25. huhtikuuta 2016

VAPUN NOPEAT RAHKAMUNKIT



Kauhea kun tämä aika menee nopeaa ja pian on taas vappu! :) Tässähän on kovaa kyytiä alettava suunnittelmaan ja toteuttamaan vapun herkkuja.

Olen aina pitänyt munkkien ja pullien tekoa niin kovin vaivalloisena ja aikaa vievänä puuhana nostatuksien takia. :) Onneksi on kuitenkin myös keksitty loistava resepti rahkaisille pikamunkeille!! Nämä munkit ovat kyllä mun makuun niin valmistustavaltaan kuin maultaankin. :)

Näin vapun alla on aina leivottava munkkeja. Ne vain kuuluvat vapun ajan herkkupöytään. :) Simasta en niinkään ole koskaan piitannut kovasti, mutta munkit.... Ai että ne ovat vain niin herkullisia. :)

Tällä reseptillä valmistuu noin 15-20 kappaletta pikkumunkkeja.

Massa:
50 g voita sulatettuna
250 g maitorahkaa
1 muna
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl kardemummaa

Paistoon: 
noin 8 dl rypsiöljyä

Sokerointi: 
erikoishienoa sokeria

Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita sitten keskenään voisula, maitorahka ja muna. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja vesi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää massan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. 

Mittaa kattilaan öljy ja kuumenna se noin 170-180 asteeseen. Jos omistat digitaalisen paistomittarin, sillä on helppo seurata öljyn lämpötilaa. Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin pieniä palloja ja paista niitä kuumassa öjyssä noin 3 minuuttia per puoli. Paistoaika riippuu täysin munkkien koosta. Paista noin 3-4 munkkia kerralla kattilassa. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle, anna ihan hetken ylimääräisen rasvan imeytyä paperiin. Sokeroi munkit sitten heti hienossa sokerissa ja asettele tarjoilulaustaselle. 

Munkit ovat parhaimmillaan tuoreeltaan nautittuna. :)


Namnam! Nämä olivat vain NIIN herkullisia! :)


Näitä kannattaa kyllä kokeilla! Nopeita ja erittäin herkullisia pieniä herkkupalloja. :)


Olen varma, että näitä pallukoita tulee takuuvarmasti olemaan meidän vapun herkkkupöydässä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille