14. kesäkuuta 2016

SUKLAINEN KÄÄRETORTTU (gluteeniton)



Tämä suklainen kääretorttu jos mikä valmistui ennätysajassa! :) 

Viime viikolla eräs päivä töistä lähtiessäni, mieheni soitti mulle ja kysyi josko tekisin hänen työkaverilleen kuorrutetun kääretortun. Vastasin, että mikä jottei, tottakai voin tehä. :)  Sitten kun kysyin, että milloin tortun pitäisi olla valmis, niin vastauksena oli että samaisen päivänä!! Ensiksi ajattelin, että en mä kerkeä sitä tekemään, kun mulla oli vielä salipäivä ja kaikkea muutakin puuhattavaa kotona, mutta lupauduin sitten kuitenkin tekemään tortun. Kaahasin tuhatta ja sataa töistä suoraan kauppaan ostamaan tarvittavat ainekset ja kotiin päästyäni laitoin heti uunin päälle ja aloin tekemään kääretorttu massaaa. :)

Ei siinä sitten mennyt kuin noin puolitoista tuntia ja torttu oli valmiina noutoa varten. Kerkesin vielä jopa nappaamaan pari kuvaakin tänne blogiin. :) 

Pohja:
5 munaa
1½ dl sokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
noin ½ - 1 dl vaniljasokerimaitoa kostutukseen
noin 450 g aprikoosihilloa
2 dl kylmää maitoa
1 pss suklaamoussejauhetta (Dr. Oetker)
2½ dl vispikermaa

Kuorrutus + koristelu:
2½ dl vispikermaa
kaakaojauhetta
vaniljakreemijauhetta
tuoreita mansikoita 
pensasmustikoita
pari palaa valkosuklaata rouhittuna

Valmista pohja. Leivinpaperoi uunipelti ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään kaakaojauhe, perunajauhot ja leivinjauhe. Sihtaa munasokerivaahdon joukkoon parissa erässä ja nostele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada valmis massa pellille ja paista keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista päältä leivinpaperi. Jäähdytä kunnolla.

Kostuta jäähtynyt pohja vaniljasokerimaidolla ja levitä päälle kunnon kerros aprikoosihilloa. Valmista suklaamousse pussin ohjeen mukaan maidon ja kerman kanssa. Levitä valmis mousse pohjan päälle ja rullaa torttu rullallle. Laita hetkeksi jääkaappiin paperiin käärittynä. 

Valmista kuorrutus. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja vaniljakreemijauheella. Levitä kuorrute tortun päälle kauttaaltaan ja koristele mansikoilla, mustikoilla ja valkosuklaarouheella. 


Kovin kauaa en kerennyt tortun ulkonäköä suunnittelemaan kun oli niin tiukka aikataulu. Mut ihan kiva siitä tuli ainakin omasta mielestäni. :)


Tuoreet marjat ovat kyllä hyviä koristeita leivonnaisiin.
 Niillä saa näyttävän näköistä pienellä vaivalla. :)


Sain vielä samaisena iltana palautetta, että tortusta oli tykätty todella paljon ja se oli ollut erittäin maittavaa. Kuten täällä Vaassa on paikallisilla tapana sanoa, torttu oli ollut YLIhyvää. :) 

 Hyvää palautetta on aina mukava saada ja vielä näin tällaisista pikatilauksista. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille