26. elokuuta 2016

KETTUKAKKU - FOX CAKE


Tästä on jo jonkin aikaa kun bongasin Wiltonin sivuilta aivan ihanan kuvan oranssista kettukakusta. Päätin jo silloin, että vielä joskus teen samanlaisen kakun. Sen verran söpö se oli! :)

Kesälomani viimeiselle viikolla sain aikaiseksi väsätä tämän söpöliinin. Jotenkin en kuitenkaan halunnut tehä oranssia kakkua vaikka alkuperäinenkin oli sen värinen. Päädyin lopulta tekemään kakun harmalla sokerimassalla ja näin syntyi harmaakettukakku. :)

Sisällä on fariinisokerikakkupohja ja salted caramel voikreemi. Voikreemissä käytin nyt tätä valmiiksi maustettua tomusokeria, aivan kuten käytin noissa mansikka milkshake kuppikakuissakin. Odotukseni eivät olleet kovin korkealla voikreemin maun suhteen mutta yllätyin kovasti, kun se maistuikin oikeastaan aikasta hyvälle. :D Makeaahan se oli kuin mikä, mutta maku oli paljon parempi tuohon mansikkaversioon verrattuna.

Ketun kehonosat; pää, silmät, maha, häntä ja korvat kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Tällöin osat kerkeävät kuivaa ennen niiden paikoilleen liimaamista. Tulosta Wiltonin sivuilta ketun kaavat ja leikkaa osat näiden kaavojen mukaan sokerimassasta. Silmät tein tyllan avoimen pään avulla. 


Kakkupohja on paistettu 20 x 20 cm vuoassa.

Pohja: 
3 munaa
2 dl fariinisokeria
½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
75 voita sulatettuna
1½ dl kermaa

Täyte:
250 g pehmää voita
500 g maustettua tomusokeria - Salted Caramel
1 rkl maitoa
caramel-pastaväriä

Kuorrutus:
valkoista, harmaata ja mustaa sokerimassaa


Valmista ketun kehonosat jo kakun tekoa edeltävänä päivänä. Leikkaa osat sokerimassasta kaavojen avulla. 

Tee kakkupohja. Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiksi leivinpaperi. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet, sulatettu voi ja kerma. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.

Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Vatkaa ensin voita yksikseen kulhossa kunnes se on kuohkeaa. Lisää joukkoon tomusokeri parissa erässä ja lopuksi maito. Sekoita kunnes seos on kuohkeaa ja tasaista. Värjää täyte halutessasi caramel värisellä pastavärillä. 

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja noin 16 x 16 cm neliöksi tai sen kokoiseksi, että tekeämäsi kehonosat ovat sopivassa mittasuhteessa koko kakun kokoon. Leikkaa tämän jälkeen pohja kahteen osaan. Täytä kakku ja kuorruta lopuksi vielä samaisella täytteellä kakku tasaisesti. Anna kakun levätä hetki jääkapissa, jotta pinta jähmettyy hieman.

Kuorruta kakku. Kaulaa harmaata sokerimassaa ja päällystä kakku sillä. Limaa esimerkiksi vettä tai sokerikuorrutetta apuna käyttäen ketun osat paikoilleen. Korvien kiinnitykseen voi käyttää apuna spagetin pätkiä tai vaikka hammastikkuja. Kiinnitä tikut korvien taakse pienellä palalla sokerimassaa ja paina sitten kiinni kakkuun. 


Mun mielestä tää on niin söpö! Ja hyvin toimii myös harmaana. :) 


Makiaa tämä kakku oli kyllä mutta ihan hyvää. Paljoa ei vain voinut syyä kerralla. :D 
Harvoin tulee ihan vain itselle tehtyä tällaisia massakakkuja. Itse en niin kovin välitä tuosta sokerimassasta ja jätänkin sen usein lautasen reunalle enkä syö sitä. :)

Näkisin tämän kakun niin hyvin jossain lastenkutsuilla koristamassa herkkupöytää. :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille