7. helmikuuta 2016

PULLAN LEIVONTAA; LASKIAISPULLAT JA KORVAPUUSTIT


Pitkästä aikaa tein oikein pullataikinan ja leivoin pullaa. Ai, että olikin hyvää herkutella kunnon pullalla pitkän tauon jälkeen. Ja pitihin sitä taas tehä perinteiset laskiaispullat tälle vuotta. Kokeilin muuten nyt ekaa kertaa tehä noita Nutellan makuisia laskiaispullia ja voin sanoa että hyviä olivat. Itse ainakin tykkäsin niistä kovasti! :)

Koko taikinasta en laiskiaisia jaksanut tehä, noin puolesta taikinamäärästä tein paperivuokiin korvapuusteja. Nam! :)

Taikina:
50 g tuorehiivaa
5 dl maitoa
2 munaa
 2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita

Voitelu + koristelu:
1 muna
raesokeria
tomusokeria

Laskiaispullien täyte:
mansikkahilloa
2½ dl vispikermaa
tomusokeria
Nutella-levitettä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murusta hiivaa joukkoon, sekoita. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Lisää pikku hiljaa loput jauhot joukkoon ja alusta taikinaa kunnes se alkaa irrosta kulhon reuunoista. Lisää alustuksen loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. 

Pyörittele nousseesta taikinasta haluamasi kokoisia pullia ja asettele ne pellille. Itse tein noin 70 grammaisia pullia laskiaisia varten. Anna kohota vielä liinan alla ennen paistamista. 

Korvapuusteja varten kaulaa suorakaiteenmuotoinen taikinapala ja levitä sille tasaisesti pehmeää voita, kanelia ja sokeria. Rullaa taikian rullaksi ja leikkaa siitä tasakokoisia paloja. Aseta palat pelillelle pieniin muffinsivuokiin ja kohota näitäkin vielä liinan alla. 

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria tai jätä osa ilma, kuten mäkin tein. :) Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä pullat. 

Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet pois. Vatkaa kerma maahdoksi. Levitä hilloa pullien pohjan päälle ja pursota päälle PALJON kermaa. :) Paina kansi päälle ja sihtaa päälle vielä koristeeksi tomusokeria. Tein niin, että eka tein tavallisia laskiaisia noin 5 kappaletta ja lopusta kermasta tein sitten niitä Nutellan makuisia pullia. Levitä pullan pohjalle kerros nutellaa ja sekoita levitettä vielä myös jäljellä jääneen kerman joukkoon. Pursota pohjan päälle, aseta kansi paikoilleen ja herkuttele. Nam!

  
Omaan makuun laskiaispullat ovat aina täytetty hillolla eikä mantelilla. :)


Nutellapullia täytyy kyllä tehdä joskus uudestaankin, olivat sen verran herkullisia. 
Voin suositella kokeilemaan! :)


Ja mikä nyt ei voittaisi kunnon korvapuustia?!? 
Ne ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan vain niin hyviä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille