29. marraskuuta 2016

VALKOSUKLAA-MUSTIKKATRYFFELIT KARDEMUMMA TWISTILLÄ



Olipas nämä pallerot herkullisia! :) Bongasin ohjeen näille mustikkaisilla valkosuklaatryffeleille Kotiliesi lehden joulunumerosta. Tryffelit näyttivät lehdessä niin hyvän näköisiltä, että oli aivan pakko kokeilla tehdä niitä. Tryffeleitä tehdessäni mieleeni juolahti tuunata tryffelimassa kardemummalla ja tämä mauste sopi niihin todella hyvin. Nam! :)

Ohjeella tulee noin 16-18 kappaletta suht pieniä tryffeleitä. 

Massa:
150 g valkosuklaata
½ dl kuohukermaa
50 g voita
1 rkl mustikkajauhetta (Biokia)
ripaus kardemummaa

Kuorrutus: 
100 g valkosuklaata

Pilko suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa parissa erässä aina välillä sekoittaen. 
Mittaa kerma pieneen kattilaan ja kuumenna. Lisää pieneksi paloiteltu voi joukkoon ja sekoita kunnes voi on sulanut kerman joukkoon. Lisää mustikkajauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa kunnes se on suunnilleen saman lämpöistä sulan valkosuklaan kanssa. Yhdistä suklaa ja voi-kermaseos, sekoita tasaiseksi. Mausta seos vielä halutessasi kardemummalla. Laita massa pieneen kippoon ja kelmu päälle. Painele kelmu kevyesti massan pintaan kiinni. Anna massan jähmettyä jääkapissa parisen tuntia. 

Ota jähmettyneestä massasta pikkulusikan avulla nokareita ja pyörittele ne palloiksi. Anna pallojen levätä jääkaapissa puolisen tuntia. 

Kuorrutusta varten sulata valkosuklaa mikrossa ja pyöritä pallot siinä kahden haarukan avulla. Nosta lautaselle ja laita jääkaappiin kunnes pinta on kovettunut. Säilytä valmiita tryffeleitä jääkaapissa. 


Kardemumma toi kivasti jouluista makua tryffelihin. Nams! :)


Tryffelit olivat pehmeitä ja makoisia, tuntui kuin ne olisivat aivan sulaneet suuhun. 
Tykkäsin kyllä tosi paljon näistä pienistä herkuista. :D


Kardemumman voi ihan hyvin jättää pois massasta, toimii vallan mainiosti ilman sitäkin. Tykkään kovasti noiden tryffeleiden väristä. :) 

Nämä sopisivat kivasti jollekin lahjaksi tai sitten vain ihan itselleen pieniin herkkuhetkiin. :) 

2 kommenttia:

  1. Mä näitä tulin taas tänne ihastelemaan :D Löysin nyt tuota mustikkajauhetta ihan sattumalta, kun oltiin kauppareissulla Lidlissä. Jes! :D Näitä pitää siis tehdä kunhan ehdin, voin jo melkein maistaa miten ihania nää varmasti ovat ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, nyt vain tryffelit työn alle. :) Mä tein näitä jo toisenkin satsin, kun teki niin kovasti mieli. :)

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille