22. toukokuuta 2016

CHILI-SUKLAAKAKKU



Muutama viikko sitten täällä Vaasassa avasi ovensa Fazerin kahvila. Jee, kiva kun tännekin tulee uusia kahviloita, joissa voi aina silloin tällöin käydä nauttimassa kaikkia erilaisia herkkuja. :D Pari päivää avajaisista oli vuorossa ensimmäinen kahvilan järjestämä brunssi, jonne menin ystäväni kanssa hyvin toiveikkain mielin. Brunssi oli tupaten täynä ihmisiä mutta onnneksi saimme ystäväni kanssa pöydän ja pääsimme nauttimaan herkkupaloista. 

Kaikista parhaiten mieleeni jäi brunssilta jäliruokapöydässä ollut chili-suklaakakku, joka oli aivan taivaallista. Olisin voinut syödä sitä vaikka kuinka monta palaa, kun se oli niin hyvää! :) Kotiin päästyäni, tutkailin heti Fazerin nettisivuja ja siellähän oli ohje juuri tähän kyseiseen chilikakkuun. Eipä siinä sitten auttanut muuta kuin alkaa kakkua väsäämään. ;) 

Tämä herkullinen chili-suklaakakku on siis tehty Fazerin reseptiä noudattaen ja hyväähän siitä tuli. :) 

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan. 

Pohja:
135 g kaurakeksejä
15 g kaakaojauhetta
20 g sokeria
55 g voita sulatettuna

Täyte:
200 g tummaa suklaata 70 % (Fazer)
4 kpl munan keltuaista
80 g tomusokeria
25 g Sambal Oelek- chilitahnaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g kuohukermaa

Koristelu:
300 g tummaa suklaata  70 % (Fazer)
suklaapallo-karkkeja
kaakaojauhetta

Aloita valmistelemalla vuoka. Pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo.Sulata voi. Murskaa keksit pussissa kauliman avulla ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, sokeri ja sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa jähmettymään kun valmistat täytteen.

Sulata täytteen suklaa varovasti mikrossa ja jätä jäähtymään. Erottele munan keltuaiset erilleen valkuaisista. Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja chilitahna vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa erillisessä kulhossa ja lisää se sitten vaahdon joukkoon sulatetun suklaan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se varovasti nuolijan avulla täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita vuoan päälle kelmu ja anna kakun hyytyä jääkapissa mielellään yön yli tai noin 4-6 tuntia. 

Koristele kakku. Sulata 200 suklaata varovasti mikrossa ja kaada se sitten esim. tarjottimen päälle olevan leivinpaperin päälle ja laita se jääkaappiin jähmettymään. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle.  Sulata loppu 100 g suklaata ja valuta sitä lusikan avulla kakun reunoille. Kun suklaa on jähmettynyt jääkaapissa, ota siitä juustohöylän avulla suklaakiehkuroita ja asettele ne kakun päälle. Laita vielä halutessasi suklaapalloja koristeeksi ja sihtaa päälle lopuksi kaakaojauhetta. Valmista tuli! :) 


Nam nam nam! :)


Herkullista ja tämä on varmasti suklaan ystävän mieleen oleva kakku. :)


Aivan saman makuista en kakusta saanut kuin mitä siellä brunssilla oli tarjolla. 
Tästä omasta versiosta tuli jotenkin paljon tulisempaa vaikka tein ihan ohjeen mukaan kakun. :)


Vaikka kakku nyt olikin hieman tujumpaa, niin ei se haitannut mitään.
Herkullista se oli joka tapauksessa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille