7. lokakuuta 2016

KARDEMUMMADONITSIT KARAMELLI-OMENAKUORRUTTEELLA


Kaapissani oli jo pitkään lojunut pussi karamelli-omenan makuisia Candy Meltsejä ja halusin päästä niistä eroon. Sit keksit että mähän teen uunissa paistettavia donitseja ja kuorrutan ne sitten noilla candy meltseillä. Oli muutan aikasta herkullisia nämä donitsit, nam! :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta donitseja.

Massa:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 muna
1½ dl maitoa
½ dl öljyä

+ 50 g voita voiteluun

Kuorrute + koristelu:
150 g karamelli-omena Candy Meltsejä
mantelirouhetta
4-5 palaa tummaa suklaata
nonparelleja

Ota esille donitsivuoka ja voitele vuoan kolot hyvin. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita keskenään kulhossa kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa muna, maito ja öljy. Sihtaa kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti sekaisin. Älä sekoita liikaa, jottei donitseista tule sitkeitä. Lusikoi tai pursota purstotuspussilla massa vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia kunnes donitsit ovat kypsiä. Anna valmiiden donitsien seistä pari minuuttia vuoassa ja kumoa ne sitten puhtaan leivinpaperin päälle. 

Sulata voi mikrossa ja voitele lämpimät donitit kauttaaltaan molemmin puolin voisulalla. Anna jäähtyä rauhassa. 

Sulta kuorruttamista varten Candy Meltsit mikrossa. Dippaa jokainen donitsi yksitellen sulaan candy meltsiin ja ripottele heti perään päälle mantelirouhetta ennen kuin pinta kerkeää jähmettyä. Koristele noin puolet donitseista. Loput dippaa vain candy meltsiin, spritsaa sulalla suklaalla raidat päälle ja ripottele päälle nonparelleja. 


Ai että, kun nämä olivat sitten herkullisia! Slurps! :)


Kuorrute oli aivan sairaan hyvää ja itse donitsit olivat ihanan meheviä ja maistuivat kivasti kardemummalta. :)


Värin perusteella nämä herkut sopisivat loistavasti Halloweenin herkkupöytään! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille