12. huhtikuuta 2016

MINTTUDAIM-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU



En ihan hirveesti ole minttusuklaan ystävä.... Mutta kaapissani sattui olemaan paketti minttu Dominoita ja mintun makuista Daim-patukoita. Teinpä niistä sitten sellaisen makoisan pienen juustokakun. Eikä muuten ollut yhtään hullumpaa vaikka en niin tuosta mintusta välitä. :)

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
190 g minttu Dominoita
55 g voita

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g pehmeää rahka-jukurttia (Ehrmann)
100 g valkosuklaata
2 rkl sitruunanmehua
1½ patukkaa (á 56g) minttu Daimia

Koristelu:
Daim-minttua ja Pätkistä rouhittuna
pehmeitä sokerikuulia

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaa kiertämään reunakalvo. Murskaa keksit esim. kaulimen avulla pussissa ja sulata voi mikrossa. Yhdistä nämä ja painele vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Laita jääkaappiin.

Valmista täyte. Laita täytteen liivatteet kylmää veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä. Rouhi jo valmiiksi Daim patukat muruiksi. 

Vaahdota vaniljakastike vaniljasokerin kanssa kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja rahka-jukurtti, sekoita. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt valkosuklaa. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi mikrossa. Liuota liivatteet kuumaan mehuun ja lisää seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele sekaan lopuksi Daim-rouhe. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia tai mielellään yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Rouhi Daimia ja Pätkistä muruksi ja koristele kakku niillä ja halutessasi vielä pehmeillä sokerikuulilla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Nam, oli hyvää! 
Mintun maku ei puskenut liikaa läpi vaan oli todella pehmeän makuinen. Tykkäsin! :)


Täyte oli ihanan pehmeä ja se tuntui oikein sulavan suussa. :)


Tätä kakkua voisi melkein tehdä jopa uudestaankin! Raikkaan makuista herkkua. :D


Delicious! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille