28. helmikuuta 2016

SUKLAISET KAKKUTIKKARIT / CAKE POPS



Nämä talviteemaiset kakkutikkarit lähtivät koristamaan pienen pojan synttäriherkkupöytää. :) 

Pohjana oli erittäin mehevä ja kostea suklaakakkupohja. Makua popseihin tuli vaniljatuorejuustosta ja appelsiinituorejuustosta. Puolet tein vaniljamakuisiksi ja puolet appelsiinin. Kuorrutteet olivat vaniljamakuisia Candy Meltsejä ja koristeet nonparelleja. :) 

Ohjeella tulee noin 20-25 kappaletta popseja. Riippuen kuinka isoa popseja haluaa tehä.

Suklaakakkupohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Kuorrutteet+koristelu:
noin 100 g vaniljatuorejuustoa
noin 100 g appelsiinituorejuustoa
1 pss vaaleansinisiä Candy Meltsejä
1 pss valkoisia Candy Meltesejä
ruokaöljyä
nonparelleja
+tikkaritikkuja ja silkkinauhaa


Valmista kakkupohja. Tämä kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä ennen kuorruttamista. Ota esille noin 25x25 cm vuoka ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi. Yhdistä kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy, sekoita sekaisin. Kiehauta vesi ja kaada massaan joukkoon koko ajan vatkaten, sekoita vielä hyvin koko massa sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista 180 asteessa, uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä. 

Jaa kakkupohja kahteen kulhoon. Sekoita toiseen vaniljajuustoa ja toiseen osaan appelsiinijuusto. Pyörittele massat palloiksi. Ite punnitsin pallot, jotta sain kaikista saman kokoisia. Yhden pallon paino oli 35 g. Laita valmiit pallot jääkaappiin noin tunniksi. Sulata muutama candy melts nappi ja kasta tikkaritikkujen päät siihen ja työnnä kevyesti jokaiseen palloon kiinni yksi tikku. Anna taas olla jääkaapissa jonkin aikaa, jotta tikut kiinnittyvät kunnolla kiinni palloihin. 

Kuorruttamista varten sulata ensin mikrossa esim. valkoiset Meltsit. Lisää joukkoon pienissä erillä huoneenlämpöistä ruokaöljyä, jotta saat koostumuksesta sopivan juoksevaa pallojen dippaamiseen. Laita kuorrute melko kapeaan ja korkeaan astiaan. Dippaa pallot yksi kerrallaan kuorrutteeseen ja koristele heti nonparelleilla. Pinta jähmettyy tosi nopeaa ja siksi koristeet pitää laittaa heti, jotta ne tarttuvat kiinni. Tee näin kaikille palloille ja sit sama homma sinisillä kuorrutteella. Säilytä valmiita popseja jääkaapissa. Halutessasi voit sielä sitoa pienet rusetit tikkuihin koristeiksi. :)



Pahoitteluni huonoista kuvista! Tuli kiire kuvata popsit ja kuvat ovat kyllä sen nököisiäkin. :D


Mielestäni popsit onnistuivat kivasti ja olivat ihanan talvisen näköiset, kuten kaverini oli halunnutkin. :)



Popseja tuli muutama ylimääräinen ja pääsin näin ollen itekin maistamaan niitä. :) Olivat kyllä hyviä! Tykkäsin molemmista mauista kovasti. Täytyy varmaan itellekin tehä näitä joskus. Lurps! :)

TALVINEN SUKLAA-VANILJAKAKKU


Tämä valko-sininen talvikakku lähti samaan paikkaan kuin nuo edelliset kakkutikkarit. :)

Pohjana on 5 munan sienikakkupohja ja täytteistä löytyy vaniljaa ja suklaata. Kuorrutukseen käytin nyt ensimmäistä kertaa Satin Ice-merkkistä vaniljan makuista kaulattavaa kuorrutetta. Koristeet muuten on tehty tavallisesta sokerimassasta. :)

Pohja:
5 munaa
2½ dl sokeria
1,2 dl vettä
3,8 dl vehnäjauhoja
1,9 tl leivinjauhetta

Suklaatäyte:
2½ dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata

Vaniljamousse:
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
2 dl maitoa
1 pss vaniljakakkumousse-jauhetta (Dr. Oetker)
2 rkl vaniljatuorejuustoa

Kostutus: appelsiinimehua

Kuorrutus+koristeet:
voikreemiä
valkoista sokerimassaa (Satin Ice)
sokerimassakoristeet

Vuoraa 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla, pohja + reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kiehauta vesi ja lisää se munasokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Sihtaa kuivat aineet joukkoon ja nostele varovasti sekaisin nuolijan avulla. Kaada massa vuokaan ja paista alimmalla tasolla noin 40-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä.

Leikkaa pohja kolmeen osaan ja valmista täytteet. Suklaatäytettä varten sulata suklaa varovasti mikrossa. Notkista tuorejuusto kipossa ja sekoita sula suklaa joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa ja yhdistä sitten suklaatuorejuuston kanssa. Vaniljatäytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi kreemijauheen kanssa. Sekoita keskenään maitoa ja moussejauhe, kunnes koostumus on moussemaista. Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa ja lisää vielä vähän tuorejuustoa joukkoon ja sekoita hyvin sekaisin. 

Täytä kakku irtopohjavuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Kostuta kakkua täyttämisen yhteydessä appelsiinimehulla. Kääri kelmu täytetyn kakun päälle ja laita jääkaappiin noin 3-4 tunniksi tai yön ylitse. 

Irrota kakku vuoasta ja kumoa kakkupahvin päälle. Kuorruta kakku voikreemillä ja laita jääkaappiin kunnes kreemi jämäköityy. Kaulaa valkoinen massa ja kuorruta kakku sillä. Valmista helminauhamuotilla alareunaan koristus. Kakun päälle tulevat koristeen kannattaa tehä jo paria päivää aikaisemmin jotta ne kerkeätä kuivahtaa kunnolla. Koristele kakku. 


Tällaisia kakkuja on aina kiva tehä! :)

26. helmikuuta 2016

KOOKOS-KARPALOKEKSIT




Halusin leipoa jotain keksejä ja päädyin tekemään tällaisia ihana pehmeitä ja mureita kookos-karpalokeksejä. Taikinaan tuli vaniljauutetta. Olen aina jotenkin vierastanut tuota uutteen käyttöä. Mielestäni vaniljasokeri on parempaa uutteeseen verrattuna leivonnassa. Nyt kuitenkin rohkaisin itseni ja päätin kokeilla uutetta näissä kekseissä. Täytyy todeta, että ainakin näiden keksien kohdalla uute toimii erinomaisesti. :)

Reseptillä tulee noin 20-25 kappaletta normaalin kokoisia keksejä. 

Taikina:
225 g pehmeää voita
140 g sokeria
1 munankeltuainen kevyesti vatkattuna
2 tl vaniljauutetta
280 g vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
40 g kookoshiutaleita
60 g kuivattuja karpaloita

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon munankeltuainen ja vaniljauute, sekoita hyvin sekaisin. Yhdistä loput aineet keskenään ja lisää taikiaan hyvin sekoittaen. 

Ota lusikalla taikinasta nokareita ja asettele ne leivinpaperoiduille pelleille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Jäähdytä ja herkuttele! 


Keksit olivat kyllä hyviä, mutta ei nyt ihan mitään super herkullisia. 
Hyvin nämä kuitenkin hävisivät pöydältä. ;)


Rakenteeltaa keksit olivat melko hauraita ja murenivat paljon. Ei se tosin mitään haitannut. :) Molemmat karpalo ja kookos kuuluvat lempiherkkuihini. Näihin kekseihin olisin kuitenkin vielä jotain kaivannut... Ehkä valkosuklaa olisi tuonut vähän makua lisää. Täytyy ensi kerralla kokeilla lisätä suklaata joukkoon. :)



23. helmikuuta 2016

SUKLAA-MUSTAHERUKKA-VOIKREEMIKAKKU



Tämä jos mikä oli oikea testikakkujen testikakku. :) Pohjana oli sienikakkupohja, jonka sain sitten toisella kerralla onnistumaan täydellisesti, jes! :) Täytteissä kokeilin Valion uutuus tuorejuustoja mustaherukkaa ja suklaata. Kakun kuorrutteeksi valmistin voikreemin, jolla pursotin kakun kauttaaltaan ruusutekniikalla. Voikreemiä en ollut ennen valmistanut tällä tavalla ja halusin kokeilla millaista siitä tulee. Sekä tuo kuorrutuksen pursotustyylikin oli ekaa kertaa kokeilussa. Kyseessä oli siis todellinen testikakku. :D

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Täytteet:
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g suklaatuorejuutosta (Valio)
200 g mustaherukkatuorejuustoa (Valio)
mustaherukkahilloa

Voikreemi:
500 g voita (huoneenlämpöistä)
125 g sokeria
200 g vettä
1-2 maustemittaa vaniljauutetta
+ violettia pastaväriä

Koristeluun: nonparelleja

Valmista jo edellisenä päivänä kakkupohja. Vuoraa 24 cm vuoka leivinpaperilla, pohja + reunat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Kiehauta vesi ja kaada vesi ohuena nauhana munasokerivaahtoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vielä hetkinen massaa, ei tarvitse vatkata kauaa. Sihtaa kuivat aineet massaan ja nostele varovasti nuolijalla sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa noin 35-40 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna valmiin kakun olla hetken aikaa vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jähtyymään. Siirrä jäähtynyt pohja jääkaappiin. 

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täytteet. Vatkaa kerma vaniljakreemijauheen kanssa vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan, sekoita toiseen suklaatuorejuusto ja toiseen mustaherukkatuorejuutosto. Mausta vielä täytteitä jos haluat. Itse laitoin tuohon mustaherukkatäytteeseen lisäksi vähän sokeria ja pari ruokalusikkaa mustaherukkahilloa. Täytä kakku, laita toiseen väliin suklaatäyte ja toiseen mustaherukkatäyte. Herukkatäytteen alla laitoin ohuen kerroksen vielä mustaherukkahilloa. Kostuta kakkua täyttämisvaiheessa vaniljasokerimaidolla. Laita täytetty kakku jääkaappiin. 

Valmista voikreemi. Aloita kiehauttamalla sokeri ja vesi kattilassa, jäähdytä seos. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää joukkoon jäähtynyt sokerivesi pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes kreemi on saavuttanut pehmeän ja kuohkean rakenteen. Mausta loppuvatkauksen aikana kreemi vaniljauutteella halutessasi. 

Laita kakun ympärille ohut kerrot kreemiä. Värjää osa kreemi violetilla värillä. Siirrä kreemi pursotuspussiin ja pursota kakun ympärille ruusuja kakun alareunasta aloittaen. Kun violetti kreemi loppuu, jatka pursottamista lopulla värjäämättömällä kreemillä. Koristele kakun pinta vielä pienillä violetin värisillä nonparelleilla/sokeripalloilla. :)


Tuo voikreemi oli kyllä aika tuhtia tavaraa mutta oli tosi tyytyväinen siihen. Alan kyllä jatkossa ehdottomasti käyttämään sitä kaikessa missä vain kreemiä tarvitaan. :) Sitä on sitten helppo maustaa tilanteen mukaan eri mausteilla. :)


Pohja oli mielestäni erittäin onnistunut ja tykkäsin tosi paljon pohjan koostumuksesta tavalliseen sokerikakkupohjaan verrattuna. Luulen että teen jatkossa aika paljon pohjat tällä reseptillä. :)


Mitä tulee noihin täytteisiin, täytyy sanoa että olin todella pettynyt niihin!! :( Odotin että Valion tuotteilta paljon enemmän, mutta mielestäni juustot olivat aivan karmean makuisia. Mustaherukkatäyte maistui mielestäni aivan sille flunssalääkkeelle, Finrexiltä. Hyite!! Suklaajuustokaan ei ollut makuuni, siinä oli jonkin pistävä maku, josta en tykännyt laikaan. :(


Täytteiden takia en pystynyt syömään kakkua kuin yhden palan. Muuten kakku lensi kyllä suoraan roskiin. Tiedänpä ainakin jatkossa etten käytä noita tuorejuustoa enää leivonnassa. :D Mutta tämähän oli vain testikakku, niin siinä mielessä ei haitannut vaikka maku ei ollutkaan niin hyvää kuin olin odottanut. Tyytyväinen olin kuitenkin kakkupohjaan ja voikreemiin. :D

Tuolla ruusupursotuksella saa kyllä todella näyttävän ja mukean näköisen kakun. :)




21. helmikuuta 2016

MANSIKKA-SUKLAAKAKKU + MANSIKKALEIVOKSET




Tämä kakku syntyi ikään kuin vahingossa, en ollut suunnitellut sitä laisinkaan etukäteen. :) Testasin eräs päivä yhtä iteselleni uutta suklaakakkupohjan reseptiä. Tein pohjan neliskulmaiseen noin 25x25 cm vuokaan. Olin myös samaisella kerralla tekemässä puolipallon muotoisia mansikkaleivoksia, joihin valmistin mansikkaisen hyydytettävän täytteen. Tuota täytettä jäi aika reippaasti yli leivoksista ja en olisi millään halunnut heittää hyvää täytettä roskiin. Sitten välähti, että mähän teen tuosta suklaakakkupohjasta pienen kakun, johon käytän ylijääneen täytteen. :)

Tässä ensin ohje noille mansikkaleivoksille. Ohjeella tulee 6 kappaletta puolipallon muotoisia leivoksia ja sit tuota täytettä jäi yli vielä sitten tuohon kakun täytteeksi. 

Täyte:
3 liivatelehteä
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
1 tl vaniljasokeria
300 g mansikkajukurttia (Valio, sileä mansikka jukurtti)
180 g mansikkakarmeladia
½ sitruunan mehu

Pohja:
110 g suklaakaurakeksejä
50 g voita sulatettuna

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
tummaa suklaata

Ota esille silikoninen puolipalloleivos-muotti. Aloita leivosten tekeminen valmistalla täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita joukkoon jukurtti ja 3-4 rkl mansikkamarmeladia. Huom! Jätä marmeladia vielä myös leivosten sydämiksi. Kuumenna puolikkaan sitruunan mehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita vielä hyvin täyte sekaisin. Laita valmis täyte pursotuspussiin ja pursota leivoskoloihin vähän täytettä. Lusikoi sitten marmeladia jokaisen leivoksen sydämiksi täytteen päällle. Pursota vielä lisää täytettä marmeladin päälle, mutta älä pursota koloa liian täyteen, jotta pystyt vielä tekemään keksipohjan jokaiselle leivokselle. 

Valmista pohja. Murksaa keksit ja yhdistä sulatetun voin kanssa. Lusikoi ja painele varovasti keksivoi-seos leivospohjaksi täytteen päälle. Laita leivokset pakkaseen muutamaksi tunniksi tai mielellän vaikka yön ylitse. 

Ota leivokset pois pakkasesta ja irrota muotista. Anna olla vähän aikaa huoneen lämmössä, jotta leivokset sulavat ennen tarjoilua tai laita leivokset hyvissä ajoin ennen tarjoilua jääkaappiin sulamaan. Koristele leivokset haluamallasi tavalla. Itse dippasin tuoreita mansikoita valkosuklaaseen ja tein vielä suklaaraidat päälle. Nam! :)


Nämä puolipallon muotoiset leivokset ovat kivan kokoisia omasta mielestäni, eivät liian suuria eikä liian pieniäkään. Passeleita siis! :)


Jukurtilla saa kyllä kivan makuiseksi tuon täytteen ja ennen kaikkea täyte on ihanan pehmeää ja suussasulavaa. :)


Vaikka nyt on jo ystäväpäivä ohitse.... Nämä olisivat olleet juuri oivia herkkua päivän kunniaksi. Mutta tokihan näitä voi aivan muuten vain herkutella ystävien kanssa. :D

******************************************************************************

Tässä vielä ohje sitten tuolle kakulle. :) 

Suklaakakkupohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Täyte:
mansikkaleivoksista jäänyttä täytettä

Suklaakuorrute:
50 g tummaa suklaata
50 g kermaa

Koristelu:
tuoreita mansikoita
valkosuklaata
tummaa suklaata

Valmista kakkupohja. Ota esille noin 25x25 cm vuoka ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi. Yhdistä kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy, sekoita sekaisin. Kiehauta vesi ja kaada massaan joukkoon koko ajan vatkaen, sekoita vielä hyvin koko massa sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista 180 asteessa, uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä.

Leikkaa jäähtyneestä pohjasta noin 14 cm pyöreällä muotilla pala ja leikkaa pala kahteen osaan. Kokoa kakku samankokoiseen kakkuvuokaan. Laita reunaa kiertämään reunakalvo, niin reunasta tulee siisti. Laita vuokaan pohjapala ja kaada päälle mansikkatäyte, tasoita pinta. Paina kevyesti toinen kakkupala kanneksi ja laita kakun päälle kelmu. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai noin nelisen tuntia. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista suklaakuorrute. Mittaa kulhoon suklaa ja murra se pieniksi paloiksi. Lämmitä kattilassa kerma melkein kiehumispisteeseen, mutta älä anna kerman kuitenkaan kiehua. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja sekoittele varovasti kunnes suklaa on sulanut ja massa on tasaista. Kaada kuorrute kakun päälle, tasoita pinta ja anna suklaan vähän valua myös kakun reunoille. Laita jääkaappiin hyytymään hetkeksi ja koristele sitten vielä kuorrutetuilla mansikoilla. Ja sitten vain herkuttelemaan mansikkaisilla leivoksilla ja kakulla! :)


Nam, tuo suklaakakkupohja oli aivan järkyttävän hyvää omasta mielestäni. Se oli tosi mehevää ja kosteaa, juuri sellaista kuin hyvän kakkupohjan tuleekin olla. :)


Mansikkatäyte sopi täydellisesti yhteen tuon mehevän suklaapohjan kanssa. 
Todella hyvä yhdistelmä! :)


Huomaatteko yllä olevassa kuvassa jotain mikä siihen ei kuulu??!! :) No Loordihan se siellä seikkailee taustalla. Hän oli niin kovin kiinnostunut tuosta kakusta kuvastilanteessa. :D:D


Kakun kruunasi vielä täyteläinen suklaakuorrute ja tietty valkosuklaalla kuorrutetut mansikat! Nams! 

Kuorrutin noita mansikoita noin 10 kappaletta ja ne olivat melko isoja kooltaan. Niihin meni valkosuklaata noin 200 g ja raitoihin meni noin 50 g tummaa suklaata. :)




14. helmikuuta 2016

YSTÄVÄNPÄIVÄN PIENET CAKE POPSIT



Yritin tässä eräs päivä tehdä sienikakkupohjaa, mutta se epäonnistui totaalisesti. Pohja lässähti uunissa oikein kunnolla kuopalle keskeltä ja oli täten aivan käyttökelvoton. En tajua mikä meni niin pahasti pieleen, mutta eipä ne leipomukset aina vain ota onnistuakseen. :D:D

En sitten kuitenkaan raaskinnut heittää pohjaa kokonaan roskiin vaan otin talteen parhaat palat ja tein niistä pieni cake popseja. Näistä syntyi oikein kivoja pieniä herkkuja ja sopivat loistavasti muun muassa ystävänpäivän juhlintaan. :)

Itselleni tuli noin 15 kappaletta normaalin kokoisia palleroita tällä ohjeella. 

Cake popsit:
noin 300 g kakkumurua
200 g mangotuorejuustoa
noin 120 g valkosuklaata
noin 120 g tummaa suklaata
noin 10 nappia vaaleanpunaisia Candy Meltesejä

Murenna kakkupohja kulhoon ja sekoita joukkoon hyvin tuorejuustoa. Pyörittele massasta pieniä palloja ja anna niiden olla jääkapissa noin tunnin verran. Sen verran että massa vähän kovettuu. Sulata suklaat mikrossa ja dippaa pallot suklaisiin. Ite tein puolet tummalla ja puolet valkosuklaalla. :) Laita dipatut pallot pieniin karkkivuokiin. Sulata candy meltsit mikrossa ja siirrä pieneen pursotuspussiin. Spritsaa raidat pallojen päälle. Säilytä valmiita pallukoita jääkaapissa.


Herkkua! Mielestäni tuo mangotuorejuusto sopi näihin kivasti. :)


Melko makeita nämä kyllä olivat, pari palleroa riitti vallan mainiosti taltuttamaan makean nälän. :D


Ystävänpäivänä näitä voisi pakata kauniisti rasiaan tai pieniin pusseihin ja viedä omalle ystävälle lahjaksi. :) 

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille! <3 


11. helmikuuta 2016

YSTÄVÄNPÄIVÄ DONITSIT


Ystävänpäivän kunniaksi voi leipasta vaikka näitä nopeita ja helppoja donitseja uunissa. Vähän vaaleanpunaista mukaan koristeluun, niin siinä on oiva herkkua juhlapäivän kunniaksi. :)

Vähään aikaan ei olekaan tullut leivottua donitseja ja näin ystävänpäivän alla, päätin etsiä donitsipellin kaapin uumenista ja leipoa yhden satsin herkullisia pikkudonitseja. 

Ohjeella tulee 12 kappaletta donitseja. 

Massa:
½ dl öljyä
1½ dl kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
(1 tl kardemummaa)

Voiteluun: noin 50 g voita sulatettuna

Kuorrutteet ja koristelu:
noin 2 dl mansikkatomusokeria
noin 1-2 rkl vettä
noin 100 g valkosuklaata
koristerakeita

Ota esille donitsipelti ja voitele kolot huolella. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Sekoita kipossa öljy, kermaviili, muna ja sokeri. Ota toinen kippo ja yhdistä siinä loput ainekset keskenään. Yhdistä sitten nämä kaksi seosta ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pursota valmis massa vuoan koloihin, huom älä täytä koloja aivan täyteen, vaan jätä kohoamisvara. 

Paista uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja kumoa sitten donitsit leivinpaperin päälle. Sulata voi mikrossa ja voitele donitsit vielä niiden ollessa kuumia. Jäähdytä. 

Valmista mansikkakuorrute sekoittamalla tomusokerin joukkoon vesi ja lisää tarvittaessa, jotta saat tarpeeksi juoksevan kuorrutteen muttei taas liian juoksevaa. Dippaa puolet donitseista mansikkakuorrutteeseen ja ripottele heti dippauksen jälkeen koristeet jokaisen donitsin päälle. Sulata sitten valkosuklaa varovasti mikrossa ja dippaa loput donitsit siihen. Koristele haluamallasi tavalla. 


Namnam, olivat herkullisia pikku donitseja! :)


Valkosuklaalla kuorrutetut olivat mielestäni parempia. :D


Taikinasta voi ihan hyvin jättää kardemumman pois, mikäli ei niin siitä välitä. Itse taas tykkään kyseisestä mausteesta paljon ja laitankin sitä melkein aina tuplamäärän taikinoihin. :D


9. helmikuuta 2016

BROWNIE-JUUSTOKAKKUPALAT


Nyt täytyy kyllä sanoa, että nämä olivat toooosi herkullisia! Aika tuhtia tämä herkku oli kyllä, mutta vain niin kertakaikkisen hyvää ja suussasulavaa. :) Varmasti tulen tekemään tätä toistekin. 

Tein brownien noin 30x40 cm vuokaan.

Brownie-pohja:
100 g tummaa suklaata 70 %
100 g tummaa suklaata väh. 50 %
200 g voita
4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
2 rkl maissitärkkelystä

Koristelu:
tuoreita vadelmia

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita vuokaan leivinpaperi.Mittaa kulhoon suklaat ja voi. Lämmitä mikrossa kunnes molemmat ovat sulaneet tasaiseksi "litkuksi". Vaahdota erillisessä astiassa munat ja sokeri kevyesti. Lisää joukkoon suklaa-voiseos ja sekoita. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja kääntele varovasti massan joukkoon. Kaada valmist pohjamassa vuokaan. 

Valmista täyte. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi kerrokseksi. 

Paista uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin muutamksi tunniksi. Leikkaa reunat siistiksi ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse leikkasin piiraan 18 palaan. Koristele tuoreilla vadelmilla.


Nam nam nam!! Pohja oli ihanan mehevä ja kostea kuten brownien kuulukin olla. Täyte kruunasi mielestäni kononaisuuden pehmeällä maullaan. :) 


Tämä oli niin hyvää, että siihen tuli oikein himo. Koko ajan oli vain otettava lisää kunnes tuli jo melkein huono olo. :D


Nämä ovatkin muuten ensimmäisä kuvia blogissani, jotka olen ottanut uudella järkkärikamerallani. Kuvista näkee selvästi että kaipaan vielä aikasta paljon harjotusta kameran ja kuvaamisen suhteen. Mutta eiköhän se siitä pikku hiljaa ala sujua paremmin. :) 

7. helmikuuta 2016

PULLAN LEIVONTAA; LASKIAISPULLAT JA KORVAPUUSTIT


Pitkästä aikaa tein oikein pullataikinan ja leivoin pullaa. Ai, että olikin hyvää herkutella kunnon pullalla pitkän tauon jälkeen. Ja pitihin sitä taas tehä perinteiset laskiaispullat tälle vuotta. Kokeilin muuten nyt ekaa kertaa tehä noita Nutellan makuisia laskiaispullia ja voin sanoa että hyviä olivat. Itse ainakin tykkäsin niistä kovasti! :)

Koko taikinasta en laiskiaisia jaksanut tehä, noin puolesta taikinamäärästä tein paperivuokiin korvapuusteja. Nam! :)

Taikina:
50 g tuorehiivaa
5 dl maitoa
2 munaa
 2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
noin 16 dl vehnäjauhoja
200 g pehmeää voita

Voitelu + koristelu:
1 muna
raesokeria
tomusokeria

Laskiaispullien täyte:
mansikkahilloa
2½ dl vispikermaa
tomusokeria
Nutella-levitettä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murusta hiivaa joukkoon, sekoita. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola, kardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Lisää pikku hiljaa loput jauhot joukkoon ja alusta taikinaa kunnes se alkaa irrosta kulhon reuunoista. Lisää alustuksen loppuvaiheessa joukkoon pehmeä voi. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. 

Pyörittele nousseesta taikinasta haluamasi kokoisia pullia ja asettele ne pellille. Itse tein noin 70 grammaisia pullia laskiaisia varten. Anna kohota vielä liinan alla ennen paistamista. 

Korvapuusteja varten kaulaa suorakaiteenmuotoinen taikinapala ja levitä sille tasaisesti pehmeää voita, kanelia ja sokeria. Rullaa taikian rullaksi ja leikkaa siitä tasakokoisia paloja. Aseta palat pelillelle pieniin muffinsivuokiin ja kohota näitäkin vielä liinan alla. 

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria tai jätä osa ilma, kuten mäkin tein. :) Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä pullat. 

Leikkaa jäähtyneistä pullista kannet pois. Vatkaa kerma maahdoksi. Levitä hilloa pullien pohjan päälle ja pursota päälle PALJON kermaa. :) Paina kansi päälle ja sihtaa päälle vielä koristeeksi tomusokeria. Tein niin, että eka tein tavallisia laskiaisia noin 5 kappaletta ja lopusta kermasta tein sitten niitä Nutellan makuisia pullia. Levitä pullan pohjalle kerros nutellaa ja sekoita levitettä vielä myös jäljellä jääneen kerman joukkoon. Pursota pohjan päälle, aseta kansi paikoilleen ja herkuttele. Nam!

  
Omaan makuun laskiaispullat ovat aina täytetty hillolla eikä mantelilla. :)


Nutellapullia täytyy kyllä tehdä joskus uudestaankin, olivat sen verran herkullisia. 
Voin suositella kokeilemaan! :)


Ja mikä nyt ei voittaisi kunnon korvapuustia?!? 
Ne ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan vain niin hyviä! :)

5. helmikuuta 2016

RUNEBERGIN JÄTTIMUFFINSIT


Runebergin päivän kunniaksi leivoin näitä jättimuffinseja Runebergin tortun tyyliin. Hyviä olivat! :) Halusin pitkästä aikaa käyttää jättimuffinpeltiäni ja tähän tarkoitukseen se sopi kuin nakutettu. Aina ei jaksa tehdä sitä kahdentoista kappaleen satsia muffinseja, niin tällä isolla vuoalla saa kivasti kuuden kappaleen satsin herkkuja. :)

Tällä ohjeella tulee joko 6 isoja tai noin 12-15 kpl pieniä muffinsia.

Taikina:
250 g huoneenlämpöistä voita
200 g sokeria
125 g munia
25 g mantelirouhetta
25 g appelsiinin kuoripaloja/muhennosta
noin 2 g kardemummaa
5 g leivinjauhetta
240 g vehnäjauhoja

Kostutus: omenamehua

Koristelu:
vadelmamarmeladia
1 dl tomusokeria
noin 1 rkl vettä tai tarpeen vaatiessa enemmän

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja asettele paperiset muffinsivuoat valmiiksi muffinsipellille.

Valmista taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon munat hyvi vatkaten. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet ja lisää massan joukkoon. Sekoita kunnes massan ainekset ovat hyvin sekaisin.  

Laita valmis massa pursotuspussiin ja pursota massa vuokiin tai lusikoi taikina vuokiin. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes kypsiä. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä valmiit tortut.

Kostuta jäähtyneet tortut omenamehulla. Paina sormella tai esim. lusikan toisella päällä kolo tortun keskelle ja pursota vadelmamarmeladia tortun sisälle ja myös pinnalle. Valmista tomusokerista ja vedestä pursotettava massa ja pursota valkoinen rinkula marmeladin ympärille.



Tällä kertaa kuvia ei ole kuin nämä pari vain, koska en saanut muita kunnollisia otoksia aikaiseksi uudella kamerallani. Harjoitusta tarvitsen edelleen järkkärin kanssa! :D

Runebergin tortut olivat kuvista huolimatta todella herkullisia ja niillä oli hyvä juhlistaa merkkipäivää. :)

2. helmikuuta 2016

DACAPO-BANAANIKAKKU


Namskis! Nähtyäni K-ruokalehdessä ohjeen banaanisesta DaCapokakusta, oli mun aivan pakko kokeilla reseptiä. DaCapo-karkit on yksiä mun lempparisuklaista ja niistä tehty kakku ei voi olla kovin pahaa. :D

Kakku on tehty 1,2 litran suorakaiteen muotoiseen viipalevuokaan. 

Taikina:
noin 350 g kypsää banaania
130 g DaCapo suklaata
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl rommia

Kuorrute + koristelu:
130 g DaCapo suklaata
25 g voita
muutama pala valko- ja tummaa suklaata

Ota esille sopivan kokoinen vuoka ja voitele se ja korppujauhota tarvittaessa. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Muussaa kypsät banaanit esim. lautasella haarukan avulla. Rouhi taikinan suklaa pieniksi paloiksi. 
Vaahdota keskenään pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja sihtaa ne taikinan joukkoon - sekoita sekaisin. Lisää lopuksi rommi, banaani ja suklaapalat taikinaan ja sekoita hyvin sekaisin. 

Kaada valmis taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 55-60 minuuttia tai kunnes kypsä. Jäähdytä kakkua jonkin aikaa vuoassa ja irroita se sitten. Anna jäähtyä kunnolla. 

Valmista kuorrute. Rouhi suklaa ja laita se voin kanssa kippoon. Lämmitä varovasti mikrossa, kunnes seos on tasaita. Kaada jäähtyneen kakun pinnalle ja levitä. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki ennen koristesuklaiden laittamista - muuten ne sulavat kuorrutteen päällä.  Rouhi muutama pala tummaa ja valkosuklaata koristeeksi.


Pahoitteluni huonoista kuvista! En kerennyt oikein keskittymään kuvaamiseen ja jouduin ottamaan kuvat kauhealla kiireellä... :( 


Kakku oli kyllä meikäläisen makuun, suklaa ja banaani on aika varma makupari leivonnassa. :) 


Rommi ei kakussa maistunut mielestäni mitenkään hirveästi vaikka lisäsinkin sitä vielä erikseen. :) Halutessaan tuon ylimääräisen rommin voi jättää pois. 

Kuten kuvistakin varmaan näkyy, en sitten jaksanut odottaa tarpeeksi kauan kuorrutteen jäähtymistä ja koristeet pääsivät hieman sulamaan. Olin liian malttamaton! :D

Mielestäni kakun maku vain parani parin päivän jälkeen. Nam nam! :)