4. marraskuuta 2016

MAAPÄHKINÄSUKLAAKAKKU



Tämäkin resepti on bongattu Emma Iivanaisen joulukirjasta - Emman makea joulu. :) Maapähkinävoita jäi jonkin verran yli noista konvehdeista ja niinpä ajattelin sitten pyöräyttää Emman reseptillä suklaisen kakun, joka pitää sisällään määpähkinävoiyllätyksen. :)

En ole koskaan ollut mikään maapähkinävoin ystävä, mutta nyt tämä resepti sai mieleni vähän muuttumaan. En nyt vieläkään pidä sitä aivan suurena herkkuna mutta ei se pahaakaan ole. :)

Kakku tulisi tehdä noin 1,5 litraisella kahvikakkuvuoalla mutta itse tein kakun Nordic Waren Bavaria vuoalla, joka on vetoisuudeltaa huomattavasti isompi. Täten kakusta ei tullutkaan kovin korkea. :)

Kakkumassa:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
100 g sulatettua voita
200 g kermaviiliä
1 dl kahvia
1 muna

Täyte:
1 dl maapähkinävoita (Urtekram - Peanut butter crunchy choco)
2 rkl tomusokeri
2 rkl sulatettua voita

Kuorrute:
50 g maitosuklaata
½ rkl rypsiöljyä

Koristelu:
suolapähkinöitä
itsetehtyjä konvehteja (ohje aikaisemmassa päivityksessä)


Ota esille kahvikakkuvuoka, voitele se hyvin ja jauhota kaakaojauheella. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa keskenään sulatettu voi, kermaviili, kahvi ja kananmuna. Sihtaa kuivat aineet siivilän läpi märkien aineiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että aineet ovat sekoittuneet keskenään. Kaada hieman yli puolet massasta vuokaan. 

Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte vuokaan taikinan päälle. Kaada loput kakkumassasta vuokaan täytteen päälle. Paista kakkua uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla ja jatko paistoa tarpeen vaatiessa. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista. Anna jäähtyä.

Kuorruttamista varten sulata suklaa mikrossa ja sekoita joukkoon rypsiöljy. Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle ja koristele kakku suolapähkinöillä ja itsetehdyillä konvehdeilla. 


Ai että kun oli hyvää!!! :) 


Kakku oli ihanan mehevää ja maistui täyteläiselle suklaalle. 
Määpähkinävoiyllätys oli kiva lisä kakun sisällä. :)


Suolapähkinät toivat kivaa makukontrastia muuten niin makealle kakulle. Slurps! :)


Nam nam! :)


Jos ei tuosta maapähkinävoista kovin tykkää, niin sen voi vallan hyvin jättää kakusta kokonaan poiskin. Toimii hyvin ilman sitäkin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille