22. tammikuuta 2016

VALKOSUKLAA-PISTAASIPÄHKINÄCOOKIET






Ettei vain keksit pääsisi tästä keittiöstä loppumaan, niin päätin leipoa näitä kerta kaikkisen hyviä ja koukuttavia valkosuklaa-pistaasikeksejä. Jotain näissä kekseissä oli johon vain jäi koukkuun ja yhden keksin otettuaan - herkuttelua ei voinut lopettaa! :) 

Ohjeella tulee noin 20-25 kappaletta normaalin kokoisia keksejä. 

Massa:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl ruokosokeria
½ dl hienosokeria
½ tl vaniljasokeria
1 muna
ripaus suolaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pistaasipähkinöitä rouhittuna
100 g valkosuklaata rouhittuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja aseta parille pellille leivinpaperit valmiiksi. 

Vaahdota keskenään pehmeä voi ja kaikki sokerit. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä keskenään suola, kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Lisää massan joukkoon ja sekoita. Rouhi pähkinät ja suklaa rouheeksi veitsen avulla. Lisää pähkinät ja suklaa lopuksi taikinaan ja sekoita vielä hyvin sekaisin.

Ota valmiista taikinasta lusikan avulla nokareita ja pyörittele ne tasakokoisiksi palloiksi. Aseta pellille ja jätä hieman leviämisvaraa pallukoiden väliin. Paista keksejä koosta riippuen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)


Aijai, olisin voinut syyä vaikka kaikki keksit kerralla. Niihin tuli ihan kauhea himo yhden syötyään! :D


Näissäkin kekseissä tuli taasen todettua, että suolaisen ja makean yhdistelmä se vain toimii. Makea valkosuklaa sai oivan parin suolaisista pistaaseista. Namnam! :)


Kekseihin tuli ihan paahteinen maku, josta tykkäsin tosi paljon. Luulen että näitä keksejä tulee tehtyä vielä toistekin ja miksei jopa kolmannenkin kerran. :)

Pähkinärouhe kannattaa muuten jättää suht karkeaksi ja isoiksi paloiksi, jotta palat tulevat kauniisit esille taikinan joukosta. Vihreä väri kivasti näyttävyyttä kekseihin. :)


Mielestäni nuo Pandan suklaalevyjen palat ovat kauniita Panda-teksin kanssa. :)


Jep, luulenpa että nämä keksit eivät kauaa vanhene meiän keittiössä. ;)
 Voin kyllä lämpimästi suositella kokeilemaan näitä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille