyt kuorrute noin tunniksi jääkaappiin. Kuorrutta kakku sitten uudestaan lopulla kuorrutteella. Koristele kakkumurulla ja sokerimassasta tehdyillä koristeilla.


Heh, en tiiä mistä sain idean noihin silmäkoristeisiin.
 Ne on aika hassut loppujen lopuksi mut kait ne sopii Halloweeniin ihan hyvin?!? :D


Tuo täyte/kuorrute oli aivan taivaallisen hyvää!! Kakun täyttövaiheessa tuli maisteltua kuorrutetta melkoisesti, että maha tuli ihan kipeäksi. :)


Omasta mielestäni pohjat jäivät himpum verran raaoiksi, jos oisin malttanut paistaa niitä vielä viitisen minuuttia, niin sit ne olis ollut varmaan ihan täydellisiä. Mut olin liian hätäinen! :D



Kaiken kaikkiaan kakku oli herkullista ja maittavaa! Tämän reseptin saattama toivotan kaikille erittäin hurjaa ja hauskaa Halloweenia! 

Happy Halloween! :)


30. lokakuuta 2015

HALLOWEEN CAKE POPSIT; SITRUUNA-TURKINPIPPURI



Oijoi, se olisi nyt sitten vähän niin kuin Halloween!! Jippii! Nyt saan laittaa ulos tekemäni ihka ensimmäisen kurpitsalyhdynkin. :D

Muistin yhtäkkiä, että mullahan on pakkasessa levykakkujen palajäämät ja niistähän oli aivan oivallista valmistaa näitä ihanan mustia ja oransseja halloween cake popseja. :) Löysin kaapista myös turkinpippurirouheen jämät sekä sitruunatuorejuustoa. Näistä aineksista sai kasaan oivalliset herkkupallot Candy Melts-kuorrutteilla. Namskis! :)

Tällä reseptillä tulee noin 10 kappaletta cake popseja.

Ainekset:
noin 7 dl kakkumurua
3-4 rkl turkinpippurirouhetta
200 g sitruunatuorejuustoa
oransseja ja mustia Candy Melts-nappeja
nonparelleja ja strösseleitä

Murusta kakkupalat kulhoon. Mittaa joukkoon turkinpippurirouhe ja tuorejuusto. Sekoita aineet sekaisin suht tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palloja ja laita ne vähäksi aikaa jääkaappiin jähmettymään. 

Sulata ensin ihan pieni määrä karkkinappeja. Kasta tikkaritikun pää siihen ja kiinnitä tikku jokaiseen palloon. Laita taas hetkeksi jääkaappiin, jotta tikut kiinnyttävät palloihin.

Kuorruta ensin vaikka oranssit pallot. Sulata napit varovasti mikrossa ja dippaa puolet palloista sulaan karkkimassaa. Käytä apuna lusikkaa, jottaa saat tasaisen pinnan palloille. Ripottele aina heti jokaisen dippaukset jälkeen pallon päälle nonparelleja/strösseleitä. Tee samoin mustan kuorrutteen kanssa. Laita popsit jääkaappin, jotta kuorutteet jähmettyvät kunnolla. 


Harmittaa kun en saanut oikein otettua kunnollisia kuvia näistä popseista. Iltahämärä teki kepposet ja en meinannut millään saada hyvää valaistusta kuvaamiselle. :( 


Ihan tarkkaa määrää en osaa sanoa, paljonko käytin noita Candy Meltesejä. Sulatin niitä vähän mututuntumalla. :) Mutta helppohan niitä on sulattaa lisää jos pääsee loppumaan kesken. Ja jos jää kuorrutetta yli, ne voi aina syyä parempiin suihin. :D

Popsit olivat erittäin hyviä omasta mielestäni, nam! :) Sitruuna ja turkinpippuri sopivat kivasti yhteen ja nuo kuorrutteet kruunasivat vielä maun. Tuo oranssikuorrute maistui ihanasti appelsiinilta! Tuli siinä samalla napsittua "muutama" nappi työn lomassa. :D

Näillä herkullisilla cake popseilla on hyvä aloittaa Halloweenin juhlinta. Vielä olisi luvassa yksi Halloweeni aiheinen leivontapäivitys näiden popsien jälkeen. Siksipä en vielä toivottelekaan hauskaa juhlapyhää sillä palaan pian takaisin. ;)


27. lokakuuta 2015

HALLOWEENIN LAKRITSIKEKSIT



Kauan aikaa olen halunnut kokeilla tehdä Wilhemliinakeksejä. Sitten sain idean, että yhdistän keksien teon Halloweeniin, koristelemalla keksit teemaan sopivalla tavalla. :) 

Täytyy sanoa, että nämä olivat sitten tosi hyviä keksejä! Tykkäsin kyllä todella paljon sekä kuorrutuksella että ilman kuorrutusta. :)

Ohjeella tulee noin 40 kpl keksejä. 

Massa: 
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 rkl tummaa siirappia
1 munan keltuainen
5 dl jauhoja
1 rkl lakritsijauhetta
2 tl soodaa

Kuorrutukset + koristelu:
tummaa ja valkosuklaata
erilaisia nonparelleja

Vatkaa voi, sokeri ja siirappi kuoheaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuainen ja sekoita hyvin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. 

Jaa valmis taikina neljään osaan. Muotoile osista pitkät tangot kahdelle pellille. Kaksi tankoa per pelti. Jätä hyvin leviämisvaraa tankojen väliin. 

Paista tankoja 175 asteessa, uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Muotoile tangot heti uunista otettuaasi puukolla ja leikkaa halutun kokoisiksi paloiksi. Anna jäähtyä sitten pellillä. 

Dippaa jäähtyneiden keksien päät sulatettuihin suklaihin ja koristele erilaisille nonparelleilla.


Tämä oli tosiaan eka kerta kun tein näitä keksejä, enkä oikein tiennyt millaisia tankoja taikinasta piti muotoilla. Niinpä tein tangot kahdella eri tavalla, toiset jätin korkeiksi/epätasaisiksi ja toiset mataliksi/tasaisiksi. Kait se on sitten makuasia, millaisia haluaa tehä. :) Itse ehkä tykkäsin enemmän noista epätasaisista. :D


Namskis, nämä olivat hyviä!
 Lakritsin maku tuli kivan pehmeästi esille eikä ollut lainkaan dominoivana makuna. Herkullista! :)


Suklaat toivat myös kivasti makua kekseihin. 
Hyvin nämä maistuivat myös ilman noita suklaita. :)


26. lokakuuta 2015

HALLOWEENIN MUUMIOKEKSIT



Tästä ei paljoa enää helpommaksi voi käydä Halloweenikeksien teko! Nämä muumiokeksit valmistuvat nimmittäin valmiista täytekekseistä ja aikaa näiden tekoo menee ainoastaan noin 15 minuuttia. Helppoa ja nopeaa! :)

Päässäni pyörii hirveästi kaikkiea eri ideoita Halloweeniin liittyen, että en edes tiiä kerkeänkö kaikkia ideoita toteuttaa tänä vuonna. Nooh, jääpä sitten ensi vuodelle jo valmiiksi muutamia ideoita, mikäli nyt ei kaikkea kerkeä tehä. :)

Tällä ohjeella valmistuu 8 kappaletta muumiokeksejä. 

Tarvitset:
8 kpl valmiita täytekeksejä esim. vaniljakaura/dominoita
100 g valkosuklaata
16 kpl Marianne-kuulia
musta elintarviketussi

Aloita tekemällä muumioiden silmät valmiiksi. Piirrä mustalla elintarviketussilla pienet mustuaiset valkoisiin Marianne karkkeihin. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Dippaa jokaisen keksin toinen puoli suklaaseen ja kiinnitä tässä vaiheessa silmät kiinni jokaiseen keksiin. Laita keksit vähäksi aikaa jääkaappiin, jotta suklaa jähmettyisi nopeampaa. 

Laita loppu valkosuklaa pursotuspussiin ja pursota sitten jähmettyneiden keksien päälle raitoja eli muumion sideharsoja. :D Anna valmiiden keksien taas jähmettyä jääkaapissa ja säilytä valmiita muumioita jääkaapissa.


Heh, näitä oli kiva tehä! Nopeita ja helppoja pieniä herkkupaloja. :)


Jos haluaa tehä isomman satsin näitä keksejä, niin voi aivan hyvin valita erilaisia keksejä, niin on varaa valita minkä makuisia muumioita haluaa syödä. :)

24. lokakuuta 2015

LAKRITSIPANNACOTTA



Kääk, kohtahan sitä on taas Halloweenin aika. Jes! :) Tässä pieni vinkki mitä voisi tarjoilla Halloween juhlien jälkkäripöydässä muiden herkkujen kera. :)

Pannacotta:
5 dl kuohukermaa
3/4 dl ruokokidesokeria
1 vaniljatanko
1 tl lakritsijauhetta
2 liivatelehteä

Koristelu:
valmista lakritsikastiketta

Mittaa kattilaan kerma ja sokeri, sekoita. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermaseokseen. Lisää kattilaan myös halkaistu vaniljatanko. 

Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää lakritsijauhe vähitellen kuuman kerman joukkoon voimakkaasti vatkaten. Ota kattila pois liedeltä ja poista vaniljatanko kerman seasta. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet kuuman kerman joukkoon. Annostele seos annoskulhoihin. Laita kelmu kulhojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 5 tuntia tai mielellään yön yli. 

Laita valmiiden pannacottien päälle reilu loraus valmista lakritsikastiketta. Valmista! :)


Näin suurena lakritsin ystävänä tämä pannacotta oli todella hyvää! :)


Ehkä tuo itse pannacotta oli jokseenkin pliisun makuista, joten lakritsijauhetta olisi tohtinut laittaa vähän reilumminkin. Mutta tuon kastikkeen kanssa tätä maistui tosi herkulliselta! :)


Halutessaan tuon kastikkeen päälle voisi vielä ripotella jotain koristeita kuten esimerkiksi lakritsikarkkeja pieninä paloina tai vaikka ihan vain teemaan sopivan värisiä nonparelleja. Itse päätin jättää nämä tällä kertaa näin pelkistetyn näköisiksi. :D

20. lokakuuta 2015

MARENKIKUMMITUKSET



Huhuu, huhuuuu! Marenkikummitusten armeija hyökkää. Varokaa! :D 

Mietin jo viime vuonna näin Halloweenin alla, että täytyisi kokeilla tehä näitä pieniä mutta niin söpöjä marenkikummituksia. Aikaa ei vain silloin ollut tarpeeksi herkkujen tekoon mutta nyt korjasin asian ja valmistin pari pellillistä valkoisia kummituksia. :)
Ohjeella tulee noin 55-60 pientä marenkikummitusta.


Marenkimassa:
3 kananmunan valkuaista
2 dl hienoasokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
2 palaa suklaata

Jos mahdollista, niin laita uunissa kiertoilmatoiminto päälle ja lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele valkuaiset ja keltuaiset tarkasti toisistaan. Marenki ei vaahtoudu jos joukossa on vähänkään keltuaista. Tarkista myös että työvälineesi ja kipposi ovat kuivia ja puhtaita. 

Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja lisää sitten sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes marenki on kiiltävää ja kovaa ja siihen muodostuu teräviä huippuja kun nostat vispilää. 

Siirrä massa pursotuspussiin, jossa on pyöreäpäinen tylla. Pursota pieniä kasoja kahdelle pellille. Paista molemmat pellit yhtä aikaa uunissa mikäli sinulla on kiertoilmatoiminto uunissa. Muuten paista pelti kerrallaan. Paista marenkeja noin tunti, sammuta uuni ja jätä marengit vielä kuivumaan uuniin muutamaksi tunniksi. 

Kun marengit ovat jäähtyneet täysin, sulata suklaa ja tee koktailtikun avulla kummituksille silmät. Anna silmien jähmettyä rauhassa. Säilytä valmiita marenkeja ilmatiiviissä rasiassa. 


Bööö! :)


Näitä pieniä kummituksia voi hyvin käyttää leivoksissa tai vaikkapa kakkujen päällä koristeina. Tai sitten niitä voi laittaa herkkupöytään tarjolle sellaisenaan. :)


Heh, mitkään noista otuksista eivät kyllä ole saman näköisiä. 
Kaikki ovat uniikkikappaleita ja omia persooniaan. :D 


KORVAPUUSTIKEKSIT


Tästä aivan käsittämättömän hyvästä keksiohjeesta saa kiittää Liisa Westerbergiä, kenenkä blogista reseptin bongasin. Selailin vain yksi päivä kaikkia eri leivontablogeja ja tämä resepti tuli vastaan. En voinut vastustaa kiusausta ja oli siltä istumalta alettava leipomaan näitä herkullisia keksejä. Onneksi kaapissa oli kaikkia tarvittavia aineita! :)

Keksimassa:
125 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

Täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
1 rkl kanelia
2 rkl vehnäjauhoja
(raesokeria)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi, sokerit ja kardemumma vaaleaksi kuoheaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Painele valmis taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi leivinpaperin päällä ja laita se sitten vähäksi aikaa pakkaseen. 

Valmista täyte. Vatkaa keskenään voi, sokeri ja kaneli kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pakasteessa olleen levyn pälle tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa levy tiukalle rullalla, laita leivinpaperi ympärille ja laita pötkö vielä pakkaseen joksikin aikaa, noin 15 minuutiksi. 

Leikkaa pötköstä noin 1 cm paksuisia siivuja, aseta pellille ja ripottele halutessasi vielä raesokeria keksien päälle. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jätä hieman leviämisvaraa keksien väliin. Anna jäähtyä ja herkuttele vaikka kylmän maidon kanssa.


Oijoi... Muuta ei voi sanoa kuin, että nämä olivat aivan superhyviä keksejä! :P


Kyllä näistä mieleen tulivat korvapuustit, mutta vain tosin keksien muodossa. :)


Koko keksipötköä ei ole pakko paistaa kerralla. Voit jättää osan pötköstä pakkaseen ja paistaa sielä tarpeen tulleen tuoreita keksejä itsellesi tai yllätysvieraille. :) 

Näitä keksejä tulen kyllä ehdottomasti tekemään toistekin! :D

18. lokakuuta 2015

AMBROSSIAKAKKU



Tämä kakku tuo mulle aina mieleen ala- ja yläasteen myyjäiset, joihin äiskä leipoi tätä kyseistä kakkua. :) Silloin en itse osannut vielä arvostaa kakkua niin paljoa mitä nyt vanhemmalla iällä. On tämä vain niin hyvää kakkua! 

Pohja:
150 g voita sulatettuna
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
pienen appelsiinin kuori raastettuna
½ dl kermaa

Täyte:
vaniljakreemijauhetta
vettä

Kuorrute:
noin 3-4 dl tomusokeria
appelsiinimehua
sokeroituja appelsiininkuoripaloja

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja valmistele noin 24 cm irtopohjavuoka. Pingota vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi.

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiinin kuoriraaste keskenään. Lisää munavaahtoon voisula, kerma ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita nopeasti ja sekoittele lopuksi vielä nuolijalla varmasti massan aineet sekaisin. Kaada massa vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna pohjan jäähtyä täysin. 

Halkaise jäähtynyt pohja kahtia. Valmista vaniljakreemi "leipurinräkä" vedestä ja vaniljakreemijauheesta. En muista nyt tarkkaan aineiden määriä, sillä tein kreemin näppituntumalla. :D Mut lisäile vettä varovasti jokaisen lisäyksen jälkeen hyvin sekoittaen, kunnes saat hyvän tuntuisen kreemin aikaiseksi. Levitä kreemi pohjan päälle ja laita toinen puoli kanneksi. Valmista kuorrute tomusokerista ja appelsiinimehusta. Sekoita sokeri ja mehu keskenään, lisää mehua varovasti ettei kuorrutteesta tule liian juoksevaa. Koostumusta saat säädeltyä lisäämällä mehua tai tomusokeria. Levitä valmis kuorrute kakun päälle ja koristele appelsiininkuoripaloilla. Säilytä valmista kakkua jääkaapissa. 


Tuo appelsiiniraaste pohjassa tuo kivasti makua muuten niin tavalliseen pohjamassaan. :)


Nam nam, hyvää! :)


Tämä kakku lähti matkaan anoppilaan tuomisiksi. :) 
Kovasti kakusta kuulemma tykättiin ja pyydettiin jopa tekemään toistekin kakkua. :D

En oo ihan varma, mutta mielestäni tuo vaniljakreemi ei vissiin kuulu ihan perinteiseen ambrossiakakkuun. Itse olen vain tottunut siihen, kun oma äiskä aina laittoi sitä kakun väliin. Halutessaan sen voi siis jättää aivan hyvin pois. :)

17. lokakuuta 2015

MASCARPONE-MUSTIKKAPIIRAKKA



Tajusin tuossa yksi päivä, että jääkapissa oleva mascarponejuusto oli pian menossa vanhaksi. Eihän siinä auttanut muu kuin alkaa leipoa, ettei vain roskiin olisi tarvinnut heittää juustoa. :) 

Pienen mietinnän jälkeen päädyin tekemään mustikkapiirakan. Pienenä twistinä lisäsin piirakkapohjaan mukaan kardemummaa ja normi sokerin sijasta käytin fariinisokeria. Sopivat muuten aika kivasti yhteen mustikan ja mascarponen kanssa! :)

Pohja:
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria/ruokosokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Täyte:
250 g mascarponejuustoa
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1-2 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita (pakaste)
2 rkl perunajauhoja
noin 1 rkl sokeria pinnalle

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista ensin pohja. Mikäli voi ei ole huoneenlämpöistä, lämmitä sitä hetki mikrossa. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, niin että sokeri on sulanut voin joukkoon. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää massan joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja vähän myös reunoille. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä. Laske uunin lämpötilaa paiston jälkeen 175 asteeseen. 

Esipaiston aikana valmista täyte. Notkista tuorejuusto ensin kulhossa. Lisää sitten joukkoon munat ja sokerit, sekoita hyvin sekaisin. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Pyörittele jäiset mustikat perunajauhossa ja ripottele täytteen päälle. Ripottele pinnalle vielä myös vähän tavallista hienoasokeria ennen paistoa. Jatka paistoa sitten täytteiden kera vielä noin 30-45 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. :)


Hmm... Oli hyvää! Mustikkapiirakka on aina vain niin hyvää herkkua. :)


Piirakkapohjasta tuli vähän mieleen joulupiparit kardemumman ansiosta, mut mä ainakin tykkäsin siitä. Kardemumma sopi mainiosti yhteen mustikoiden ja masacarponejuuston kanssa. Omasta mielestä piirakka oli parasta aivan jääkaappikylmänä vaniljakastikkeen kera. Lurps! :)



15. lokakuuta 2015

MUOTOKAKKUJA; BABY SHOWER- JA MINIONS-KAKKU





















Pitkään aikaan ei olekaan tullut tehtyä näitä muoto- ja sokerimassapäällysteisiä kakkuja. Olin jo aivan unohtanut, miten hauska niitä onkaan tehä. Vaikka aikaa niiden valmistamiseen ja hienosäätämiseen menee suhteellisen kauan, niin on se vain sen arvoista. Aika kuluu kakkujen parissa kuin siivillä! :)

Minions-kakku valmistui kummipojan synttäreille. Kakku piti sisällään kaakaopohjan, vanilja- ja mansikkarahkamousseet, sekä kaakaovoikreemin sokerimassan alla. Aluksi vähän epäröin, että mitähän kakusta tulee, kun en edes kunnolla tiennyt miltä nuo Minions-ukot oikein näyttävät. Loppujen lopuksi kakku onnistui kyllä omasta mielestäni yllättävänkin hyvin. :)



Muutama viikko sitten sain tilauksen valmistaa vauvakutsuille vaaleanpunaisen mahakakun. Tällaisen kakun olen ennenkin tehnyt, joten tekeminen ei hirvittänyt läheskään niin paljon tuohon Minonsiin verrattuna. :) Mahakakussa oli vaalea sokerikakkupohja, vanilja- ja mustikkamousset ja vaniljavoikreemi sokerimassan alla.


Kivaa näpertämistä! :)


13. lokakuuta 2015

OMENA-KAURATOSKAPAISTOS


Omenakauden ollessaan parhaimmillaan, teki mieleni tehä jotain hyväskää omenoista. Valion sivuilta bongasin tämän aivan sairaan hyvän ohjeen omenaiselle kauratoskapaistokselle. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä, ite ainakin tykkään TOOOSI paljon tästä. :)

Ainekset:
noin 700-800 g omenoita
1 rkl kanelia
½ dl sokeria
noin 2 rkl voita

Kuorrute:
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
70 g mantelilastuja
1 dl fariinisokeria

Ota esille noin 24 cm uunivuoka/piirakkavuoka ja voitele se.

Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Laita paistinpannu levylle ja kuullota omenoita kanelin, sokerin ja rasvan kanssa noin 5 minuuttia. Kaada omenat vuokaan ja valmista sitten kuorrute. Sulata voi mikrossa ja sekoita sitten joukkoon loput kuorrutteen aineet. Kaada kuorrute omenoiden päälle ja tasoita tasaiseksi. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta saa vähän väriä. 

Anna jäähtyä tai tarjoile haaleana vaniljakastikkeen tai vaikka vaniljajäätelön kanssa. :)


Aijai, tämä oli vain niin hyvää että koko ajan oli pakko ottaa lisää. :) 
Itse tykkäsin herkutella tätä suurella määrällä vaniljakastiketta. :D


Jäähtyneenä tai oikeastaan ihan jääkaappikylmänä paistos oli mielestäni parempaa kuin haaleana. :)


Mikäli ei noista mantelilastuista tykkää, ne voi jättää kokonaan pois ja korvata ne kaurahiutaleilla. Suosittelen kyllä kokeilemaan noitten lastujen kera, sillä juuri tuo kuorrute oli todella herkullista. :D

 Ja mikä tässä paistoksessa oli parasta - valmistaminen oli tosi helppoa ja suht nopeaakin vielä! :)



8. lokakuuta 2015

APPELSIINI-SUKLAAKEKSIT


Mikäs onkaan parempi yhdistelmä kuin raikas appelsiini ja suklaa. NAM! Jotain makeaa herkkua piti saaha ja nopeaa... Pikainen katsaus kaapin raaka-ainetarjontaan ja äkkiä uuni lämpenemään. Nopea taikinan valmistus, taikinan ylöslyönti, paistaminen ja näin syntyivät herkulliset appelsiini-suklaakeksit. :)

Ohjeella tulee noin 18-20 kappaletta keksejä.

Massa:
125 g voita
1 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori raasteena
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1/4 tl suolaa
noin 175-200 g tummaasuklaata

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita parille uuninpellille valmiiksi leivinpaperit. 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja appelsiinin kuoriraasta vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola, lisää seos massaan. Kääntele lopuksi joukkoon pieneksi rouhittu suklaa.

Nostele taikinasta kasoja/palloja pelleille ja jätä kasojen väliin hieman leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia keksien koosta riippuen. Anna jäähtyä pellillä.



Klassinen yhdistelmä - appelsiini ja suklaa, toimii aina! :)


Hieman lämpöisinä keksit maistuivat toooosi hyviltä kylmän maidon kanssa. 
Kylmänä nämä ovat oivia kahvin kyytipoikia. :D


Namskista! Tämäkin keksiresepti on helposti muuteltavissa. Voi käyttää eri suklaita ja hedelmiä massan teossa. Esimerkiksi toinen hyvin perinteinen parivaljakko olisi lime ja valkosuklaa. Uskon että sitruuna ja valkosuklaa voisivat kans sopia kivasti yhteen. :)


"Pitäiskö mun muka syyä tuo taikinakasa?? En varmana syö!" 

Nämä keksit eivät olleet oikein Tepakollin makuun. 
Luulen tosin, että kissat eivät muutenkaan oikeen välitä kekseistä. :D

5. lokakuuta 2015

SUKLAA-SUOLAPÄHKINÄFUDGE



Edellisestä fudgen teosta jäi vielä puolikas purkki kondensoitua maitoa, enkä halunnut heittää loppua roskiin. Niinpä tein sitten tällaista maitosuklaa-suolapähkinäfudge. Kaapissani ei tosin ollut ihan niin paljoa suklaata kuin olisin halunnut fudgeen laittaa... mutta hyvin se onnistui vähemmälläkin määrällä. :) 

Makea ja suolainen sopivat hyvin yhteen, kuten tässäkin fudgessa tuli huomattua. Suolapähkinöiden lisäksi tässä voisi käyttää muitakin pähkinöitä kuten esimerkiksi pistaasi- tai cashewpähkinöitä.

Massa:
200 g maitosuklaata
½ prk (á 397 g) kondensoitua maitoa
noin 1½ dl suolapähkinöitä

Rouhi suklaa paloiksi. Pilko myös pähkinöitä hieman pienemmiksi. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla valmiiksi, noin 20 x 20 cm tai pienempi.

Laita kattilaan suklaa ja kondensoitu maito. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista ja suklaa on sulanut maidon joukkoon. Sekoita joukkoon suurin osa pähkinöistä ja kaada seos vuokaan. Tasoita pinta ja painele pinnalle loput pähkinöistä. Anna olla parisen tuntia jääkaapissa, leikkaa paloiksi ja nautiskele. 


Suklaata tähän olisi tosiaan vielä voinut laittaa toisenkin 200 g, mutta kun kaapissa ei ollut kuin yksi levy, niin siihen oli tyytyminen. :)


Nam nam, hyviä olivat ja palat hävisivät nopeasti kaapista. :D