24. lokakuuta 2016

HALLOWEEN: MINIMUFFINSIT



Lisää Halloween aiheisia herkkuja. Tällä kertaa tein tällaisia minimuffinseja, jotka kuorrutin sokerimassalla. :) Joskus netissä surffaillessa törmäsin tällaiseen koristeluideaan ja nyt jos milloinkaan oli hyvä aika kokeilla ideaa Halloweenin lähestyessä kovaa kyytiä. :) Muffinsien ohjeen otin Pullahiiren Kuppikakut kirjasta, jota hieman muokkailin omaan makuun sopivaksi. 

Ohjeella tulee 24 kpl minimuffinsia.

Massa:
3/4 dl Cointreau-likööriä
100 g voita
1 appelsiini
2 munaa
1½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Voikreemi:
100 g voita
½ dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl maitoa

Kuorrute + koristelu:
mustaa/valkoista sokerimassaa
mustaa pastaväriä

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita minimuffinsipellille paperivuoat valmiiksi. 

Mittaa likööri kattilaan ja kiehauta se. Lisää joukkoon voi pieneksi paloiteltuna. Sekoita kunnes voi on sulanut liköörin joukkoon. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Lisää molemmat liköörivoiseoksen joukkoon ja sekoita. 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään kuivat aineet. Lisää munasokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja likööriseosta. Sekoita kunnes massa on tasaista. 

Laita valmis massa pursotuspussiin ja pursota massa vuokiin. Tai voit myös lusikoida massan muffinsivuokiin. Pursottaminen tuntui itsestäni helpoimmalta tavalta. :) 

Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista voikreemi. Käytä huoneenlämpöistä voita. Vatkaa pehmeän voin joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää maito ja vatkaa seosta kunnes se on kuohkeaa. Levitä kreemiä ohut kerros jokaisen muffinsin päälle. 

Kaulaa valkoista ja mustaa sokerimassa suht ohueksi levyksi. Ota niistä muffinsia hieman isommat pyöretä palat ja painele ne siististi jokaisen muffinsin päälle. Valmista molemmille otuksille silmät sokerimassasta. Mustille kummituksille voi painaa erimallisia suu-aukkoja esim. siveltimen tylpän pään avulla tai sokerimassatyökalujen avulla. Valkoisille luurangoille maalaa nenät ja suut mustalla pastavärillä.  Säilytä valmiita muffinseja jääkaapissa. 


 Jack Skellington Painajainen ennen joulua-elokuvasta on aina ollut yksi suosikeistani! :)


Tällä kertaa en niinkään jaksanut keskittyä muffinsen makuun vaan pääpointtina oli nyt vain harjotella kuorruttamista ja koristeluja. :)


Mielestäni nämä pienet kummajaiset onnistuivat ihan kivasti ja eikä niiden makukaan huono ollut. :) Kyllä näissä aika kova homma oli kun molempia tuli 12 kappaletta - aika näpertämistä oli valmistaminen. Mutta ei se mua haitannut, mä tykkään näpertämisestä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille