31. joulukuuta 2015

PISTAASISUKLAANAPIT



Nämä helppoakin helpommat pienet suklaanapit valmistuivat hetkessä joulun herkkupöytään. Hyvää näissä oli nopea valmistus ja se, että ne pystyi tehdä jo hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan H-hetkeä. :)

Ohjeella tuli noin 20 kappaletta suklaanappeja mini muffinsivuokiin tehtyinä.

Ainekset:
200 g maitosuklaata
noin 15 kpl pistaasipähkinöitä (suolattuja)

Kuori ja roihi pistaasipähkinät. Laita valmiiksi esim. lautaselle noin 20 kappaletta mini muffinsivuokia. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja siirrä sula suklaa pursotuspussiin. Pursota suklaata vuokiin noin puoleen väliin saakka. Ripottele jokaisen suklaanapin päälle rouhittuja pähkinöitä. Laita jääkaappiin jähmettymään. 

Irrota halutessasi jähmettyneet napit vuoistaan tai tarjoile napit vuoissa niin, että jokainen saa itse irrottaa ne syöntihetkellä. :)


Näitä oli kiva napostella kahvipöydässä ja ihan vain muutenkin. :)


Jos ei maitosuklaasta niin välitä, tumma suklaakin kävisi tähän oikein hyvin. Tai oikeastaan ihan mikä suklaa ja pähkinät tahansa. Oman maun mukaan vain! :D 

Itse tykkäsin kyllä kovasti tästä maitosuklaan ja pistaasipähkinän yhdistelmästä. :)


29. joulukuuta 2015

PIKKULEIPÄLAJITELMA; HANNATÄDIN PIKKULEIVÄT JA HERRASVÄEN PIKKULEIVÄT



Pikkuleivät ja erilaiset keksit ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Täksi jouluksi halusin valmistaa jotain perinteisiä pikkuleipiä ja niinpä päädyin tekemään näitä Hannatädin pikkuleipiä kahdella eri tapaa ja herrasväen pikkuleipiä mansikkaisella marmeladitäytteellä. Naaaaamskis! :)

Hannatädin pikkuleivät: 
(Noin 80 kpl)

3 dl sokeria
1½ dl kermaa
1 tl soodaa
1½ dl sulatettua voita
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja

+ kanelisokeria osaan pikkuleivistä


Sulata voi mikrossa. Yhdistä kuivat aineet; vehnäjauhot, perunajauhot ja sooda. Sekoita ensin sokeria ja kerma keskenään. Lisää joukkoon muna ja sekoita. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa, niin sitä on helpompi työstää. 

Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja aseta ne leivinpaperoiduille pelleille. Jätä hieman leviämisvaraa pallojen väliin. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Pikkuleipien kuuluu jäädä vaaleiksi. 

Itse tein niin, että paistoin noin 40 kappaletta ihan tavalliseen tapaan ja loput 40 kappaletta pyrittelin kanelisokerissa ennen paistoa. Näin sain samalla kertaa valmistettua kahdenlaisia pikkuleipiä. :)



Herrasväen pikkuleivät:
(Pyöreitä ja sydämenmuotoisia molempia noin 20 kpl)

200 g voita
1½ dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

+ noin 230 g mansikkamarmeladia

Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa hyvin sekaisin. Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää seos taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Tee taikinasta tiivis pallo ja kääri se kelmuun. Laita taikina jääkaappiin noin tunnin ajaksi, niin sitä on helpompi työstää. 

Kauli taikina sopivan paksuiseksi levyksi ja ota siitä haluamasi muotoisella muotilla paloja ja aseta ne leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa, keskitasolla noin 7-10 minuuttia. Ole tarkka paiston kanssa, ettei pikkuleivät pala. Anna pikkuleipien jäähtyä. Ota sitten aina kaksi samanlaista pikkuleipää, pursota toiselle puoliskalle marmeladia ja aseta toinen puoliska kanneksi. 


Sydän pikkuleivät tein niin, että paistoin ensin pellillisen ihan "kokonaisia" sydämen muotoisia pikkuleipiä. Sitten paistoin toisen pellillisen sydänpikkuleipiä, joiden keskelle tein pienemmän sydämen muotoisen reiän. :) 


Kyllä itsetehdyt pikkuleivät ovat vain kaikista parhaimpia. Vaikka niiden tekeminen saattaa olla vähän työlästä, mutta on se vain sen arvoista. :)




28. joulukuuta 2015

JOULUINEN ROCKY ROAD



Tässä tulee hyvä vaihtoehto perinteiselle rocky roadille. Tämä oli ERITTÄIN hyvää ja sopi tosi kivasti joulun teemaan. :) Tätä suosittelen kyllä testaamaan, nam!

Ainekset: 
200 g valkosuklaata
70 g kuivattuja karpaloita
75 g natural pähkinäsekoitusta
noin 50 g pipareita

Ota esille pieni vuoka tai jokin muu pieni astia ja laita siihen leivinpaperi. 
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Punnitset loput aineet ja rouhi niitä pienemmiksi veitsellä. Sekoita sitten sula suklaa muiden ainesten kanssa sekaisin. Kaada valmis massa paperoituun vuokaan ja tasoita. Laita jähmettymään jääkaappiin noin tunnin ajaksi. Leikkaa terävällä veitsellä halutun kokoisiksi paloiksi ja herkuttele. :)


Nam nam, herkullista! :)


Helppoa ja nopeaa herkkua! :)


Tästä tuli ehkä yksi mun lemppari resepteistä. Tulen varmasti tekemään tätä vielä moneen kertaan. :)

27. joulukuuta 2015

GLÖGIJUUSTOKAKKU



Voi voi, mikä ähky tässä on ollut koko joulunpyhien ajan! Ruokaa ja kaiken maailman herkkuja on tullut syötyä niin että napa paukkuu. :D Joulun kunniaksi meidän kahvipöytää koristi muun muassa tämä punaisella glögikiilteellä tehty juustokakku. Nam, tämä oli kyllä hyvää! :)

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan. 

Pohja:
170 g pipareita
80 g voita

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 appelsiinin kuori raastettuna
½ appelsiinin mehu

Kiille:
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitiivistettä (Marli)

Koristelu:
valkoisia sokerimassahiutaleita
piparimurua

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunalle reunakalvo. Jos ei ole reunakalvoa, leivinpaperikin käy tai voit kevyesti öljytä sisäreunan ja tomusokeroida sen. Murskaa piparit monitoimikoneella tai pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja yhdistä piparimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita tuorejuustot toiseen kulhoon ja notkista vatkaimen avulla. Sekoita joukkoon tomusokeri, kaneli, kardemumma ja appelsiinin raastettu kuori. Sekoittele kunnes seos on tasaista. Purista puolikkaan appelsiinin mehu ja kuumenna se mikrossa kiehuvaksi. Liuota liivatteet siihen ja sekoittele hetki mikäli seos on kuumaa. Kaada se sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. 

Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita hyytymään jääkaappiin noin neljäksi tunniksi. Kokeile varovasti pintaa sormella, jotta tiedät milloin kakku on hyytynyt tarpeeksi.

Valmista kiille. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivatevesiseos glögitiivisteen joukkoon ja jäähdyttele hetki. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun päälle ja laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön ylitse. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta se tarjoiluvadille. Murskaa piparia kaulimen avulla ja ripottele sitä kakun pinnalle renkaan muotoon. Koristele kakku vielä valkoisilla sokerimassasta tehdyillä lumihiutaleilla.

Nuo limihiutaleet kannattaa tehdä jo vaikka paria päivää aikaisemmin, niin ne kerkeävät kunnolla kuivaa ennen kakun päälle laittamista.


Siinä kiiressä ja hötäkässä en oikein kerennyt kunnolla kuvaamaan kakkua ja siksi sainkin vain kaksi onnistunutta kuvaa kakusta. :/ Mut ehkä noista nyt näkee kuitenkin hyvin millainen kakku oli. :) 

Omaan makuun tuo glögikiille oli ehkä himpun verran liian makea, mutta ei se nyt kuitenkaan pahaa ollut. Ihan koko kiille määrää en laittanut kakun pinnalle, koska siitä olisi mielestäni tullut liian paksi paksu kerros. Nytkin tuota kiillettä oli jo aika isohko kerros. :) 

Täytteeseen olisin ehkä lisännyt tuota kerman määrää vähän enemmän, nyt siinä oli 2 dl niin olisin ehkä laittanut 4 dl kermaa, niin täytekerroksesta olisi tullut hieman paksumpi. Eikä makukaan olisi ollut sitten niin vahvasti tuorejuuston makuinen. Hyvä tietää ensin kerralla kun tekee tällaista kakkua. :)

Mutta kaiken kaikkiaan kakku oli hyvää ja maistui hyvin kahvin kanssa raskaan jouluruuan jälkeen. :)




21. joulukuuta 2015

PIENET SAVUPOROPIIRAKAT



Olen suunnitellut tekeväni joulupöytään jotain pieniä suolaisia piirakoita. Niinpä testasin niitä nyt sitten tällaisella savuporotäytteellä. Aikasta hyviä olivat, slurps! :)

Piiraat on valmistettu muffinsipellillä ja niitä saa tällä ohjeella 12 kappaletta.

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä

Savuporotäyte:
200 g savuporotuorejuustoa
100 g kylmäsavuporoleikkeleitä
50 g juustoraastetta
½ paprika kuutioina
noin 1 dl persiljasilppua
2 munaa
1 dl ruokakermaa
punasipulia (oman maun mukaan)
mustapippuria 
valkosipulijauhetta

Valmista pohjataikina. Nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina siksi aikaa jääkaappiin kunnes teet täytteen. 

Laita kulhoon tuorejuusto ja notkista sitä hieman lusikan avulla. Leikkaa leikkeleet pieniksi ja lisää tuorejuuston joukkoon. Lisää sekaan loput täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Voitele muffinsipellin kolot huolellisesti. Ota taikian jääkaapista ja jaa ne 12 yhtä isoon palaan. Painele palat pellin koloihin ja täytä täytteellä. 

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kypsiä. Jos piiraiden pinta saa kovasti väriä, laita päälle leivinpaperi. Anna jäähtyä pellillä ja irrota sitten varovasti koloista. 


Juu-u... Ei yhtään hullumpia! ;)


Näitähän voi aivan hyvin varioida erilaisilla täytteillä. Kinkku, kala.... :)


Luulenpa että tulen tekemään näitä sitten jouluksi meidän ruokapöytään. :)


20. joulukuuta 2015

MINTTUSUKLAAKAHVIKAKKU


Nam nam, tämä kakku maistui ihanasti minttusuklaalta ja oli kyllä hyvää. Mikäli vain yhtään tykkäät Pätkis-karkeista, niin on tämä kakku kuin sinulle tehty. :D

Ohjeen kakkujen taikinaan bongasin Pullahiiren blogista. Kuorrute ja koristelu on omasta päästä keksitty. :)

Itse tein tällä ohjeella kolme pientä kakkua, kaikki erilaisiin vuokiin. Yhteen tuollaiseen pieneen torvivuokaan, pieneen sydänvuokaan ja sitten vielä  pieneen pyöreään piirakkavuokaan. Näin sain yhdellä kertaa kolme kakkua aikaiseksi. Kakun voi toki myös tehdä yhteen isoon, noin 2 litran vuokaan. :)

Taikina:
120 g voita
5 dl sokeria
5 munaa
6½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl kermaa
140 g Pätkis-karkkeja

Kuorrute + koristelu:
14 g voita
75 g suklaata (maito tai tumma)
1 dl kermaa
noin puolikas Pätkispatukka rouhittuna
tähtikoristeita

Valmistele vuoat/vuoka valmiiksi. Voitele ja tarvittaessa korppujauhota vuoat/vuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauho. Rouhi karkit pienemmiksi paloiksi. 

Lisää massaan vuorotellen kuivia aineita ja kermaa. Lisää lopuksi karkkirouhe ja sekoita hyvin sekaisin. Annostele massa vuokiin/vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Huom! Paistoaika pitenee jonkin verran jos teet kakun vain yhteen isoon vuokaan. Kokeile kypsyyttä tikulla ja jatka paistamista tarvittaessa. Anna jäähtyä ja kumoa kakkua vuoasta. 

Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä. Valmista kuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhon. Laita voi kattilaan ja sulata se. Kaada joukkoon kerma ja kuumenna melkein kiehumispisteesen saakka. Kaada kuuma seos suklaan päälle ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Anna jäähtyä jonkin aikaa. Rouhi tällä välin Pätkis pieneksi rouheeksi. Lusikoi kuorrutella kakun päälle ja anna sen valua reunoille. Ripottele päälle Pätkisrouhetta ja tähtikoristeita. Anna kakun olla jonkin aikaa jääkaapissa, jotta suklaakuorrute vähän jähmettyy. 


Mielestäni kakusta tuli kivan jouluinen ja tämä sopisikin hyvin jouluaaton herkkupöytään. :)


Nuo kultaiset tähtikoristeet kuuluvat Wiltonin tuotesarjaan. Ostin ne edellisellä tilauskerralla Ullan Unelman nettiputiikista. Taisivat olla siellä tarjouksessa. :)


Olen nykyään ihan hysteerinen oman uunini kanssa ja varsinkin silloin kun pitää paistaa tällaisia kuivakakkuja. Pidin ehkä hieman liian kauan kakkuja uunissa, kun pelkäsin niiden jäävän raa'ksi sisältä. Onneksi näin ei käynyt! :)


Kuorrutin tosiaan vain yhden noista kolmesta valmistuneesta kakusta. Kaksi laitoin suoraan pakkaseen ja vain tuon torvikakun jätin omaan herkutteluun. :) Nam, hyvää oli! :)

17. joulukuuta 2015

PIPARKAKKUPUUHASTELUJA; TALO JA KRANSSI






















Perinteiseen tapaan leivoin taas itsenäisyyspäivän tienoilla piparkakkuja. :) Perinteisten syötävien pipareiden lisäksi tein osat taas piparkakkutaloon sekä tähtikranssiin. Mielestäni tuo tähtikranssi on tosi kiva idea! Ekan kerran näin tuollaisen kranssin Instagramissa tässä jokin aika sitten ja sen jälkeen niitä onkin näkynyt vähän joka paikassa. Siinä onkin mainio lahjaidea jollekin viemisiksi näin Joulun alla! :)


Piparit liimasin kiinni toisiinsa sokerikuorrutteen avulla. Sokerikuorrutteella myös koristelin muutaman kranssiin tulevan piparin ja koristeeksi sidoin valmiiseen kranssiin jouluisen nauhan. :)

Sellofaaniin käärittynä kranssista saa aikaiseksi todella kivan lahjan. :)



Piparkakkutalosta onkin sitten vähän enemmän kuvia. :)  


Kuten kuvista saattaa huomata, niin tämän vuoden talossa väriteemoina on selvästi valkoinen ja hopea. :) Halusin tehä suht yksinkertaisen ja simppelit koristukset. Tällainen siitä sitten tuli! :)


Kissat olivat todella kiinnostuneita valmiista talosta. Kovasti ne haistelivat ja yrittivät tassulla kokeilla taloa. :) Taisi Tepakolli myös keretä maistamaankin talon kattoa. :D:D


13. joulukuuta 2015

KARDEMUMMAMUFFINSIT


Hyvällä ystävälläni oli jokin aika sitten synttärit ja halusin leipoa hänelle jotain pientä herkkua. Niinpä päädyin pienen mietinnän jälkeen tekemään näitä kerta kaikkisen ihanilta maistuvia kardemummamuffinseja kanelikuorrutteella. 

Kunniaa näistä herkullisista muffinseista en voi ottaa itselleni, sillä otin reseptin Pullahiiren kuppikakkukirjasta. Tuota kirjaa voin kyllä suositella kaikille! Sieltä löytää vaikka mitä ihania reseptejä jokaiseen lähtöön! :)

Taikina: 
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
70 g voita

Kuorrute + koristelu:
100 g ranskankermaa
2 dl vispikermaa
1½ tl kanelia
2/3 dl tomusokeria
raesokeria

Laita muffinsipellille valmiiksi paperivuoat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään jauhot, kardemumma, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa pieneen kippoon voi ja maito. Lämmitä mikrossa kunnes voi ja maito ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. 

Lisää taikinan joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja voi/maitoseosta. Lusikoi valmis taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Valmista kuorrute. Mittaa kaikki kuorrutteen aineet kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffisien päälle ja ripottele päälle vielä koristeeksi raesokeria. 


Nam nam! Nämä olivat tooosi hyviä ja maistuivat kivasti korvapuusteille ja joululle! :)


Pakkasin muffinsit tuollaiseen nättiin rasiaan, jolla ne oli sitten helppo kuljettaa synttärisankarille. :)
Nämä muffinsit olivat kyllä hyviä ja helppoja tehä. Kiitokset taas Pullahiirelle hyvästä reseptistä. :)


12. joulukuuta 2015

JOULUINEN MASCARPONEJUUSTOKAKKU


Nyt kun päästiin alkuun noissa jouluisissa leivonnaisissa, niin tässä tulee heti lisää. :) Tämä mascarponekakun resepti on alunperin Dr. Oetkerin, mutta tein siihen hieman omia muutoksia ja mielestäni sain hyvän kakun aikaiseksi. Kakusta tuli kevyt ja raikas, sekä se maistui myös kivasti joululta. :)

Kakku on tehty 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
200 g Bastogne-keksejä
90 g voita sulatettuna

Täyte:
3 liivatetta
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
500 g mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
1 tl appelsiiniaromia (Dr. Oetker)
1-1½ tl kanelia
1-1½ tl kardemummaa
½ dl glögiä

Koristelu: 
2 kpl Bastogne-keksiä
pehmeitä hopeakuulia 
tähtikoristeita

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Murskaa keksi, sulata voi ja yhdistä nämä. Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista marscarpone kulhossa, lisää joukkoon tomusokeri, appelsiiniaromi, kaneli ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki jos seos on liian kuumaa. Kaada se sitten ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia tai yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Irrota reunakalvo. Murskaa keksit ja ripottele kakun pinnalle. Koristele kuulilla ja tähdillä.


Aijai, tykkäsin tosi paljon tästä kakusta! :)


Appelsiiniaromi toi kivasti makua ja ehkä jopa raikkautta kakkuun. Aluksi pelkäsin vähän, että tuleeko aromista kovin teennäinen maku mutta ei tullut. :)


Kakussa voisi myös halutessaan käyttää ihan tavallisia pipareita noiden Bastogne-keksien tilalla. :)


Glögin kanssa nautittuna kakku maistui erityisen herkulliselta! :P


Nam nam! Kakku jäi melko matalaksi, kun tein sen niin isoon vuokaan. Jos haluaa korkeamman kakun, kantsii käyttää 18-20 cm vuokaa. Tällöin vain vähentäisin pohjan keksimäärää 200 grammasta noin 170 grammaan ja voita käyttäisin tällöin 70 grammaa. :)

Jee, Joulu lähestyy!! :D


9. joulukuuta 2015

UUNISSA PAISTETTAVA PIPARIJUUSTOKAKKU


Jouluisella teemalla jatketaan leivonnaisten parissa. Mulla on nyt ollu jotenkin ihan hirveä joulufiilis päällä, koko ajan tekis mieli laittaa kotiin joulua ja tehä kaikkia hyviä jouluisia leivonnaisia. Eihän tässä ole enää kuin muutama hassu viikko ja sitten onkin jo Joulu!! :)

Tämä uunissa paistettava piparijuustokakku oli kyllä mielestäni tosi hyvää. Kakku oli myös nopea ja helppo tehä. Eniten aikaa meni kakun paistamiseen ja jäähdyttämiseen. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
175 g pipareita
80 g voita sulatettuna

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
200 g ranskankermaa
1 dl sokeria
2 munaa
100 g pipareita murustettuna
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä

Koristelu: pipareita puolitettuina

Lämmitä uuni 165 asteeseen. Valmistele vuoka pingottamalla pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat hyvin. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.

Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää joukkoon ranskankerma, sokeri ja mausteet. Sekoita käsin aineet sekaisin. Murusta täytteen piparit käsin suhteellisen karkeaksi muruksi ja lisää täytteen joukkoon, sekoita sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle. Vuoraa vuoka varmuuden vuoksi foliolla pohjasta ja nosta folion reunat ylös, jottei vuoasta tihkuva rasva valu uuniin paiston aikana. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Kakku saa olla keskeltä vielä "hyllyvää". Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön tunnin ajaksi. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin yön ylitse.

Irrota kakku seuraavana päivänä vuoasta ja aseta tarjoiluvadille. Koristele puolikkailla piparkakuilla ja sitten vain herkuttelemaan! :)


 Namskis, aikasta makeaa tämä oli...mutta hyvää!! :)


Kakku oli ihana piparinen ja joulun makuinen. :)



Herkullista! :P


 Tämä kakku sopisi kivasta vaikka pikkujoulun illanistujaisiin. 
Tai miksei jopa jouluaaton jälkiruokapöytään. :)


Keittiössä leijaili ihana jouluinen tuoksu kakun ollessa uunissa. 
Tämä jos mikä lisäsi entisestään omaa jouluinnostustani. :D

6. joulukuuta 2015

SWEET'N SALT CARAMEL KEKSIT



Mun oli aivan pakko heti kokeilla tätä reseptiä, kun törmäsin siihen Dr. Oetkerin sivuilla. Keksit kuulostivat niin hyviltä, etten malttanut olla kokeilematta reseptiä. Kaapistakin löytyi melkein kaikki tarvittavat aineet, ainoastaan munia jouduin kipaista lähi Siwasta. :D

Ohjella tulee noin 20-23 kappaletta keksejä, rippuen kuinka isoja keksejä haluaa tehdä. :)

Massa:
225 g voita
3 dl tummaa muscovadosokeria
1 muna
5½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
50 g mantelilastuja
170 g fudgepaljoja (Dr. Oetker)
100 g maitosuklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. 

Yhdistä keskenään vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri, mantelilastut, fudgepalat ja pieneksi rouhittu maitosuklaa. Mantelilastuja voi hieman rikko pienemmiksi käsillä ennen taikinaan lisäämistä. Lisää Lisää seos massan joukkoon ja sekoita taikina nopeasti sekaisin tasaiseksi massaksi. Älä sekoita liikaa! Laita taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota taikinasta noin kahden ruokalusikallisen verran taikinaa per keksi ja asettele ne pellille. Jos haluat tehdä pienempiä, yksi ruokalusikallinen taikinaa riittää. Painele taikinapalloja kevyesti sormilla tai haarukalla. Paista uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia, riippuen kuinka pehmeitä haluat keksien olevan keskeltä. Jäähdytä ja nauti! :)


Aijai, nämä keksit olivat todella herkullisia mutta myös melko makeita. 
Kovin montaa ei pystynyt kerralla syömään. :D


Tein kahden kokoisia keksejä, isompia ja pienempiä. Isommat painoin vain kevyesti sormilla linttaan ja pienemmät taas painelin haarukan avulla tasaisiksi. 
Itse tykkäsin enemmän noista isommista kekseitä. :)


Mantelilastut olivat kiva lisä taikinan joukossa. :)


Tässäkin voisi olla kiva joululahjavinkki jollekin ystävälle. Keksit ovat nopeita valmistaa ja varmasti maistuivat makean ystäville. :) 


1. joulukuuta 2015

KARPALO-LUUMURUUDUT



Joulun lähestyessä jo kovaa kyytiä, halusin leipoa jotain jouluteemaan liittyen. :) Valion sivuilla oli kiva resepti luumu-kanelirahkasta tehdystä piirakasta. Sitä oli pakko heti kokeilla pienin omin muutoksin. :)

Pohja:
2 dl mantelilastuja
150 g voita
70 g kuivattuja karpaloita
4 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 prk  (200 g)luumu-kanelirahkaa (Valio)
1 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Kuorrute + koristelu:
200 g voita
2 dl tomusokeria
2 prk (à 200 g) luumu-kanelirahkaa (Valio)
sokerikoristeita


Valmista pohja. Murskaa mantelilastut kevyesti kämmenessä ja paahda ne kuivalla pannulla. Lisää joukkoon voi ja siirrä pannu pois levyltä. Voi sulaa mantelilastujen joukkoon. Lisää joukkoon kuivatut karpalot.

Sekoita keskenään munat, sokeri, rahka, maito ja voiseos. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne muun seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 

Levitä taikina leivinpaperoidulle pelille ja tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa, noin 25 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä pohja.

Valmista kuorrute. Sulata voi ja sekoita hyvin joukkoon tomusokeri. Lisää lopuksi rahka ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen olla vähän aikaa jääkaapissa, jotta se jämköityy ja levittäminen on helpompaa. Kuorruta piirakka, leikkaa paloiksi ja koristele esim. sokerihiutaleilla.


 Nämä olivat tosi hyviä, ite ainakin tykkäsin paljon!


Mantelilastut ja karpalot toivat kivasti makua ja purutuntumaa pohjaan. :)


Kuorrute oli myös erittäin hyvää ja sitä tulikin syötyä aika lailla tuossa kuorruttamisvaiheessa. :D:D Tämä oli kaikin puolin hyvä resepti Valion sivuilta. :) Alkuperäisessä ohjeessa oli tosiaan käytetty luumuja mutta ite laitoin noita karpaloita niiden tilalle. Toimi mielestäni hyvin! :)