27. huhtikuuta 2016

SUKLAA-KOOKOSKEKSIT



Kävin tässä vähän aikaa sitten kylässä kummilapseni luona juhlimassa hänen synttäreitään. Lahjan lisäksi halusin vielä leipoa jotain pientä herkkua viemisiksi kummilapseni vanhemmille. :) Siitä se idea sitten lähti näihin ihanan pehmeisiin ja mureisiin suklaa-kookoskekseihin. :)

Ohjeella tulee noin 20 kappaletta keksejä. 

Massa:
115 g huoneenlämpöistä voita
3/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
180 g maitosuklaata
1 dl kookoshiutaleita

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. 

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja sokerit. Lisää joukkoon muna ja sekoita hyvin sekaisin. Yhdistä keskenään jauhot, kaakaojauhe, sooda, suklaapalat ja kookoshiutaleet. Lisää seos voisokeriseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. 

Ota taikinasta lusikan avulla pienen pingispallon kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi. Aseta pallot leivinpaperoiduille pelleille ja painele niitä vähän alaspäin. Paista uunin keskitasolla noin 10-11 minuuttia ja jäähdytä pellillä. 


Herkullisia keksejä olivat kyllä! Kookos vain jakaa monesti mielipiteitä mutta itse ainakin tykkään siirä kovasti leivonnassa ja näihin kekseihin kookos sopi todella hyvin. :)


Pakkasin keksit tuollaiseen lasipurkkiin ja sidoin vielä nätin nauhan koristeeksi purkin kaulaan. Minusta tästä tuli kivan näköinen lahja isäntäperheelle. :) 

2 kommenttia:

  1. Sulle on pieni tunnustus mun blogissa :)

    http://elaimetjaelamaa.blogspot.fi/2016/04/blogger-recognition-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos oikein paljon! Tämäpä oli kiva päivän piristys. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille