13. marraskuuta 2016

PEHMEÄ PÄHKINÄKAKKU



Jippii, pääsin testaamaan uutta kahvikakkuvuokaani - Nordic Ware Heritage. Tää on aivan ihana vuoka! <3 

Muistin joskus kauan aikaa sitten lukeneeni jostain leivontalehdestä hyvältä kuulostavan ohjeen pähkinäiselle kahvikakulle. Ei sit auttanut muu kuin käydä melkein kaikki leivontalehtini läpi ja siinä menikin sitten jonkin aikaa. Noita leivontalehtiä on itselleni meinaan AIKASTA paljon. :) 

Pitkän etsinnän jälkeen löysin etsimäni reseptin ja se löytyi Kotilieden jouluisesta leivontanumerosta vuodelta 2014. :) Ohje oli helppo ja juuri sopiva uuden vuoan kokeiluun. :)

Kakku on tehty Nordic Waren Heritage- nimisellä vuoalla, vetoisuus noin 2,4 litraa. 

Massa:
4 munaa
2½ dl sokeria
250 g jauhettua hasselpähkinää
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g voita sulatettuna

Koristelu:
100 g Nougattia (2x 50g patukkaa)
hasselpähkinärouhetta

Voitele ja korppujauhota kevyesti vuoka. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä keskenään hasselpähkinäjauhe, jauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos varovasti munasokerivaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon lopuksi sulatettu voi. 

Kaada valmis taikinamassa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla ja jatka paistamista tarpeen vaatiessa. Anna kakun seistä vuoassa noin 5 min ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. 

Koristele kakku. Sulata nougat varovasti mikrossa ja valuta sitä lusikan avulla kakun pintaan muodostuneisiin vakoihin. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. 


Ai että kun tykkään tuosta uudesta vuoastani, se on niin ihana! <3 :)


Kakku oli maultaan ihan ok, ei ihan osunut ja uponnut mun makuun mut ihan hyvää se oli.
Maku oli todella pähkinäinen. :)


Tällä kertaa en niin jaksanut keskittyä kakun makuun, sillä halusin vain päästä kokeilemaan uutta vuokaa. Vuoalla saisi tehtyä tosi kivoja kahvikakkuja vaikka ystäville ja tutuille joululahjaksi. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille