15. toukokuuta 2016

SUKLAAMUFFINSIT MINTTU-SUKLAARAHKAKUORRUTTEELLA



Huomasin jo jonkin aikaa sitten, että Valiolta oli ilmestynyt uusi makurahka. Ostin heti kaappiin jemmaan pari purkkia tätä uutta minttu-suklaarahkaa siltä varalta, että sitä sitten löytyy kaapista kun leivontainspiraatio iskee päälle. :) 

Tämä uusi rahka on muuten toooosi herkullista, itse ainakin tykkään siitä todella paljon. Kannattaa maistaa! :) 

Mietin tuossa eräs päivä, että muffinseja ei oo tullut tehtyä vähään aikaan. Halusin välttämättä tehä suklaamuffinseja, sillä ne ovat vain niin hyviä ja niiden kuorrutukseen tuo minttu-suklaarahka sopii aivan täydellisesti. Nämä muffinsit ovat helppoa valmistaa ja maku on kerrassaan herkullinen. Slurps! :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoista muffinsia. 

Massa: 
2½ dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2½ dl sokeria
2 munaa
100 g kermaviiliä
1 dl kermaa
3/4 dl maitoa
1 dl öljyä

Täyte:
noin ½ prk (á 230 g) mansikkamarmeladia (Saarioinen)

Kuorrute + koristelu:
3 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
2 prk (á 200 g) minttu-suklaarahkaa (Valio)
(vihreää pastaväriä)
noin 50 g tummaa suklaata
12 kpl tuoreita mansikoita

Ota esillä muffinsipelti ja asettele paperiset vuoat valmiiksi pellin koloihin. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Sekoita ensin keskenään jauhot, kaakaojauhe, sooda ja sokeri. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita massa tasaiseksi. 

Jaa massa tasaisesti vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyyttä tikulla 20 minuutin kohdalla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Jäähdytä muffinsit. 

Laita mandikkamarmeladi pieneen pursotuspussiin ja pursota jokaisen muffinsit sisällä mansikkasydän. 

Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita joukkoon rahka. Jos haluat, voit värjätä kuorrutetta tässä vaiheessa vihreällä pastavärillä. Laita kuorrute isoon pursotuspussiin haluamasi tyllan kanssa ja pursota jokaisen muffinsin päälle runsas kuorrutekerros. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja pursota sillä raidat kuorrutteen päälle. Viimeistele muffinsit tuoreilla mansikoilla. Sitten vain herkuttelemaan! :) 


Aijai, kun nämä olivat hyviä! Muffinsit olivat ihanan pehmeitä ja meheviä. :)


Mansikkasydän raikasti muuten melko suklaisen makuista muffinsia kivasti. :)


Rahkakuorrute oli herkullista ja sopi aivan täydellisesti suklaisten muffinsien pariksi. Tuoreista mansikoita tuli aivan kesä mieleen ja näkisinkin nämä muffinsit juuri kesäisenä herkkuna. :) 

Muffinsit pysyivät montaa päivää mehevinä ja kosteina jääkaapissa. Söin niitä vielä kolmantenakin päivänä valmistuksesta ja maistuivat vieläkin erittäin hyvälle. Tosin kuorrute ei enää ollut kovin tuoreen oloista mutta itse muffinsi oli vielä tosi herkullista. :) 

2 kommenttia:

  1. Tulin tänne taas ihailemaan sun reseptejä! :D Sulla on niin samanlainen maku kuin mulla, sun blogi on ehdottomasti yks mun lemppareista! ♥ Nämäkin on takuulla ihan superhyviä :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!! <3 Nämä olivat kyllä todella hyviä, varmasti tulen tekemään näitä toistekin. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille