15. lokakuuta 2016

PERSIKKA-MASCARPONEJUUSTOKAKKU



Huomasin tuossa kauhukseni, että jääkaapissa oli purkki mascarponejuustoa, joka oli piakkoin menossa vanhaksi. Kauhea paniikki iski päälle ja oli pakko keksiä jotain leivottavaa juustosta, ettei sitä olisi tarvinnut heittää roskiin. :) Niinpä keksin sitten tällaisen pika pikaa- valmistettavan juustokakun kaapista löytyvistä aineksista. :)

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
100 g kaurakeksejä
45 g voita

Täyte:
4 liivatetta
250 g mascarponejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1½ dl persikkasosetta (Bonne)

Kuorrute + koristelu:
80 g keltaisia Candy Meltsejä
noin 35-40 g kermaa
keksimurua
fugepaloja
tummaa suklaata
candy meltsejä

Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin. 

Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vaniljakastike. Yhdistä keskenään juustot, vaahdotettu vaniljakastike ja 1 dl persikkasosetta. Sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna jäljelle jäänyt sose kuumaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada valmis massa vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä mielellään yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Mittaa kulhoon candy meltsit ja kuumenna kerma melkein kiehuvaksi. Kaada kuuma kerma candy meltsien päälle ja sekoittele niin kauan kunnes se on tasaista. Jos seos tuntuu liian juoksevalta, anna sen olla hetken aikaa jääkappissa. 

Valuta lusikan avulla kuorrutetta kakun reunalle niin, että se lähtee vähän valumaan reunaa pikin alas. Kaada lopuksi kuorrutella kakun keskelle ja tasoita pinta. Koristele keksimurulla, suklaalastuilla, fudgepaloilla ja puolitetuilla candy meltseillä. 


Joo-o, ei tämä huonoa ollut ollenkaan! :)


Tuosta keltaisesta kuorrutteesta tuli mielestäni aika kiva. Tosi pirtsakan näköinen kakku. :)


Kakun täyte olisi saanut olla himpun verran jämäkämpää, mutta mulla ei ollut enempää liivatteita kaapissa, joten jouduin laittamaan vain tuon neljä kappaletta niitä. Sopivampi määrä liivatetta olisi tähän kakkuun viisi kappaletta. :) 

Tämä nyt oli vain tällainen pikakakku, enkä nyt edes niin kovasti jaksanut nähdä vaivaa sen eteen. Nopeasti piti vain jotain keksiä. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille