12. joulukuuta 2016

JOULUKUUSET



Jokin aika sitten törmäsin Wiltonin sivuilla tähän hauskaan ideaan valmistaa jäätelötötteröistä syötäviä joukukuusia. :) Idea oli mielestäni niin mainio, että se jäi kummittelemaan takaraivoon. Niinpä päätin sopivan tilaisuuden tullen kokeilla tehä näitä veikeitä joulukuusia. :)
Kuusien sisälle valmistin täytteen piparin makuisesta kakkumurusta ja appelsiinituorejuustosta. Koristeet tein poppareilla ja sokerikoristeilla. Noitten poppareiden kiinnittämiseen meni ikuisuus eikä ne meinannut edes pysyä paikoillaan. :D Kolme kuusta jaksoin koristella poppareilla ja sitten oli pakko vaihtaa koristelua, koska hermot oli mennä! :D:D

Reseptillä valmistuu 6 kappaletta täytettyjä kuusia. 

Kakkumassa:
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
6 kpl jäätelötötteröitä 
50-60 g appelsiinituorejuustoa
100 g kakkumassaa murustettuna

Koristelu:
poppareita
sokerikoristeita

Aloita valmistamalla kakkupohja kääretortun tapaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa vaahdon joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada valmis massa leivinpaperoidulle pellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Paista keskitasolla noin 10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinapaperin päälle ja poista pohjana ollut paperi päältä. Anna jäähtyä täysin.

Ota pohjaa noin 100 g ja murusta se kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuustoa. Painele seos varovasti jäätelövohveleiden sisään ja laita joksikin aikaa jääkaappin jähmettymään. Paista tällä välin popparit, joko mikrossa tai kattilassa. Voit halutessasi pakastaa lopun kakkupohjan myöhempää käyttöä varten tai valmistaa niistä vaikka jouluisia cake popseja. Itse tein juuri näitä popseja, laitan niistä myöhemmin kuvia ja ohjetta. :)

Liimaa popparit vohveleiden pintaan sokerikuorrutteen avulla. Ei ole niin helppoa kuin luulisi!! Liimaa myös muut koristeet kuorrutteen avulla kiinni. Viimeistele kuuset laittamalla latvalle sokeritähdet. 


Aika kova näpertäminen näissä oli, mutta ihan kivaa puuhaa se oli kuitenkin. :)


Koristelutapoja olisi vaikka kuinka paljon. Kuuset voisi esimerkiksi sprayta elintarvikevärillä ja vasta sen jälkeen liimata koristeita. :)


Kuuset maistuivat hyvältä vaikka niitä oli ehkä vähän vaikea syödä, ainakin noita popparikuusia. :)
Näitä voisi myös valmistaa pöytäkoristeiksi ilman täytettä. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille