29. toukokuuta 2016

VANILJAINEN JÄLKIRUOKAHERKKU



Mun piti tässä kuluneella viikolla testailla vaniljamoussereseptiä, jota olin suunnitellut tulevaan kerroskakkutilaukseen. Halusin kokeilla reseptiä etukäteen, ettei sitten tule kakun tekohetkellä mitään suuria yllätyksiä täytteen suhteen. :) 
Täytteen kaveriksi en kuitenkaan jaksanut alkaa kakkua väsäämään vaan päädyin tekemään tällaiset nopeat jälkiruokamaljat. Tämä oli mielestäni aika hyvä tapa testata täytettä ja samalla sai sitten itelle makoisia herkkumaljoja iltapalaksi. :D

Tällä ohjeella tulee neljä suhteellisen isoa malja/lasiannosta.

Täyte:
2-3 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 tl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
+ noin 9 kpl digeestivekeksejä

Koristelu:
vanhanajan vaniljakastiketta
kuivattuja karpaloita
mustikoita
keksimurua
cashewpähkinöitä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin sekaisin. Maista täytettä ja lisää makusi mukaan sokeria/vaniljasokeria. 

Kuumenna vesi kiehuvaksi mikrossa ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita seos vielä hyvin sekaisin.

Kokoa annokset. Ota esille tarjoilumaljat/lasit. Murskaa jokaisen maljan pohjalle yksi keksi. Laita murskan päälle noin kolme ruokalusikallista täytettä ja murskaa taas yksi keksi täytteen päälle. Jaa loppu täyte tasaisesti annosten kesken ja laita jääkaappiin jähmettymään noin neljäksi tunniksi. 

Koristele annokset. Kaada jokaiseen annokseen kunnon kerros valmista vaniljakastiketta ja koristele haluamallasi tavalla. Sitten vain herkuttelemaan, nam nam! :)


Namskis, tästä tais tulla mun lemppari vaniljatäyte. Oli hyvää! :)


Itse käytin tässä vain kokeilussa liivatetta kaksi kappaletta ja tällöin tuo täyte jäi todella kevyeksi ja moussemaiseksi. Sopi todella hyvin tällaiseen jälkiruoka-annokseen.

 Kakun välissä täytteen olisi kuitenkin ehkä parempi olla vähän jämäkämpää, joten lisäisin 1-2 kappaletta liivatteita siihen tarkoitukseen. :)


Tämä oli herkullinen ja maittava kokeilu. :) 


Onneksi tein tämän kokeilun, niin tiedän kuinka menetellä täytteen kanssa itse varsinaisen kakkutilauksen kanssa. Tykkäsin itse tosi paljon tuosta täytteen mausta, se oli todella pehmeä ja maistui ihanasti vaniljalta. Tuo ranskankerma sopi kivasti kyllä tähän täytteeseen. :)

2 kommenttia:

  1. Ai miten ihanan näköistä, pakko kokeilla tätä joskus. Olen miettinytkin jälkiruoaksi jotain tämäntapaista, kiitos vinkistä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä kiittää! Tämä oli kyllä hyvää ja sopivan kevyttä jälkkäriksi. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille