30. huhtikuuta 2016

VAPPUKAKKU; POPCORN "POPPARI" KAKKU VOL.2


Tänä vappuna meillä herkutellaan suussasulavalla popparikakulla! Voin sanoa jo heti näin alussa, että on muuten TOOOOOSI hyvää kakkua. :) 

Olen jo aikaisemmin tehnyt yhden popparikakun, mutta nyt halusin kokeilla tehä vähän jotain eri makuista aikaisempaan verrattuna. Halusin kokeilla fariinisokeria kakkupohjassa ja yhdistää sen makeaan kinuskiin sekä suolaisiin poppareihin. Voin kyllä todeta, että tässä on aikasta hyvä trio kasassa. ;)

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan.

Kakkupohja:
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 g voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Täyte + kuorrute:
300 g pehmeää voita
2½ - 3 dl kinuskia 
(joko itsetehtyä tai valmista Valion kinuskitäytettä tai karamellisoitua kond.maitoa)
2½ dl vispikermaa

Koristelu:
poppareita 
kinuskikastiketta
pieniä fudgepaloja (Dr. Oetker)

Aloita tekemällä kakkupohja. Ota esille vuoka ja pingita pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat, fariinisokeria ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahdon joukkoon voisula, kerma ja kuivat aineet. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä pohja. 

Valmista täyte/kuorrute. Mittaa kulhoon huoneenlämpöinen voi ja vatkaa sen verran, että voista tulee notkeaa ja hieman kuohkeaa. Lisää joukkoon kinuski ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada lopuksi joukkoon kerma ja sekoita kunnes massa on tasaista. Mikäli käy niin, että massasta tulee rakeista - lämmitä sitä hetken aikaa mikrossa ja sekoita uudelleen. Tällöin massasta tulee uudestaan tasaista ja hyvän näköistä. :) 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Täytä kakku suoraan tarjoilulautaselle. Täytä kakun molemmat välitä kinuskitäytteellä ja kuorruta kakku lopuksi samalla täytteellä. Voit huoletta kuorruttaa kakun reunat "huolimattomasti" - se on aika trendikästä nykyään kakuissa. :) Laita kuorrutettu kakku jääkaappiin. Valmista tällä välin popparit mikrossa ja anna jäähtyä hetken. 

Ota kakku kaapista ja kaada kakun reunoille vähän kinuskikastiketta niin, että se lähtee valumaan reunoja pitkin alas. Koristele kakku lopuksi poppareilla ja pienillä fudgepaloilla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Aijai, tästä taisi tulla taas yksi kakku lisää lempparileivonnaisiini. :)


Tykkäsin erityisesti tuosta kakkupohjasta, fariinisokeri sopi siihen tosi hyvin ja toi kivan paahteisen maun pohjaan. Suosittelen kokeilemaan! :)


Tässä kakussa kaikki osta sopivat hyvin yhteen keskenään ja lopputuloksena oli suussasulava kokonaisuus. Nopeasti kakku ainakin hävisi jääkaapista! :)

Tämän kakun saatteleman toivotan kaikille oikein HAUSKAA VAPPUA! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille