2. joulukuuta 2016

PIPARIBROWNIE



Browniet ovat yksi lempparileivonnaisistani ja mielessäni oli jo jonkin aikaa muhinut idea piparin makuisesta suklaaherkusta. Eipä siinä auttanut sitten kun leivontavimman iskiessä päälle ryhtyä tuumasta toimeen ja leipomaan jouluista brownieta. :) 

Brownie on valmistettu 20 x 20 cm vuoalla. 

Massa:
150 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
4 munaa
50 g piparkakkuja murustettuna

Ota esille vuoka ja laita siihen valmiiks leivinpaperi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Mittaa kulhoon voi ja suklaa. Lämmitä mikrossa välillä sekoittaen, kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet ja muodostaneet tasaisen seoksen. Lisää joukkoon sokerit ja anna jäähtyä hetken, mikäli massa on kuumaa. 

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munat yksitellen jäähtyneeseen voi-suklaa-sokeriseokseen. Älä vatkaa, sekoita vain sen verran että munat ovat juuri ja juuri sekoittuneet massan joukkoon. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi. 

Rouhi piparit pieniksi paloiksi veitsen avulla. Lisää noin puolet muruista massaan ja sekoita. Kaada valmis massa vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele päälle loput piparimurut ja painele ne kevyesti taikinan pintaan. Paista uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Älä paista liikaa, brownie saa jäädä kosteksi ja meheväksi sisältä. 

Jäähdytä brownie ja leikkaan sen jälkeen paloiksi. Itse leikkasin vuoan yhdeksään palaan. 


Lurps, tämä oli hyvää! Ihanasti maistui joululta. :)


Tämä jos mikä oli TODELLA kostea ja mehevä brownie sisältä. Ehkä olisin hitusen verran kauemmin voinut pidentää paistoaikaa. Tuntui kuin brownie olisi sulanut suussa. :) 


Piparin palat brwonien päällä toivat kivasti rapsakkuutta ja maistuivat hyvältä suklaisen pohjan kanssa. Olin niin malttamaton, etten jaksanut odottaa jäähtymistä kunnolla ja maistoin brownieta hieman lämpöisenä. Nam! Herkku oli vielä parempaa kun antoi sen kunnolla jäähtyä ja maut pääsivät tasaantumaan kunnolla. :) 

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä aivan ihana jouluinen brownieohje, takuulla herkkua! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mikä ihmeen jouluvillitys muhun on iskenyt kun koko ajan tekee mieli vain leipoa jouluisia leivonnaisia. :) Tämä brownie oli kyllä hyvää, kannattaa kokeilla joskus.

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille