21. huhtikuuta 2016

COOKIE DOUGH -LEIVOKSET



Nämä herkulliset cookie dough -leivokset olivat sitten aivan tajuttoman hyviä! Ohje on suoraan Kinuskikissalta otettu. :) Muistan kun hän julkaisi reseptin näistä leivoksista niin ajattelin, että noita on kyllä pakko joskus tehdä. Nyt sitten sain viimein aikaiseksi leipoa niitä ja kyllä kannatti. Tykkäsin leivoksista tosi paljon, nam! :)

Brownies-pohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
125 g pehmeää voita
1 3/4 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa
1 dl tummaa suklaarouhetta

Kuorrutus+koristelu:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
suklaaströsseleitä

Aloita valmistamalla browniepohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota esille noin 20x20 cm vuoka ja laita siihen leivinpaperi. 

Sulata voi kattilassa ja lisää sitten joukkoon loput pohjan ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 15-25 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman raa'ksi koska kyseessä on brownie. :) Anna pohjan jäähtyä täysin. 

Valmista täyte. Vatkaa pehmeä voi ja ruokosokeri sekaisin keskenään. Lisää sitten loput aineet ja sekoita hyvin sekaisin. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi. 

Valmista kuorrute. Mittaa kattilaan voi ja suklaa. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes molennat ovat sulaneet ja muodostuu tasainen kiiltävä seos. Jäähdytä seosta hieman ja kaada se sitten vuokaan täytteen päälle. Anna hetken kuorrutteen jähmettyä ennen kuin koristelet pinnan. Muuten koristeen vain uppoavat kuorrutteeseen eivätkä jää pinnalle. :) Laita taas jääkappiin jähmettymään.

Kun kuorrute on jämäköitynyt, leikkaa reunat siistiksi ja leikkaan haluamasikokoisiksi leivospaloiksi. Itse leikkasin melko pieniksi paloiksi. Tämä on sen verran jytkyä tavaraa, että kovin isoa palaa ei pysty kerralla syömään. :)


Suklaista ja todella tuhtia tavaraa herkutteluhetkiin! Mut mä tykkäsin paljon. :)


Aina vähän jänskättää tuon brownien onnistuminen, että siitä saa paistettua just oikeanlaista ettei vain paista pohjaa liian kypsäksi. Tässä tuo pohja onnistui tosi hyvin, jes! :)



Kiitokset kyllä Kinuskikissalle todella hyvästä ja maittavasta reseptistä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille