15. syyskuuta 2016

PORKKANAKAKKU-KÄÄRETORTTU




Nyt en voi muuta sanoa kuin iso NAM! Tää oli vain niin kertakaikkisen hyvää, että meinas mennä koko torttu kerralla parempiin suihin. :) Bongasin reseptin tälle suussasulavalle herkulle Maku-lehden kasvisruokaa käsittelevästä numerosta. Omana lisäyksenä leivonnaiseen, lisäsin kookoshiutaleita. Ei yhtään hullumpaa! :)Jos yhtään tykkäät porkkanakakusta, niin kokeile ehdottomasti tätä reseptiä. Suosittelen lämpimästi! :)

Massa:
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl porkkanaraastetta

Täyte + kuorrute:
100 g voita huoneenlämpöisenä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
+ kookoshiutaleita

Koristelu:
sokerimassaa
kookoshiutaleita

Valmista kääretorttupohja. Leivinpaperoi uunipelti ja voitele se kevyesti voipalan avulla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Raasta porkkanat valmiiksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. 
Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva, kuivat aineet ja raastettu porkkana. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. 

Kaada massa pellille ja paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuttiia. Kumoa valmista pohja leivinpaperin päälle, jolle on ripoteltu kookoshiutaleita. Poista pohjalla ollut leivinpaperi pohjan päältä ja anna jäähtyä.

Notkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Vatkaa kunnes voi ja juusto on hyvin sekoittunut keskenään. Sihtaa parissa erässä joukkoon tomusokeri ja jatka vatkaamista kunnes täyte on tasaista. Levitä jäähtyneen pohjan päälle noin 2/3 täytteestä ja ripottele päälle kookoshiutaleita. Kääri rullalle ja kääri torttu vielä tiiviisti leivinpaperin sisään. Anna jähmettyä ja tekeytyä jääkaapissa parisen tuntia. 

Leikkaa tortusta sopivan kokoinen pötkö tarjoiluvadille ja kuorruta se lopulla täytteellä. Ripottele päälle vielä kookoshiutaleita ja koristele sokerimassasta tehdyille porkkanoilla. Huom! Porkkanakoristeet kannattaa valmistaa jo vaikka edeltävänä päivänä, niin ne kerkeävät kuivaa. Valmista koristeet porkkanan muotoisen silikonimuotin avulla vihreästä ja oranssista sokerimassasta.


Voi juupeli kun tämä oli herkullista, oli aivan viedä kielen mennessään! :)


Pohja oli ihana mehevä ja siinä maistuivat ihanasta kaneli ja kardemumma. :D


Kaikista parasta tässä leivonnaisessa oli ehdottomasti tuo täyte. Se oli vain niin hyvää! <3 


Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut mukana noita kookoshiutaleita ja sen voikin jättää vallan hyvin pois, mikäli ei niin piittaa kookoksesta. Mietin vielä tuota täytettä, että sitähän voisi halutessaan vielä maustaa vähän vaikka appelisiinin kuoriraasteella. Se toisi varmasti raikkautta täytteeseeen. :)

Tämä resepti menee kyllä suoraan suosikkileivonnaisteni listalle. 
Tätä tulee ihan varmasti tehtyä vielä toistekin. :)


2 kommenttia:

  1. Ai kun oli hyvvää!! Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiva kuulla että tykkäsit myös ohjeesta! Tästä on on tullut yksi lemppariresepteistäni ja olen tehnyt tätä jo monet kerrat. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille