20. lokakuuta 2016

HALLOWEEN: LAKRITSISET SITRUUNAMUFFINSIT


Viimeinkin sain testattua sitä Cream Bonjourin uutuus tuorejuustoa - lakritsituorejuustoa. Mietin kauan, että mitäköhän sitä siitä oikein keksisi leivottavas.  Halusin kuitenkin tehä jotain lähestyvään Halloweeniin liittyen ja niinpä sitä sitten syntyivät nämä harmaasävyiset pirumuffinsit. :D

En kyllä oikein tiedä tykkäsinkö tuosta lakutuorejuustosta vai en. Alkuksi se maistui ihan hyvälle, mutta loppujen lopuksi maku oli taasen melko teollinen ja raskaan oloinen. Enpä varmaan enää toista kertaa käytä kyseistä tuotetta. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta muffinseja. 

Massa:
4 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
70 g voita
3 rkl lemon curdia

Kuorrute + koristelu:
400 g lakritsituorejuustoa (Cream Bonjour)
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
mustaa pastaväriä
+ 1 patukka Pandan lakritsifudgea

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita muffinsivuoan koloihin muffinsipaperit. 

Yhdistä keskenään kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kippoon voi ja maito, sulata mikrossa kunnes voi on sulanut maidon joukkoon. Sekoita tähän seokseen lemon curdi. Lisää vuorotellen kuivia aineita ja nesteseosta munasokerivaahdon joukkoon.

Lusikoi valmis massa vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes muffinsit ovat kypsiä. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuustoa hiukan ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Sekoita lopuksi joukkoon vatkattu kerma ja värjää kuorrute mustalla pastavärillä. 

Pursota isolla pyöreäpäisellä tyllalla kuorrute myffinsien päälle. Muotoile käsillä fudgesta muffinseille sarvet ja paine ne paikoileenn kuorruteeseen. Tadaa, valmista! :)


Jee, kiva kun Halloween lähestyy ja saa leipoa kaikkia karmivia herkkuja. :)
En nyt tiedä ovatko nämä muffinsit nyt niin kauheen karmivia - ne on oikeastaan aika söpöjä! :D


Muffinsit itsessään maistuivat kivasti lemon curdille ja olivat paistopäivänä erittäin hyvän makuisia. Seuraavana päivänä muffinsit olivat jo kuivaneet jonkin verran, eivätkä enää maistuneet niin meheviltä. :/


Kuorrutetta tuli melkoisen runsaasti jokaiseen muffinsiin - ehkä jo jopa liiankin paljon! :) Kuorrute oli kyllä pienenä määränä ihan hyvää mutta seuraavanä päivänä se oli jo  kuivahtanut muffinsien päälle eikä maistunut enää niin hyvälle. 

Noh, mutta tulipahan taas kokeiltua jotain uutta. Uuden kokeileminen ja testaaminen on aika kivaa ja mielenkiintoista, vaikkei lopputulos olisikaan aina niin mieluinen. :)

Hmmm... Mitähän kivaa Halloween leivonnaista sitä keksisi seuraavaksi?? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille