3. huhtikuuta 2016

PUOLUKKA-VALKOSUKLAAKAKKU




Nam! Tämä oli tosi hyvää kakkua, tykkäsin todella paljon! :) Kakku on tehty juuri samalla ohjeella kuin aikaisemmin tänne laittamani ohje mustikka-valkosuklaakakusta, mustikan tilalle vain laitoin puolukkaa ja kuorrutin kakun kinuskilla. Taisin myös laitta ehkä vähän enemmän valkosuklaata kakkuun. :D

Kokeilin muuten nyt ensimmäistaä kertaa tuota uutta kuivakakkuvuokaani, jonka olin ostanut jo joskus ennen joulua. Ei vain ollut tullut sopivaa tilaisuutta käytää vuokaa aikaisemmin. Tykkäsin vuoasta paljon ja wautsi miten hienon kakun sillä saikaan aikaan. :) 

Kakku on tehty 2,4 litraiseen Nordic Ware Bavaria vuokaan, mutta toki voi käyttää mitä muuta vuokaa tahansa. :)

Massa:
150 g voita sulatettuna
200 g kermaviiliä
3 munaa
145 g valkosuklaata
5 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2½ tl leivinjauhetta
200 g puolukoita

Kuorrutus+koristelu:
noin 3 rkl Valion laktoositonta kinuskitäytettä
puolukoita

Ota esille vuoka ja voitele se. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi mikrossa ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtyneen voi joukkoon kermaviili ja munat. Rouhi valkosuklaa. Yhdistä sitten jauhot, sokerit, leivinjauhe ja valkosuklaarouhe keskenään. Sekoita voi/kermaviili/muna-seos kuivien aineiden kanssa hyvin sekaisin. Lisää lopuksi puolukat ja sekoita vain sen verran, että puolukat ovat juuri ja juuri sekoittuneet massan joukkoon. Näin massa ei värjäännyt punaiseksi puolukoista. Kaada massa vuokaan ja paista uuni alatasolla noin 1 tunti 10 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla ja jatka paistoa tarpeen vaatiessa. Anna valmiin kakun seita vuoassa noin 10 minuuttia ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Jäähdytä täysin ennen kuorruttamista. 

Mittaa kattilaan valmis kinuskitäyte ja kuumessa se noin 70 asteeseen. Laita massa pursotuspussiin ja pursota nätisti kakun päälle. Ripottele päälle vielä puolukoita koristeeksi. Valmista tuli! :)


Makea valkosuklaa + hapan puolukka + makoisa kinuski = Super hyvä yhdistelmä! :)


Kakku oli todella mehevä ja kostea, nam! :)



Tuolla kakkuvuoalla tuli kyllä todella kaunis kakku! Täytyykin alkaa käyttämään tuota uutta vuokaa enemmän kun sillä saa noin nättejä kakkuja aikaiseksi. :D


Voin kyllä lämpimästi suositella tätä kakkua. Oli sen verran hyvää! :)

Tuota kinuskista piti vielä mainita. Olin tosiaan ostanut tuota Valion valmista kinuskitäytettä töistä. Sitä ei ole myynnissä normi kaupoissa laisinkaan. Käytin sitä tällä kertaa kun sitä nyt sattui kaapissa olemaan. Sen käytö on kyllä niin helppoa, ei tarvitse kuin lämmittää tiettyyn lämpötilaan ja kinuski on käyttövalmista. Jos ei ole mahdollisuutta hankkia tuota valmista kinuskia, niin sitten vain itse keittelemään kinuskia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille