16. huhtikuuta 2016

PISTAASI-VALKOSUKLAAFUDGE



Ihan yllättäen mulle tuli eräs päivä aivan kauhea himo leipoa pistaasipähkinöistä jotain hyvää herkkua. Hetken aikaa piti miettiä mitä sitä oikein tekisi mutta sitten aika nopeaa tuli idea tehä valkosuklaafudgea suolaisilla pistaaseilla höystettynä. Näihin paloihin jäi aivan koukkuun! :)

Valmistuksessa on käytetty noin 20 x 20 cm vuokaa.

Massa:
400 g valkosuklaata
½ prk (á 397 g) kondensoitua maitoa (Huom! Ei karamellisoitua)
noin 90-100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä (paahdettuja ja suolattuja)

Aloita kuorimalla pistaasipähkinät. Tässä menee jonkin aikaa. :) Rouhi pähkinät veitselle pieniksi paloiksi. Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiksi leivinpaperi.

Murra suklaa pieniksi paloiksi kattilaan ja kaada joukkoon kondensoitu maito. Lämmitä seosta liedellä miedolla lämmöllä kunnes se on tasaista massaa ja suklaa on sulanut maidon joukkoon. Sekoita nopeasti massan joukkoon melkein kaikki pähkinät. Muista jättää vähän pähkinärouhetta koristeluun!  Kaada massa vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele heti päällä loppu pähkinärouhe koristeeksi ja painele niitä vähän massan sisään. Anna jähmetty jääkaapissa noin 3-4 tuntia ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. Nam! :)


Oijoi, nämä olivat kyllä niin hyviä ja koukuttavia! Suoraan jääkaapista otettuna palat olivat hieman kovia, mutta oltuaan hetken huoneenlämmössä, niistä tuli ihanan pehmeitä. :)


Mulla tuli sormet ihan kipeiksi noiden pähkinöiden kuorimisesta. :D


Nami nam, näitä tuun varmasti tekemään toistekin. Olivat sen verran herkullisia. :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille