2. helmikuuta 2016

DACAPO-BANAANIKAKKU


Namskis! Nähtyäni K-ruokalehdessä ohjeen banaanisesta DaCapokakusta, oli mun aivan pakko kokeilla reseptiä. DaCapo-karkit on yksiä mun lempparisuklaista ja niistä tehty kakku ei voi olla kovin pahaa. :D

Kakku on tehty 1,2 litran suorakaiteen muotoiseen viipalevuokaan. 

Taikina:
noin 350 g kypsää banaania
130 g DaCapo suklaata
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl rommia

Kuorrute + koristelu:
130 g DaCapo suklaata
25 g voita
muutama pala valko- ja tummaa suklaata

Ota esille sopivan kokoinen vuoka ja voitele se ja korppujauhota tarvittaessa. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Muussaa kypsät banaanit esim. lautasella haarukan avulla. Rouhi taikinan suklaa pieniksi paloiksi. 
Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sihtaa ne taikinan joukkoon - sekoita sekaisin. Lisää lopuksi rommi, banaani ja suklaapalat taikinaan ja sekoita hyvin sekaisin. 

Kaada valmis taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 55-60 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä kakkua jonkin aikaa vuoassa ja irroita se sitten. Anna jäähtyä kunnolla. 

Valmista kuorrute. Rouhi suklaa ja laita se voin kanssa kippoon. Lämmitä varovasti mikrossa, kunnes seos on tasaita. Kaada jäähtyneen kakun pinnalle ja levitä. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ennen koristesuklaiden laittamista - muuten ne sulavat kuorrutteen päällä.  Rouhi muutama pala tummaa ja valkosuklaata koristeeksi.


Pahoitteluni huonoista kuvista! En kerennyt oikein keskittymään kuvaamiseen ja jouduin ottamaan kuvat kauhealla kiireellä... :( 


Kakku oli kyllä meikäläisen makuun, suklaa ja banaani on aika varma makupari leivonnassa. :) 


Rommi ei kakussa maistunut mielestäni mitenkään hirveästi vaikka lisäsinkin sitä vielä erikseen. :) Halutessaan tuon ylimääräisen rommin voi jättää pois. 

Kuten kuvistakin varmaan näkyy, en sitten jaksanut odottaa tarpeeksi kauan kuorrutteen jäähtymistä ja koristeet pääsivät hieman sulamaan. Olin liian malttamaton! :D

Mielestäni kakun maku vain parani parin päivän jälkeen. Nam nam! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille