30. tammikuuta 2016

KERMASARVET


Tilasin tuossa jokin aika sitten netistä itelleni tuollaiset metalisarvet, joilla saa tehtyä niin makeita kuin suolaisiakin herkkuleivoksia. Ostin ne sellaisesta putiikista kuin Decola ja olivat muuten tosi edulliset sarvet, vain 4,50 eur/10kpl. Tilasin heti tuplamäärän! :D

Näin ekalla kerralla päädyin tekemään mansikkaisia kermasarvia suklaan ja mantelirouheen kera. Nam nam, hyviä olivat!

Ohjeella tulee noin 20 kappaletta sarvia.

Sarvitaikina:
1 pkt (500 g) Myllyn Paras lehtitaikinaa (8 levyä)

Täyte + koristelu:
noin 200 g mansikkamarmeladia
2½ dl vispikermaa
tomusokeria
noin 100 g tummaa suklaata
mantelirouhetta

Aloita valmistamalla sarvet. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele sarvimuotit. Kaulaa levyjä pitemmiksi ja leikka levy kolmeen pitkään palaan. Voitele jokaisen palan toinen pitkä reuna vedellä. Ala sitten kierittään taikinapalaa muotin ympärille niin, että jokainen kerros tulee vähän edellisen päälle (vesi reuna toimii liimana). Kieritä koko pala muotin ympärille. Aseta muotti pellille saumapuoli alaspäin. Tee näin kaikki sarvet. 

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista sarvia keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Jäähdytä sarvet hyvin ja poista muotit sisältä. 

Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Laita mansikkamarmeladi pursotuspussiin ja pursota sitä jokaisen sarven sisään. Sama homman kermavaahdon kanssa, laita pussiin ja pursota sarvet täyteen kermaa. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja laita mantelirouhe pieneen kippoon. Dippaa jokainen sarvi sulaan suklaaseen ja heti perään mantelirouheeseen. Laita valmiit sarvat jääkaappiin. 


Tarjoiluideana voi kivasti käyttää esim. kuoharilaseja. :)


Namskis! :)


Ensi kerralla täytyy tehdä näitä jollain hyvällä suolaisella täytteellä. Hmm... luulen että taidan kokeilla tehä jonkinlaista lohitäytettä. :)


Herkullisia olivat, vaikkakin melko täyttäviä. :D Tykkäsin kyllä tosi paljon noista muoteista, onneksi ostin ne. Niillä saa kivasti tehtyä hienoja ja näyttäviä leivonnaisia. :)

26. tammikuuta 2016

MUSTIKKAPIIRAKKAKAKKU



Tämä kakkuidea on muhinut mielessäni jo kesästä lähtien ja nyt sain sen viimeinkin toteutettua. Kakku on tosi helppo tehä ja ennen kaikkea se on hyvää! :) Tämä on samaan tapaan toteutettu kuin aikaisemmin kesällä tekemäni omenapiirakkakakku. :) Ensin paistetaan pellillinen piirakkaa, leikataan pyöreällä muotilla palat, täytetään ja koristellaan. Helppoa ja kivaa puuhastelua. :D

Mustikkapiirakka/pohjat:
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4½ dl sokeria
4½ dl kerma-maito -seosta
2 munaa
200 g voita sulatettuna
noin 7 dl mustikoita (pakaste)
1 rkl perunajauhoja

Täyte:
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g sitruunavalkosuklaata (Fazer)

Koristelu:
sitruunavalkosuklaata (Fazer)
pensasmustikoita

Aloita tekemällä ensin mustikkapiirakka. Lämmitä uuni 175 asteesen ja laita puhdas leivinpaperi valmiiksi uunipellille. 

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja sokeri - sekoita keskenään sekaisin. Lisää joukkoon kerma/maitoseos ja munat, sekoita. Viimeiseksi lisää sulatettu voi ja sekoita koko massa hyvin sekaisin. Kaada valmis taikina pellille ja tasoita pinta. 

Pyörittele jäiset mustikat perunajauhoissa ja ripottele tasaisesti piirakan päälle. Paista piirakkaan keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä hyvin. 

Leikkaa jäähtyneestä piirakasta noin 14 cm muotilla kolme palaa. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Rouhi suklaa paloiksi. Täytä kakku. Laita valmis täyte pursotuspussiin. Aseta pohjapala tarjoilulautaselle, pursota kerros vaniljatäytettä ja ripottele päälle suklaarouhetta. Tee samoin toinen täyteväli. Kansipalan päälle pursota reilu kerros täytettä ja koristele suklaarouheella ja pensasmustikoilla. 


Oijoi oijoi... Mustikkapiirakka kuuluu lemppariherkkuihini ja tämä oli kyllä hyvää kakkua! Nam! :)


Mustikat tekivät pohjista ihanan mehevät ja vaniljainen täyte/kuorrute kruunasi kakun. En halunnut tehdä täytteestä makeaa, sillä väliin tullut sitruunavalkosuklaa oli jo itsessään niin makeaa, että ne täydensivät hyvin toisiaan täytteen kanssa. :) 


Yli jääneestä piirakasta leikkasin pienemmällä pyöreällä muotilla pieniä leivospaloja, jotka kuorrutin samaisella kakun täytteellä. Nämä olivat ikään kuin miniversioita itse kakusta. :D 


Pyöreät piirakkapalat on kivaa vaihtelua tavalliseen neliömalliin verrattuna. Näin tavallisestakin piirakasta saa heti näyttävämmän näköisen. :)

Heeii... Vaihtamalla marjat esim. vadelmaan, tästä saisi myös oikein kivan ja herkullisen kakun. :D 


Kyllä näillä kelpasi herkutella! :) 

Nyt täytyy tehdäkin tuplatreenit salilla että saa kulutettua kaikki herkuilla tulleet kalorit. :D:D:D


22. tammikuuta 2016

VALKOSUKLAA-PISTAASIPÄHKINÄCOOKIET






Ettei vain keksit pääsisi tästä keittiöstä loppumaan, niin päätin leipoa näitä kerta kaikkisen hyviä ja koukuttavia valkosuklaa-pistaasikeksejä. Jotain näissä kekseissä oli johon vain jäi koukkuun ja yhden keksin otettuaan - herkuttelua ei voinut lopettaa! :) 

Ohjeella tulee noin 20-25 kappaletta normaalin kokoisia keksejä. 

Massa:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl ruokosokeria
½ dl hienosokeria
½ tl vaniljasokeria
1 muna
ripaus suolaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl pistaasipähkinöitä rouhittuna
100 g valkosuklaata rouhittuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja aseta parille pellille leivinpaperit valmiiksi. 

Vaahdota keskenään pehmeä voi ja kaikki sokerit. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Yhdistä keskenään suola, kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Lisää massan joukkoon ja sekoita. Rouhi pähkinät ja suklaa rouheeksi veitsen avulla. Lisää pähkinät ja suklaa lopuksi taikinaan ja sekoita vielä hyvin sekaisin.

Ota valmiista taikinasta lusikan avulla nokareita ja pyörittele ne tasakokoisiksi palloiksi. Aseta pellille ja jätä hieman leviämisvaraa pallukoiden väliin. Paista keksejä koosta riippuen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ja sitten ei muuta kuin herkuttelemaan! :)


Aijai, olisin voinut syyä vaikka kaikki keksit kerralla. Niihin tuli ihan kauhea himo yhden syötyään! :D


Näissäkin kekseissä tuli taasen todettua, että suolaisen ja makean yhdistelmä se vain toimii. Makea valkosuklaa sai oivan parin suolaisista pistaaseista. Namnam! :)


Kekseihin tuli ihan paahteinen maku, josta tykkäsin tosi paljon. Luulen että näitä keksejä tulee tehtyä vielä toistekin ja miksei jopa kolmannenkin kerran. :)

Pähkinärouhe kannattaa muuten jättää suht karkeaksi ja isoiksi paloiksi, jotta palat tulevat kauniisit esille taikinan joukosta. Vihreä väri kivasti näyttävyyttä kekseihin. :)


Mielestäni nuo Pandan suklaalevyjen palat ovat kauniita Panda-teksin kanssa. :)


Jep, luulenpa että nämä keksit eivät kauaa vanhene meiän keittiössä. ;)
 Voin kyllä lämpimästi suositella kokeilemaan näitä. :)


19. tammikuuta 2016

MOKKAPALAT



Oijoi, perinteisiä mokkapaloja ei voita kyllä mikään! Yleensä olen aina leiponut nämä äidin reseptillä mutta tällä kertaa halusin kokeilla tehdä suklaaherkut erilaisella ohjeella. Selailin netissä kaikkia eri reseptejä ja päädyin sitten lopulta kokeilemaan Valion ohjetta. Moneen kertaan on tullut todettua, että Valiolla on kyllä erittäin hyviä ja herkullisia reseptejä. :)

Tällä ohjeella tulee pellillinen mokkapaloja. Itse käytin noin 30 x 40 cm vuokaa. 

Taikina:
4 munaa
2½ dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
5 dl jauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrute + koristelu:
75 g voita
3/4 dl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
nonparelleja

Ota esille pelti tai vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi varovasti mikrossa ja lisää sen joukkoon kylmä maito. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sihtaa kuivat aineet munasokerivaahdon joukkoon ja sekoita sekoita. Lisää vielä lopuksi voimaitoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. 

Kaada valmis taikina pellille/vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15-25 minuuttia riippuen paistovuoasta/pellistä. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista kuorrute. Keitä kahvi valmiiksi. Sulata voi kattilassa ja lisää kahvi joukkoon. Yhdistä keskenään tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sihtaa seos voikahvin joukkoon ja sekoita kunnes kuorrute on tasaista ja siinä ei ole mitään kokkareita joukossa. Kuorrute on todella juoksevaa, voit vähän aikaa antaa sen jäähtyä/tasaantua. Kaada sitten kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja anna kuorrutteen valua reunoja kohti. Tarvittaessa levitä kuorrutetta paletin/lastan avulla. Ripottele päälle heti nonparellit ennen kuin kuorrute kerkeää jähmettyä. Anna kuorutteen jähmettyä ja leikkaa sitten levy sopivan kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin levystä 24 palaa (6x4). :)


Voi pojat, nämä olivat viedä kielen mennessään! Aivan super hyvää!! :)


Ennen kuorrutteen laittamista, käänsin pohjalevyn ympäri. Tällöin kuorrute tuli peltiä vuoan pohjalla olevalle pinnalle. Tuntui aivan kuin kuorrute olisi oikein imeytynyt hieman tuosta pinnasta pohjaan, mikä teki paloista erittäin meheviä ja herkullisia. :D


Vaikka nämä olivatkin todella hyviä, en nyt tiiä oliko nämä kuitenkaan parempia kuin meidän äiskän reseptillä leivottuna. ;)


Tästä annoksesta tuli tosiaan leikattuna 24 palaa suklaaherkkuja. Laitoin heti reilusti yli puolet paloista pakkaseen odottamaan myöhempiä herkutteluhetkiä. Jos olisin jättänyt kaikkia vaan kaappiin, olisin varmaan syönyt ne kaikki yksin. :D:D Onneksi pakkanen on keksitty! :)

16. tammikuuta 2016

SUOLAKARAMELLI-POPCORNKAKKU



Törmäsin tuossa eräs päivä netissä tällaiseen suolakaramelli-popcornkakkuun Yummy Bakerin blogissa. Luettuani reseptin, ajattelin että mun on aivan pakko joskus kokeilla tehä tämä herkulliselta kuulostava ja ennen kaikkea herkulliselta näyttävä kakku. Ja tässäpä se kakku sitten on! Ohje on tosiaan otettu suoraan täältä Yummy Bakerin blogista. :)

Aivan pienen muutoksen tein kakkupohjaan. Blogin ohjeessa siinä oli käytetty vanilja-aromia, mutta itse en siitä niin välitä, joten korvasin sen vaniljasokerilla. Täytteeseen laitoin myös hieman enemmän poppareita, kuin alkuperäisessä ohjessa oli laitettu. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuokaan. 

Pohja:
200 g voita
4 dl sokeria
4 munaa
6 2/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2½ dl maitoa

Kostutus: vaniljamaitoa

Täyte:
1 prk (á 397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
½ tl suolaa
2 dl kermaa
2 rkl sokeria
200 g mascarponea
2-3 dl popcornia

Kuorrute:
125 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl tomusokeria
250 g mascarponea

Koristelu:
suolakinuskia + popcornia

Aloita tekemällä kakkupohja. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa 20 cm vuoka leivinpaperilla (pohja+reunat). 

Vaahdota toi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon varovasti lastalla käännellen. Kaada valmis taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 1 tunti tai kunnes kypsä. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta palat vaniljasokeroidulla maidolla. 

Valmista täytteet. Tee popparit tässä vaiheessa, joko mikrossa tai kattilassa. Sekoita karamellisoidun maidon joukkoon suola ja laita sivuun odottamaan. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja lisää joukkoon mascarpone. Lisää lopuksi joukkoon popparit ja sekoita nuolijalla sekaisin. 

Täytä kakku laittamalla pohjan päälle kerros suolakinuskia ja kerros kermamascarpone-täytettä. Täytä samoin toinen väli. Sivele vielä kakun pintakerros suolakinuskilla ja tasoita kakun reunat, mikäli täytteitä on alkanut valua. Huom! Jätä noin 2-3 rkl suolakinuskia koristelua varten! Laita kakku jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat kuorrutteen. 

Kuorrutetta varten muista ottaa ajoissa huoneenlämpöön voi ja mascarpone. On tärkeää, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä ennen kuorrutteen tekemistä! Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mascarpone ja jatka vatkaamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute on kuohkeaa ja vaaleaa. Kuorruta kakku kauttaaltaan kuorutteella ja siirrä jääkaappiin noin pariksi tunniksi. 

Koristele kakku ennen tarjoilua. Laita jäljellä oleva suolakinuski pursotinpussiin ja pursota kakun pinnalle raidat. Laita raitojen päälle iso kasa poppareita ja pursota vielä uudet raidat poppareiden päälle. Raidat saavat vähän lähteä valumaan kakun reunaa pitkin, se tuo vain näyttävyyttä kakulle. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Joo-o, tämä ei ollut yhtään hullumpi kakku! Näyttävä ja hyvän makuinen. :) Ehkä hieman kakku vai jotenkin pliisuksi omaan makuun ja olisin jotain potkua halunnut vielä noihin täytteisiin. Mutta ei tämä huono ollut missään nimessä. :)


Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii kyllä hyvin tässä kakussa. :)


Lurps, tuota kuorrutetta on kyllä kunnon kerros kakun päällä. :)


Ehkä suolaa olisi voinut laittaa enemmänkin tuon kinuskin joukkoon. :D 


Popparit on kyllä niiiin hyviä! Namnamnam... :)


Kakusta tuli kyllä tosi näyttävän näköinen, kun noista poppareita teki keon kakun päällä. Näkisin tämän kakun hyvin jossain lasten synttäreillä. :) 

Tulipa tuossa mieleen, että mitenhän tämä kakku toimisi suolapähkinöillä toteutettuna??? Ehkä mun täytyy joskus testata sekin vaihtoehto. :D

14. tammikuuta 2016

KOOKOSMUFFINSIT



Hetkeen ei olekaan tullut leivottua muffinseja ja mielessäni on jo jonkin aikaa pyörinyt idea kookosmuffinseista. Kaappiinkin olin jo valmiiksi ostanut kookoshiutaleita tätä varten, joten ei muuta kuin uuni lämpenemään ja taikinan valmistukseen! :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta normaalin kokoista muffinsia. 

Taikina:
150 g voita
1½ dl fariinisokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
(1-2 tl piparminttuaromia)
noin 1 pkt suklaatuorejuustoa (Philadelphia, Marabou)

Koristelu:
1 pkt suklaatuorejuustoa (Philadelphia, Marabou)
kookoshiutaleita
sokeritähtiä

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita muffinsipellin koloihin valmiiksi paperivuoat. 

Vatkaa keskenään pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinan joukkoon vuorotellen maitoa ja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää halutessasi lopuksi piparminttuaromi.

Lusikoi taikinaa ensin vain vähän vuokien pohjalle. Laita sitten jokaiseen vuokaan kunnon nokare suklaatuorejuustoa ja täyte vuoat täyteen lopulla taikinalla. 

Paista uunin keskitasolla noin 18-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä.

Kun muffinsit ovat täysin jäähtyneitä, sivele niiden päälle kunnon kerros suklaatuorejuustoa. Laita kookoshiutaleita pieneen kippoon ja dippaa muffinsit hiutaleisiin niin, että kookoshiutaleet tarttuvat kiinni suklaapintaan. Koristele lopuksi vielä pienillä sokeritähdillä. 


Nam, kookos on yksi suurimmista herkuistani! :)


Mielestäni suklaatuorejuusto ja kookos sopivat kivasti yhteen näissä muffinseissa. :)


Piparminttuaromi toi myös kivan pienen makuvivahteen muffinsitaikinaan olematta kuitenkaan liian voimakkaana makuna. Mikäli ei niin piittaa tuosta piparmintusta, sen voi aivan hyvin jättää taikinasta pois. :)


Namskis, hyviä olivat! :) Mun oli pakko keksiä tuolle suklaatuorejuustolle jotain käyttöä, kun huomasin että niistä oli pian menossa päiväykset umpeen. Näihin muffinseihin ne sopivat kyllä erittäin hyvin! :)

12. tammikuuta 2016

MACARON-LEIVOKSET




Voi tätä suurta iloa ja riemua! Voisin melkein hyppiä tasajalkaa ja vain kiljua onnesta. Onnistuin meinaan nyt ensimmäistä kertaa tekemään, omasta mielestäni ainakin, täydellisiä macarons kuoria. En edes enää muista kuinka monta kertaa olen näitä yrittänyt tehdä, mutta aina jokin on mennyt pieleen ja kaikki on aina joutunut heittämään roskiin. Mutta nyt mä onnistuin!! En tiedä mitä tein eri tavalla kuin ennen, mutta nyt ne vain onnistui! Jes! :)

Ohjeella tulee noin 20 kappaletta täytettyä macaron-leivosta. 

Kuorimassa:
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
20 g hienosokeria
70 g kananmunan valkuaista
turkoosia pastaväriä

Valkosuklaaganache:
80 g valkosuklaata
½ dl kermaa
noin 1 tl voita
 + vadelmamarmeladia täytteeksi

Mittaa kuorimassa mantelijauhe ja tomusokeri kulhoon. Sihtaa seos pariin kertaan ja heitä siivilään jääneet mantelipalat pois. Erottele valkuaiset keltuaisista puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä joukkoon. Sekoita seosta kunnes se on kiiltävää ja muodostaa teräviä huippuja. Lisää sitten joukkoon pastaväri ja sekoita vain sen verran, että väri on sekoittunut massaan. Lisää sitten noin kolmannes tomusokerimantelijauhe-seoksesta ja sekoita lastalla. Lisää loput kuivat aineet ja sekoita kunnes on massa on sopivan notkeaa ja tasoittuu noin 30 sekunnissa kun tiputat massatipan lautaselle. Varo sekoittamasta liian paljon. Liiän vähänkään sekottaminen ei ole hyväksi, jolloin kuoriin jää huiput. 

Laita valmis massa pursotunpussiin, jossa on pyöräpäinen tylla. Pursota leivinpaperoidulle pellille pieniä kekoja, joiden pitäisi tasoittua hetkisen kuluessa. Kun olet saanut pursotettua kaiken massan. Tiputa pellit parisen kertaa pöytää vasten, jolloin mahdolliset ilmakuplat menevät rikki kuorista. Anna kuorien levätä pellelille noin 30-60 minuuttia, kunnes niiden pintaan on syntynyt kalvo. Sormella koskettaessa kalvo tuntuu ihan selvästi ja sormeen ei jää yhtään taikinaa. 

Paista kuoria uunin keskitasolla, 140 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarkkaile etteivät kuoret saa väriä ja säädä uunin lämpöä tarpeen mukaan. Kuoret ovat kypsiä kun niitä koskettaessa ne eivät "hylly" ja tuntuvat kiinteiltä. Jäähdytä kuoret ja irrota leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä täysin ennen kuorruttamista. 

Valmista valkosuklaaganache kuorien täytteeksi. Pilko suklaa kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon voi ja sekoita kunnes massa on tasaista. Laita jääkaappiin yön ylitse. Vaahdota jääkaappi kylmä seos sähkövatkaimelle kuohkeaksi ja vaaleaksi. 

Täytä leivokset. Pursota valmista valkosuklaatäytettä kuorien pohjalle rinkulan muotoon. Pursota/lusikoi rinkuloiden keskelle vielä vadelmamarmeladia ja paina kevyesti kannat kuorrutettujen pohjien päälle. Säilytä valmiita leivoksia jääkaapissa. 


 Ylhäällä on kuva juuri uunista tulleista kuorista. Mun oli heti pakko ottaa niistä kuva kun huomasin että yksikään kuorista ei ollut murtunut tai halkeillut ja kaikki olivat saaneet pitsireunuksen. :)


Nam nam! Herkullisia olivat noilla valkosuklaa/vadelma täytteillä. :)


Hieman ehkä innostuin tuon täytteen kanssa ja laitoin sitä hieman liikaa väleihin, mutta olipa ainakin kunnolla täytettä. :D


Kyllä näitä kelpasi tarjota kahvipöydässä vaikka itse sanonkin. :D Olen vain niin iloinen, että kerrankin sain kyseiset leivokset onnistumaan! :)


Jos vain mahdollista, niin tuo valkosuklaatäyte kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Mutta itse en tohtinut lähteä täytteitä tekemään etukäteen, kun en ollut noiden kuorien onnistumisesta läheskään varma. :D 

9. tammikuuta 2016

BANAANI-SUKLAA-KAURAKEKSIT



Näihin kekseihin on hyvä käyttää hieman ehkä ylikypsäksi päässeitä banaaneita. Huomasin meinaan ite, että pari kappaletta banaaneita hedelmäkorissamme olivat jo melkoisen tummia. Ei muuta kuin hihat ylös ja leipomaan. :D

Ohjeella tulee noin 25-30 kappaletta keksejä.

Taikina:
½ kypsä banaani
50 g pehmeää voita
2½ dl ruokosokeria
1 muna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl kaurahiutaleita
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Muussaa banaani ja sekoita sen joukkoon pehmeä voi, sokeri ja muna. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Rouhit suklaa pieneksi ja lisää kaurahiutaleiden kanssa taikinaan. Sekoita vielä kunnolla kaikkia aineet sekaisin. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Nostele ruokalusikalla pieniä taikinanokareita leivinpaperoiduille pelleille ja muista jättää hieman leviämisvaraa keksien väliin. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. 


Banaani ja suklaa on kyllä aika klassinen yhdistelmä. Siitä huolimatta en ollut oikeen varma pidinkö näistä kekseistä vai en. Alkutuntuma kekseistä oli että HYI kuinka pahoja.... Mutta sitten kun niitä söi pari kappaletta, niin ne alkoivatkin maistua oikeastaan aika hyviltä. :)


Suklaanä näihin käytin Dr. Oetkerin tummia suklaanappeja, kun niitä sattui olemaan kaapissa avattu pussi ja juuri sen verran kuin taikinaan tarvittiin suklaata. Mutta aivan hyvin voi rouhia suklaapalat veitsen avulla taikinaan. Luulen itse asiassa että se voisi olla parempi vaihtoehto kuin nuo napit.... :D


Mitä pitempään keksejä paistoi, sitä rapeampia niistä tuli. Ekan pellin paiston jätin hiukan lyhyemmäksi kuin toisen pellin... Ja itse tykkäasin enemmän niistä, joita paistoin kauemmin. Ne olivat kivan rapsakoita! :)

5. tammikuuta 2016

NAKED CAKE SUKLAAKUORRUTTEELLA



Eräs päivä mulle tuli vain sellainen fiilis, että haluan leipoa jonkin sortin täytekakun. Niinpä siitä ajatuksesta sitten syntyi tällainen nakukakku suklaisella kuorrutuksella. Kakun välistä löytyy vanilja- ja kuningatarrahkatäytteet sekä mansikkamarmeladia. Lurps... :D

Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus: noin 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
mansikkamarmeladia
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa (Flora)
2 tl vaniljakreemiä (kukkurallista lusikkaa)
200 g vaniljarahkaa
200 g kuningatarrahkaa

Kuorrute + koristelu:
75 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
15 g voita
Kuorrutteen alle vadelmamarmeladia 
suklaarouhetta
sokerikuulia/tähtiä

Valmista kakkupohja. Valmistele vuoka valmiiksi. Ota esille 18 cm irtopohjavuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita vielä vuoan sisäreunoille leivinpaperista suikaleet. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita nuolijalla varovasti sekaisin. Kaada massa vuokaan. Paista kakkupohjaa 175 asteessa, alatasolla noin 30-35 minuuttia tai kunnes kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla ja jäähdytä pohja. 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen palaan. Kokoa kakku samaan vuokaan, jolla paistoit pohjan. Vuoraa vuoka ennen täyttämistä kelmulla. 

Valmista täytteet. Vatkaa vaniljakerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Jaa vaahto kahteen erilliseen kippoon. Sekoita toiseen vaniljarahka ja toiseen kuningatarrahka. Kostuta pohjapalat vaniljasokerimaidolla, levitä kerrosten päälle mansikkamermeladia, levitä vaniljarahka kokonaan yhteen väliin ja kuningatartäyte kokonaan toiseen väliin. Kääri kelmun reunat tiiviisti täytetyn kakun päälle ja laita jääkaappiin maustumaan/tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

Valmita kuorrute. Piko suklaa pieniksi paloiksi. Mittaa kattilaan voi ja kerma. Lämmitä melkein kiehumispisteeseen ja kaada joukkoon suklaapalat. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut täysin ja massa on tasaista. Jäähdyttele hetki. Irrota kakku vuoasta ja poista kelmu ympäriltä. Laita kakku tarjoilualustalle ja levitä kakun pinnalle ohut kerros valdelmamarmeladia. Kaada suklaakuorrute kakun päälle, levitä kuorrutetta niin että sitä valuu vähän reunojen yli, tasoita pinta lopuksi tasaiseksi. Koristele suklaarouheelle ja sokeritähdillä ja -kuulilla. 


Aijai, kyllä täytekakut on vain sitten herkullisia! :)


Tuohon kuorrutteeseen en käyttänyt aivan koko kuorrutemäärää vaan sitä jäi kyllä jonkin verran yli. Poishan sitä ei missään nimessä voinut heittää - niinpä sit söin sen suoraan kiposta, nam! :)


Näin tavallisenkin täytekakkuun saa vähän uutta eloa, kun ei aina vain kuorruta sitä tavalliseen tapaan kermavaahdolla. Mielestäni tämä oli hyvän makuista ja piristävän näköinen kakku. :)



4. tammikuuta 2016

VALKOSUKLAALIKÖÖRIKAKKU


Kaapissani on jo jonkin aikaa lojunut pullo valkosuklaalikööriä - Mozart Chocolate Cream White. Ostin pullon edelliseltä laivareissulta ihan leivontatarkoitukessa ja nyt viimein korkkasin pullon tätä kakkua varten. :) 

Kakku on tehty 18 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
170 g mansikkatäytekeksejä
50 g voita

Täyte:
4 liivatetta
150 g valkosuklaata
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa (Flora) tai tavallista vispikermaa
½ - 1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
500 g maitorahkaa
½ dl valkosuklaalikööriä (Mozart)

Kuorrute + koristelu:
125 g valkosuklaata
½ dl kermaa
25 g voita
1 mansikkatäytekeksi
pehmeitä hopeakuulia
sokerimassalumihiutaleita

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja aseta sisäreunalle reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa ja jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla oman makusi mukaan. Lisää joukkoon rahka ja sekoita tasaiseksi.

Ota likööristä pieni tilkka lasiin ja kuumenna se mikrossa kiehuvaksi. Liuota liivatteet siihen ja kaada lopun liköörin joukkoon, sekoita hyvin sekaisin. Kaada liivate-likööriseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen, sekoita hyvin sekaisin. Lisää joukkoon lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita vielä hyvin sekaisin. Maista täytettä ja lisää sokeria jos on tarpeen. 

Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään mielellän yön ylitse tai noin neljäksi tunniksi. 

Valmista kuorrute. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se suklaapalojen päälle, sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Lisää  voi joukkoon ja sekoita kunnes voi on sulanut ja kuorrute on tasaista. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja kunnes kuorrute on vähän sakeentunut. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoita pinta niin, että kuorrutetta valuu hiukan reunoille. Koristele keksimurskalla, hopeakuulilla ja sokerimassasta tehdyillä koristeilla. 


Hmmm.... Aikasta makeaa mutta vain NIIN hyvää! :D


Tuo valkosulkaakuorrute oli mulle ihan uus juttu. Tummasta suklaasta kuorrutteita on tullut tehtyä vaikka kuinka paljon, mutta tämä oli eka kerta valkosuklaalla. Siksi vähän jännitinkin, kuinka kuorrutte onnistuu. Ihan kivasti se onnistu vaikkakin se ei jähmettynyt läheskään samalla tavalla kuin tummasuklaakuorrute. :)


Olen ihan ihastunut noihin lumihiutalekoristeihin, kun ostin vähän aikaa sitten muotit niitä varten. Voisin jokaisin leivonnaisen koristella vain niillä. :)


Nam, kakku oli mielestäni hyvää vaikkakin tuon valkosuklaan ansiosta melko makeaa. Likööristä tuli oma kiva makuvivahde kakkuun ja rahkan ansiosta täyte jäi ihanan pehmeäksi. Voin kyllä suositella tätä kakkua kaikille valkosuklaan ystäville. :)