26. tammikuuta 2016

MUSTIKKAPIIRAKKAKAKKU



Tämä kakkuidea on muhinut mielessäni jo kesästä lähtien ja nyt sain sen viimeinkin toteutettua. Kakku on tosi helppo tehä ja ennen kaikkea se on hyvää! :) Tämä on samaan tapaan toteutettu kuin aikaisemmin kesällä tekemäni omenapiirakkakakku. :) Ensin paistetaan pellillinen piirakkaa, leikataan pyöreällä muotilla palat, täytetään ja koristellaan. Helppoa ja kivaa puuhastelua. :D

Mustikkapiirakka/pohjat:
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4½ dl sokeria
4½ dl kerma-maito -seosta
2 munaa
200 g voita sulatettuna
noin 7 dl mustikoita (pakaste)
1 rkl perunajauhoja

Täyte:
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g sitruunavalkosuklaata (Fazer)

Koristelu:
sitruunavalkosuklaata (Fazer)
pensasmustikoita

Aloita tekemällä ensin mustikkapiirakka. Lämmitä uuni 175 asteesen ja laita puhdas leivinpaperi valmiiksi uunipellille. 

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja sokeri - sekoita keskenään sekaisin. Lisää joukkoon kerma/maitoseos ja munat, sekoita. Viimeiseksi lisää sulatettu voi ja sekoita koko massa hyvin sekaisin. Kaada valmis taikina pellille ja tasoita pinta. 

Pyörittele jäiset mustikat perunajauhoissa ja ripottele tasaisesti piirakan päälle. Paista piirakkaan keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä hyvin. 

Leikkaa jäähtyneestä piirakasta noin 14 cm muotilla kolme palaa. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Rouhi suklaa paloiksi. Täytä kakku. Laita valmis täyte pursotuspussiin. Aseta pohjapala tarjoilulautaselle, pursota kerros vaniljatäytettä ja ripottele päälle suklaarouhetta. Tee samoin toinen täyteväli. Kansipalan päälle pursota reilu kerros täytettä ja koristele suklaarouheella ja pensasmustikoilla. 


Oijoi oijoi... Mustikkapiirakka kuuluu lemppariherkkuihini ja tämä oli kyllä hyvää kakkua! Nam! :)


Mustikat tekivät pohjista ihanan mehevät ja vaniljainen täyte/kuorrute kruunasi kakun. En halunnut tehdä täytteestä makeaa, sillä väliin tullut sitruunavalkosuklaa oli jo itsessään niin makeaa, että ne täydensivät hyvin toisiaan täytteen kanssa. :) 


Yli jääneestä piirakasta leikkasin pienemmällä pyöreällä muotilla pieniä leivospaloja, jotka kuorrutin samaisella kakun täytteellä. Nämä olivat ikään kuin miniversioita itse kakusta. :D 


Pyöreät piirakkapalat on kivaa vaihtelua tavalliseen neliömalliin verrattuna. Näin tavallisestakin piirakasta saa heti näyttävämmän näköisen. :)

Heeii... Vaihtamalla marjat esim. vadelmaan, tästä saisi myös oikein kivan ja herkullisen kakun. :D 


Kyllä näillä kelpasi herkutella! :) 

Nyt täytyy tehdäkin tuplatreenit salilla että saa kulutettua kaikki herkuilla tulleet kalorit. :D:D:D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille