9. marraskuuta 2016

SUUSSASULAVA PORKKANAKAKKU


Nyt täytyy sanoa, että tein ehkä elämäni parasta porkkanakakkua ikinä! Pohja oli aivan super hyvä, mehevä ja todella kostea, toisinsanoen TÄYDELLINEN. :) Olen jo jonkin aikaa kokeillut erilaisia porkkanakakkupohjia, mutta aina niissä on ollut jotain vikaa. Nyt kuitenkin löysin tosi hyvä reseptin pohjalle ja tästä aivan loistavasta reseptistä saamme kiittää Emma Iivanaista. Bongasin kakkupohjareseptin hänen uudesta joulukirjasta. :) Tätä kannattaa kyllä ehdottomasti kokeilla!

Kakun täytteeksi valmistin samanlaisen tuorejuustotäytteen/kuorrutteen, kuin jokin aika sitten porkkanakakkukääretorttuun. Se on vain niin herkullista ja yksi aivan suosikeistani tuorejuustotäytteistä. Voin kertoa, että tämä kakku ei kauaa jääkapissa kerennyt vanhentumaan! :)

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuoalla.

Kakkupohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
½-1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 munaa
½ dl maitoa
1 tl sitruunamehua
1 dl rypsiöljyä
250 g porkkanoita

Täyte ja kuorrute:
100 g pehmeää voita
400 g maustamtonta tuorejuustoa
5 dl tomusokeria

Koristelu:
noin 10-15 kpl paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä
noin 2-3 palaa valkosuklaata

Aloita tekemällä kakkupohja, voit tehdä pohjan jo vaikka täyttöä edeltävänä päivänä. Ota esille 16 cm vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita myös paperisuikale kiertämään vuoan sisäreunaa. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita seikaisin. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. 

Mittaa toiseen kulhoon munat ja muut nestemäiset aineet sekä porkkanaraaste. Sekoita käsin esim. lusikan avulla sekaisin. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita sen verran että aineet ovat sekoittuneet ja taikinamassa on tasaista. Voi jokaisen sekoitusvaiheen tehdä käsin ilman sähkövatkainta. Kuinka helppoa!! :)

Kaada valmis taikinamassa vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 1 tunti 10 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä, testaa kypsyyttä tikun avulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Kumoa valmis kakku ritilälle jäähtymään. Kääri kakku jäähtymisen ajaksi kelmuun, täten kakku pysyy ihanan mehevänä. 

Valmista täyte. Käytä huoneenlämpöistä voita ja voit ottaa tuorejuustotkin jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen täytteen valmistamista. Notkista tuorejuustoa ensin kulhossa, lisää joukkoon voi ja sekoita hyvin sekaisin. Sihtaa tomusokeri parissa erässä joukkoon hyvin vatkaten. Täyte on valmista, kun massa on tasaista ja ilmavaa. 

Leikkaa pohja kolmeen osaan ja kokoa kakku suoraan tarjoilulautaselle. Täytä kakun molemmat välit tasaisesti kuorrutteella ja levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille. Täytettä/kuorrutetta on reilusti, joten kakku saa kunnon täytevälit ja kuorrutteen ylleen. :) 

Koristelua varten rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Kuori ja rouhi veitsellä myös pähkinät. Ripottele rouheet kakun päälle koristeeksi. Anna valmiin kakun olla jonkin aikaa jääkaapissa, niin kuorrute kerkeää vähän jämäköityä. Sitten vain suut makiaksi! :) 


Taivaallisen hyvää! :)


Kuten aina porkkanakakkua tehdessäni, onnistuin taas saamaan sormet verille porkkanoiden raastamisen yhteydessä. Niin käy aina ja siks en tykkääkään porkkanoiden raastamisesta laisinkaan! :D


Tätä kakkua tulee varmasti tehtyä toistekin, sen verran herkullista se oli. 
Melko makeaa mutta vain niin hyvää! :)


Tuo pohjan kääriminen kelmuun jäähtymisen ajaksi oli aika hyvä kikka. Kannattaa kokoilla joskus. :)


Kakkuun jäi aivan koukkuun! Tuohon kuorrutteeseen voisi halutessaan lisätä ripauksen vaniljaa tai vaikka sitruunaa tuomaan lisämakua. Itse tykkään kuorrutteesta juuri tuollaisenaan, NAM! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille