31. maaliskuuta 2016

HERKULLINEN RAHKAKAKKU




Tämä on kyllä herkullista rahkakakkua, tykkään tosi paljon tästä! Kakku ei ole liian makea ja täyte maistuu ihanan pehmeältä ja on vain niin kertakaikkisen hyvää. :D 

Tein samanlaisen kakun viime vuonnakin pääsiäisenä, mutta siihen versioon en laittanut persikkaa tuon täytteen päälle ollenkaan. Mielestäni tuo persikkasose päällä toi kivasti raikkautta vielä kakkuun ja kakku oli todella pirteän näköinen. :)

Kakku on valmistettu 24 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
2 munaa
1½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
150 g voita sulatettuna

Rahkatäyte:
500 g maitorahkaa
100 g sokeria
120 g munia
120 g voita sulatettuna
60 g vaniljakreemijauhetta
sitruunamehua
+ noin 2 dl persikkasosetta

Aloita valmistamalla pohja. Vuoraa 24 cm vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Yhdistä kuivat aineet, mittaa kerma valmiiksi ja sulata voi mikrossa. Kaada valmiiseen munasokerivaahtoon, koko ajan sekoittaen vatkaimen ykkösteholla, ensin voisula, heti perään kerma ja viimeiseksi kuivat aineet. Sekoita kuivat aineet juuri ja juuri sekaisin sähkövatkaimella ja sekoita lopuksi vielä esim. nuolijalla hyvin aineet sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa, noin 25-30 minuuttia.

Valmista täyte sillä välin kun pohja on uunissa. Sulata voi. Mittaa kulhoon kaikkia täytteen aineet ja sekoita tasaiseksi täytemassaksi. Sitruunamehua ei tarvitse laittaa paljoa, vähän oman maun mukaan voi sitä lisäillä. :) Voit käyttää joko valmista persikkasosetta kakun täytteen päällä tai soseuttaa itse purkkipersikat ja maustaa vielä halutessasi sokerilla.  Ota pohja pois uunista ja levitä täyte sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Lusikoi sosetta piniksi "klönteiksi" täytteen päällä ja vedä veiselle klönttien läpi, jolloin pitäisi syntyä sydänkuvio. Jatka paistamista vielä 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Voit nostaa kakku uuni keskitasolle tässä vaiheessa, mutta katso ettei pinta saa kovin paljoa väriä. Jäähdytä kakku ja siirrä tarjoilulautaselle. 




Nam nam! :)


Nopeasti kakku katosi kahvipöydästä! 
Tätä täytyisi kyllä tehdä useamminkin, kun se on niin herkullista. :) 

28. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISEN PUPUKAKKU; MANGO-SUKLAAKAKKU


Vielä vähän pääsiäisaiheisia leivonnaisia olisi tarjolla. :) Tämän pyllistävän pupukakun vein kotiini Lappajärvelle viemisiksi pääsiäisen herkkupöytään. Näin netissä kuvan tuollaisesta samanlaisesta kakusta ja ajattelin, että onpa kivasti koristeltu kakku. Halusin heti kokeilla tehä samantyylisen kakun ja näin pääsiäisenä kakku oli kuin nakutettu kahvipöytään tarjottavaksi. :)

En vain meinannut mistään kaupoista löytää noita KitKat- patukoita. :( Kunnes kävin Lidl:ssä ja sieltä löytyi kyseisiä patukoita minikoossa. Ne saivat siis kelvata mulle ja olivat kyllä juuri oikean kokoisia tähän kakkuun. :)

Kakkupohja on paistettu 25x25 cm vuoalla ja koottu sitten pyöreään 18 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
1 dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 muna
1 dl maitoa
½ dl öljyä
1 dl kuumaa vettä

Täyte:
3 liivatetta
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakermaa
1-2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g mangorahkaa (Arla)
1 dl mangososetta (Bonne)
+ mangomarmeladia noin ½ prk (Saarioinen)

Koristelu:
1½ dl vispikermaa
kaakaojauhetta + tomusokeria
18-19 kpl mini Kitkat-patukoita
2-3 pss suklaaraemunia
valkoista ja vaaleanpunaista sokerimassaa
koristenauhaa

Valmista kakkupohja. Ota esille noin 25x25 cm vuoka ja laita siihen leivinpaperi valmiiksi. Yhdistä kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito ja öljy, sekoita sekaisin. Kiehauta vesi ja kaada massaan joukkoon koko ajan vatkaten, sekoita vielä hyvin koko massa sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista 180 asteessa, uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 18 cm vuoan pohjan avulla pyöreä pala ja leikkaa se kahteen osaan. Säästä yli jääneet kakkupohjapalat halutessasi ja valmista niistä esim. pieniä cake popseja. :)

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon rahka ja puoleta mangososeesta. Kuumenna loppu sose kiehuvan kuumaksi ja liota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. 

Kokoa kakku. Ota esille tarjoilulautanen ja laita irtovuoan reuna lautaselle. Halutessasi voit laittaa sisäreunaan reunakalvon tai palan leivinpaperia. Laita toinen pohjapaloita reunojen sisään. Levitä kerros mangomarmeladia pohjan päälle. Kaada koko täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Aseta sitten toinen pohjapala kanneksi kakulle. Laita jokin kevyt paino kannen päälle. Itse laitoin ensin palan leivinpaperia kannen päälle ja sitten vuoan pohjan kevyeksi painoksi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4-5 tuntia tai yön ylitse. 

Kakun hyytymisen aikana kannattaa valmistaa pupu-koriste. Pyöritä valkoisesta sokerimassasta pallo ja halkaise se kahtia. Tämä osa on pupun peppu/vartalo. Pyöritä pieni pallo hännäksi ja tee siihen saksilla pieniä leikkauskuvioita. Kiinnitä häntä vartaloon pienillä määrällä vettä. Muotoile valkoisesta massasta vielä jalat ja vaaleanpunaisesta massasta täplät jalkoihin. Anna kuivua rauhassa. 

Irrota hyytyneen kakun ympäriltä vuoka ja mahdollinen reunakalvo/leivinpaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se kaakaojauheella ja tomusokerilla. Levitä ohut kerros kermaa kakun reunoille ja päälle. Irrota KitKat-patukat toisistaan ja aseta ne yksitellen kiertämään kakun reunaa. Aseta hieman kuivahtanut pupu-koriste keskelle kakkua ja liimaa vedellä jalat kiinni vartaloon. Laita suklaaraekarkit pupun ympärille koko kakun pinnan alueelle. Halutessasi voit vielä laittaa koristenauhan patukoiden ympärille kakun reunoille, tällä varmistaa että patukat pysyvät varmasti pystyssä. Sitten vain herkuttelemaan. :)


Kuvia en hirveästi kerennyt kakusta nappaamaan ennen kuin kahvittelijat hyökkäsivät kakun kimppuun. :) Enkä sitten siinä kaiken kiireen keskellä muistanut ottaa kuvaa leikatusta kakusta. Mutta nooh... :)

Kakku oli hyvää ja tuo mangotäyte oli kivan raikas täyteläisen ja meheävän suklaapohjan kanssa. Sopivat hyvin yhteen! :) Aika tuhtia tavaraa kakku kyllä oli noiden suklaamunien ja -patukoiden ansiosta. Mutta ei se mitään... :D


Kuvaan pääsi mukaan jopa rakas, ihka ensimmäinen oman kissani, Manu/Manuska/Manumannekiini. Rakkaalla lapselle on monta nimeä. :D Hän tarkkailee tuimana taustalla kakkua. Voi, Manua oli niin ihana nähä pitkästä aikaa, leikin sen kanssa vaikka kuinka paljon ja annoin herkkunappeja. :)





24. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISEN SUUSSASULAVA PORKKANAKAKKU



Yksi päivä töissä ollessani, mulle tuli ihan hirveä himo porkkanakakkuun, kun näin työkaverini tekevän niitä. :) Niinpä päätin tehdä kotona porkkanakakun pääsiäisteemaan sopivaksi. :)

Oli muuten aivan älyttömän herkullista, vaikkakin makeaa mutta vain NIIN hyvää. :)

Tuota täytettä/kuorrutetta tulee alla olevalla ohjeella todella reilu satsi. Kuten kuvista näkyy, niin sitä on kakussa aika reilu määrä. :) Jos haluaa tehä pienemmän annoken sitä niin sopiva määrä aineita olisi 200 g voita, 400 g sulatejuustoa ja 6 dl tomusokeria. Itse vain tykkään niin tuosta kuorrutteesta, että halusin sitä olevan kakussa kunnolla. :D

Kakku on tehty 20 cm vuokaan.

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
4½ dl porkkanaraastetta
150 g voita sulatettuna

Täyte/kuorrute + koristelu:
300 g voita
500 g sulatejuustoa
7 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
valkosuklaata pari palaa
suklaamunakarkkeja

Valmista pohja. Ota esille 20 cm vuoka ja vuoraa sen pohja ja reunat leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli. Kuori ja raasta porkkanat mahdollisimman hienoksi raasteeksi. Sulata voi. 

Lisää hieman jäähtynyt voi munasokerivaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää sitten kuivat aineet ja lopuksi porkkanaraaste. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada valmis massa vuokaan ja paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, noin 45-55 minuuttai tai kunnes kypsä. Jäähdytä ja irrota vuoasta. 

Halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Valmista täyte/kuorrute. Huom! Voin ja juuston tulee olla huoneenlämpöisiä. Notkista ensin juustoa, lisää joukkoon pehmeä voi ja sekoita. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja sekoita kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Mauta sekoituksen loppuvaiheessa vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. 

Täytä kakku ja kuorruta kakku samaisella täytteellä kauttaaltaan. Laita hetkeksi jääkaappiin ja koristele sitten valkosuklaalla ja karkeilla. Sitten vain herkuttelemaan! :)


NAM!!!! :)


Kakkupohjasta tuli todella mehevä ja se vain maistui niin hyvälle! :)


Yleensä olen tuon kuorutteen tehnyt tuorejuustosta mutta nyt halusin kokeilla tehä sen sulatejuustosta. Ei ollut yhtään hullumpaa, tosi herkullista! :)


Kyllä tällä kelpaa herkutella! :)

22. maaliskuuta 2016

PÄÄSIÄISEN HELPPO MANGOHYYDYKEKAKKU



Tämä mangolta maistuva hyydykekakku valmistuu helposti pääsiäiseksi herkkupöytään tarjottavaksi. Löysin kaapista, jo kauan aikaa sitten ostetun, suorakaiteen muotoisen irstopohjavuoan ja ajattelin tehdä vaihteeksi siihen hyydytettävän kakun. Oli ihan kivaa vaihtelua tavalliseen pyöreään kakkuun verrattuna. :)

Kakku on todella helppo valmistaa ja raaka-aineitakaan ei kakkuun tarvita montaa eri sorttia. Käytin kakussa ihan vain lasten Piltti-soseita, kun niitä sattui olemaan kaapissa muutama purkki. Ne oli tosi käteviä tässä! :)

Kakku on tehty 35 x 11 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. 

Pohja:
200 g suklaadigestive-keksejä
70 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatetta
2½ dl vispikermaa
2 tl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljarahkaa 
3 prk (á 125g) Piltti-soseita (mango+jugurtti ja mango)
noin 4-5 rkl tomusokeria 

Koristelu:
pari palaa valkosuklaata
suklaamunakarkkeja

Ota esille vuoka ja laita siihen leivinpaperi. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja myös reunoille. Laita jääkaappiin. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vispaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon rahka, tomusokeri ja Piltti-soseet. Huom! Säästä noin puoli purkkia sosetta. Maista täytettä ja lisää tomusokeria oman maun mukaan. Kuumenna säästetty sose kuumaksi/kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivatesose-seos täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada valmis täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin nelisen tuntia tai yön yli. 

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Rouhi valkosuklaata ja ripottele sitä kakun päälle. Viimeistele kakku suklaamunakarkeilla. 


Kakusta tuli mielestäni ihanan pääsiäinen! :)


Nam, oli hyvää kakkua! Vaikkakin ehkä hiukan pliisun makuinen omaan makuun. Jotain makua tämä olisi mielestäni kaivannut, mutta ei tämä kuitenkaan huono ollut. Kahvin kanssa kakku maistui oikein hyvin. :)


Tuolla tekemälläni ohjeella täytettä tuli aika reilu annos ja aivan kaikkea täytettä en saanut mahtumaan vuokaan. Yli jääneestä täytteestä tein sitten pieniä annosjälkkäreitä laseihin. Hieman murensin keksejä lasin pohjalle ja sen päälle täytettä. :) 


Ehkä makua kakkuun olisi saanut lisää, mikäli olisi käyttänyt jotain muuta makurahkaa vaniljarahkan tilalla tai jotain muuta mangososetta. Lueskelin netistä näin jälkikäteen, niin moni on käyttänyt Bonne-merkkistä mangososetta ja todennut sen hyväksi. Täytyypä joskus kokeilla sitä. :) Kakun makua pystyy juuri tuolla rahkalla ja eri Pilteillä/soseilla muuntamaan omaan makuun sopivaksi. :) 

Mikäli ei omista tuollaista suorakaiteen muotoista vuokaa, kakun pystyy vallan mainiosti tekemään tavalliseen pyöreään vuokaan. Ehkä sopiva vuokakoko olisi noin 18-20 cm. :)


20. maaliskuuta 2016

SITRUUNABEBET



Mulle on näkojään tullut ihan perinteeksi, että näin pääsiäisen tienoilla pitää tehdä jossain vaiheessa bebe-leivoksia. :) Tällä kertaa makuna oli raikas sitruuna ja vähän makua tuomaan lisää, laitoin jokaisen leivoksen sisällä mangomarmeladisydämen. Ei huono yhdistelmä ollenkaan! :)

Nuo leivospohjan kannattaa valmistaa jo vaikka edellisenä päivä täyttämistä, mikäli vain mahdollista. Mutta onnistuu kyllä myös tehdä kaikki vaiheet samana päivänä. :) Itsellä vain ajanhallinan vuoksi, jaoin vaiheet parille eri päivälle. :)

Tein ohjeella 12 kappaletta leivoksia. Pohja taikinasta tulee huomattavasti enemmän kuin vain tuo 12 kappaletta, mutta päädyin tekemään lopputaikinasta pikkuleipiä. :) Täytteen ohje on mitoitettu juuri tuolle 12 kappaleelle leivoksia.

Pohja:
200 g voita huoneenlämpöisenä
1½ dl sokeria
1 muna
4½ dl jauhoja

Täyte:
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
1 dl kuohukermaa
100 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
+ mangomarmeladia

Kuorrute + koristelu:
2½ dl tomusokeri
noin 2 rkl sitruunamehua + vettä tarpeen mukaan
keltaista pastaväriä
keltaisia nonparelleja
pehmeitä sokerikuulia

Valmista pohjat. Ota esille bebevuoat ja voitele ne hyvin. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lopuksi jauhot ja sekoita nopeasti sekaisin. Kääri taikina kelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin, jotta taikinaa on helpompi työstää. 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kaulaa taikina levyksi ja ota siitä esimerkiksi lasilla pyöreät palat. Painele palat vuokien pohjille ja reunoille. Paista pohjia uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat saaneet kauniin kultaisen värin. Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten pohjat vuoista. 

Valmita täyte. Mittaa kattilaan sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma. Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Huom! Älä anna seoksen kiehua. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita kunnes seos on jäähtynyt. Vaahdota pehmeä voi ja lisää se parissa erässä jäähtyneen täytteen joukkoon. Mausta seos lopuksi vaniljasokerilla ja sitruunaraasteella. 

Täytä leivokset. Laita jokaisen pohjan päälle noin ½ tl mangomarmeladia. Laita täyte pussiin ja pursota se pohjien päälle. Voit myös lusikoita täytteen pohjiin. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Kun täyte on jähmettynyt, valmista kuorrute. Mittaa kippoon tomusokeri ja sitruunamehu. Sekoita sekaisin ja lisää vettä pienissä erissä, kunnes saat sopivan koostumuksen kuorrutteeseen. Kuorrute ei saa olla liian juoksevaa aika myöskään liian jämäkkää. :) Värjää kuorrute lopuksi keltaisella pastavärillä. Lusikoi kuorruta noin ½ - 1 rkl jokaisen leivoksen päälle ja tasoita kuorrute kauniisti reunoja kohti. Koristele jokainen leivos heti kuorruttamisen jälkeen. Säilytä valmiita leivoksia jääkaapissa. 


Voi että, nämä olivat niin ihanan raikkaita! :)


Nam! Vaikka näissä leivoksissa on aika kova työ, niin on ne vain sen vaivan arvoisia. :)


Tämä jos mikä sopii hyvin pääsiäisen herkutteluun! Suosittelen kokeilemaan. :)

16. maaliskuuta 2016

KISSAMAISET SITRUUNASUKLAAMUFFINSIT



Edellisellä Helsingin reissulla käväisin pikaisesti Stockmannilla ja sieltä mukaani tarttui kissajääpalamuotti. Mieleeni tuli heti jo siellä kaupassa, että haluan tehä muotilla kissamuffinseja ja nyt ne sitten pääsin toteuttamaan. :) 

Reseptillä tulee 12 kappaletta normaalin kokoista muffinsia. 

Massa:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa 
1 dl öljyä
100 g sitruunan makuista leivontasuklaata (Fazer)

Kuorrute+kissat+koristelu:
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
noin 50 g appelsiinituorejuustoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
(muutama tippa sitruunamehua)
keltaista pastaväriä

noin 25 kpl mustia Candy Melts-nappeja
mustia/keltaisia nonparelleja ja strösseleitä

Aloita valmistamalla muffinsit. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita paperiset muffinsivuoat valmiiksi muffinsipellin koloihin. 

Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä maito ja öljy erillisessä kipossa. Lisää sitten vuorotelle munaölyä ja kuivia aineita munasokerivaahdon joukkoon. Rouhi suklaa paloiksi ja kääntele lopuksi taikinan joukkoon. 

Lusikoi taikina tasaisesti vuokiin ja paista uunin keksitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.

Jäähtymisen aikana voit valmistaa kissakoristeet. Ota esille kissamuotti ja sulata mustat Candy Meltsit mikrossa. Lusikoi sula massa muotin koloihin ja laita jähmettymään jääkaappiin. Nämä jähmettyvät todella nopeasti. Ehkä noin 5-10 minuutissa. 

Valmista kuorrute. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljakreemijauheen kanssa. Sekoita joukkoon tuorejuustot ja mausta halutessasi vielä sitruunamehulla. Lisää kuorrutteeseen vielä vähän keltaista väriä ja sekoita. Pursota kuorrute avoimella tähtityllalla jäähtyneiden muffisien päälle. Koristele nonparelleilla/strösseleillä ja kissakoristeilla. 


Miau! Kissa vain ovat niin IHAAANIA! :) 


Muffinsit olivat hyviä ja tuo sitruunasuklaa toi kivasti makua muuten aika tavalliseen muffinsimassaan. Näistä muffinseista tulee itelle ihan kevät ja pääsiäinen mieleen. :)



14. maaliskuuta 2016

RISTIÄISKAKKU PIENELLE TYTTÖVAUVALLE


Tämän vaaleanpunaisen ristiäiskakun sain toteuttaa kaverini lapsen ristiäisiin. Sain muutamia kuvia erilaisista kakuista ja niiden pohjalta sain sitten vapaat kädet toteuttaa kakun. Tätä oli tosi kiva tehä! :)

Kakku oli oikeastaan ensimmäinen oikein kunnon kerroskakku, jonka olen tehnyt. Joten vähän meinasi jänskättää, kuinka mun käy kakun kanssa mutta onneksi kaikki meni hyvin. :) 

Pohjiksi paistoin sienikakkupohjat, kostutus appelsiinimehulla, välissä valkosuklaamousse ja mansikkamascarponemousse tuoreilla mansikoilla ja kuorrutus/koristeet sokerimassasta. :) Molemmat kakut kokosin omille kakkupahveille ja alimpaan kerrokseen laitoin vielä paksut muoviset tuet, jotta se kestäisi ylimmän kakun painon.

Kakku on tehty 20 cm ja 16 cm irtopohjavuoilla.

Pohjat:
5 munaa
2½ dl sokeria
1,2 dl vettä
3,8 dl jauhoja
1,9 tl leivinjauhetta

Kostutus: appelsiinimehua

Mansikkamascarponemousse:
3 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
2½ dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
250 g mascarponea
1½-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mansikoita soseutettuna
+tuoreita mansikoita

Valkosuklaamousse:
3 liivatetta
2 rkl vettä tai sitruunamehua
noin 200 g valkosuklaata
2½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria

Voikreemi: 
500 g voita huoneenlämpöisena
125 g sokeria
200 g vettä
1 maustemitta vaniljauutetta

Kuorrutukset + koristeet:
vaaleanpunaista-, valkosita-, vihreää-, ihonväristä sokerimassa, 
vaaleita sokerihelmiä

Aloite tekemällä jo täyttöä edellisenä päivänä kakkupohjat. Ota esille vuoat ja vuoraa ne leivinpaperilla, pohjat + reunat. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita. Kiehauta vesi ja lisää se ohuena nauhana munasokerivaahdon joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sihtaa kuivat aineet parissa erässä joukkoon ja nostele sekaisin nuolijan avulla. Kaada valmis kakkumassa vuokiin tasaisesti ja paista 175 asteessaa, alatasolla noin 40-50 min tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä.

Tee täytteet. Mansikkatäytettä varten soseuta mansikat kevyesti. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita erillisessä kipossa keskenään ranskankerma, mascarpone, sokerit ja mansikkasose. Lisää sokeria tarpeen mukaan oman maun mukaan. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Viimeiseksi sekoita joukkoon varovasti kermavaahto. Tuoreet mansikat riopotellaan sitten täyttövaiheessa täytteen päälle/sekaan. 

Valkosuklaatäytettä varten sulata suklaa varovasti mikrossa ja jätä jäähtymään. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita erillisessä astiassa keskenään vaniljatuorejuusto, ranskankerma ja vaniljasokeri. Lisää joukkoon sula suklaa ja sekoita hyvin sekaisin. Kuumenna vesi tai sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita varovasti joukkoon kermavaahto. 

Leikkaa kakkupopohjat kolmeen osaan. Vuoraa kakkupohjavuoat kelmulla ja kokoa kakut niihin. Täytä kakut täytteillä ja kostuta samalla appelsiinimehulla. Anna täytettyjen kakkujen hyytyä rauhassa jääpissa ainakin viisi tuntia tai jos mahdollista niin yön yli. 

Valmista voikreemi, jolla kakut kuorrutetaan ennen sokerimassan laittamista. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi. Kiehauta vesi ja sokeri keskenään - jäähdytä. Lisää jäähtynyt seos ohuena nauhana voin joukkoon koko ajan samlla vatkaten. Jatka vatkaamista vielä niin kauan, että kreemi on vaaleaa ja kuohkeaa. Mausta halutessasi vaniljauutteella. Huom! Voikreemiä tulee melko iso satsi tällä ohjeella, joten sitä jää jonkin verran yli kakkujen kuorruttamisen jälkeen. 

Irrota hyytyneet kakut vuoista ja kumoa ne suoraan kakkupahveille. Alemmassa pohjakakussa saa olla isompi alusta, mutta pienempi kakku pitää kumota täsmällään saman kokoiselle alustalle. Kuorruta kakut mahdollisimman tasaisesti voikreemillä. Anna jähmettyä jonkin aikaa jääkapissa. Lisää tarvittaessa vielä toinenkin kerros kreemiä mahdollismman tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. 

Kuorruta kakut sokerimassalla. Kaulaa vaaleanpunaista massaa ja päällystä sillä isompi kakku. Tässä vaiheessa tein "salmiakkikuvioinnin" viivoittimen avulla kakkuun ja laitoin helmet paikoilleen sokerikuorrutteella. Kaulaa sitten valkoista massaa ja kuorruta sillä pienepi kakku. Mittaa kakkutuet oikean pituisiksi ja paina ne alemman kakkupohjan keskelle. Aseta pieni kakku isomman kakun päälle, niin että kakku tulee asetettujen tukien päälle. Koristele kakku. Ruusut/lehdet ja vauvakoristeet kannattaa tehdä jo paria päivää aikaisemmin, jotta ne kerkeävät kunnolla kuivaa. Nimikirjaimet voi myös tehä aikaisemmin, mutta itse tein ne vasta koristelupäivänä.


Kyllä tästä ihan hieno kakku tuli vaikka itse sanonkin. :D


Kaverinikin oli oikein tyytyväinen kakkuun, mikä teki minut hyvin onnelliseksi. :)


Vaikka nämä tälläiset kakut ovatkin pientä näpertämistä, niin jotenkin mulla vain mieli lepää näitä tehdessä. Nämä ovat oikeaa terapiaa mulle! :)


Ruusutkin sain onnistumaan kivasti. Sekoitin keskenään valkoista ja vaaleanpunaisat massaa, niin sain kukkiin aikaiseksi vähän tuollaista marmoriluukkia. :) Vähän muuten sipaisin kukkien keskustaan vaaleanpunaista glitteriä. :) 


11. maaliskuuta 2016

VALKOSUKLAA-FUDGEKEKSIT



Aijai, nämä jos mitkä olivat makoisia keksejä.... mutta silti aivan tajuttoman herkullisia! Huomasin tuossa eräs päivä, et mun keksipurkki oli päässyt tyhjäksi ja jotain täytettä purkkiin oli keksittävä. Tarkistin läpi kaappini raaka-ainevarastot ja niinpä päätin sitten leipoa näitä valkosuklaisia keksejä, joihin tuli mukaan Dr. Oetkerin fudge chunks-paloja. :) 

Ohjeella tulee noin 25 kappaletta keksejä. 

Massa:
175 g voita
1½ dl sokeria
1½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
5½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g valkosuklaata
1 pss (á 100 g) fudgepaloja (Dr. Oetker)

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja leivinpaperoi valmiiksi pari uunipeltiä.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja muna. Yhdistä keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet parissa erässä massan joukkoon. Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi ja lisää ne lopuksi massaan fudgepalojen kanssa. 

Ota ruokalusikalla massasta taikinanokareita ja aseta ne pellille. Ei tarvitse painella eikä pyöritellä palloiksi. Länttää vain taikinaklöntit pellille ja muista jättää leviämisvaraa keksien välille. :) 

Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä.


Nam nam nam nam! :)


Nyt on taas keksipurkki täynä tavaraa.... ainakin vähän aikaa! ;)


Mulla on tapana, että vain viikonloppuisin saa syyä herkkuja. :) En tulis kyllä yhtäkään viikonloppua toimeen jos en saisi mussutella keksejä. Oon varmaan ehkä hieman keksiriippuvainen ihminen. :D


8. maaliskuuta 2016

LAKRITSIKREEMILEIVOKSET



Ostin tuossa jokin aika sitten kaupasta lakritsijauhoa ja sitten vielä sellaista lakritsisiirappia. Ajattelin että näistä täytyy kyllä ehdottomasti keksitä jotain kivaa leivottavaa. :) 

Pienen mietinnän ja leipomiskirjojen pläräämisen jälkeen päätin tehdä pieniä lakritsikreemileivoksia. Olivat muuten tosi hyviä vaikkakin melko makeita. Eipä ainakaan tarvinnut montaa syödä kerralla! :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta minileivoksia.

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl lakritsijauhetta
½ dl sokeria
75 g voita
1/4 dl vettä

Täyte+koristelu:
90 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
½ - 1 dl lakritsisiirappia
lakritsiströsseleitä

Valmista leivosten pohjat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota esille muffinsipelti ja laita koloihin paperivuoat. 

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, lakritsijauhe ja sokeri. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaulaa taikina levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla 12 palaa, halkaisijaltaan noin 6-7 cm. Painele taikinapalat vuokien pohjalle ja vähän myös reunoille. Paista pohjia uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täytekreemi. Sekoita pehmeän voin joukkoon tomusokeri. Lisää mukaan lakritsisiirappia oman maun mukaisesti. Pursota valmis kreemi jäähtyneiden pohjien päälle ja koristele strösseleillä.


Kannatti kyllä ostaa tuota jauhetta ja siirappia, olivat tosi hyviä! :)


Nam, vaikkakin nämä oliva makeita niin suurena lakritsin ystävänä nämä upposivat minuun todella hyvin. :D Nopeasti ne katosivat kaapista makeudesta huolimatta. ;)


Herkullista! :)


Pohja oli kivan rapea, aivan kuin keksipohja ja sitten tuo täyteläinen kreemi kruunasi leivoksen. Olivat todella hyviä kahvin kanssa nautittuna. :)


Mikäli ei niin välitä lakritsista, niin sen voi aivan hyvin vaihtaa johonkin toiseen raaka-aineseen. Pohjasta vain jättää jauheen pois ja täytteessä käyttää esimerkiksi vaikka jotain hyvää likööriä. Kahvi- tai suklaalikööri vosivat toimia aika kivasti. :)


6. maaliskuuta 2016

MARJAINEN PAISTETTU JUUSTOKAKKU



Pitkästä aikaa tuli tehtyä uunissa paistettua juustokakkua. Nam, kuinka hyvää tämä oli!! :)

Ostin tuossa jokin aika sitten pari tuollaista 16 cm irtopohjavuokaa ja niinpä ajattelin testata vuokaa tässä juustokakussa. Oli ihan kiva tehä tällainen pieni juustokakku ison sijaan. :) 

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
100 g digestivekeksejä
50 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
3 rkl sitruunamehua
½ dl maissitärkkelystä
2 munaa 
marjasekoitusta (mansikka/mustikka/vadelma, pakasteena)

Koristelu:
marjoja 
tomusokeria

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Murskaa pohjan keksit muruksi, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele vuoan pohjalle tasaisesti ja esipaista pohjaa noin 8 minuuttia. 

Valmista täyte. Sekoitin täytteen käsin lusikan avulla, en käyttänyt sähkövatkainta. Notkista tuorejuustoja hiukan keskenään. Lisää sitten joukkoon ranskankerma, sokerit, raastetut kuoret, mehu ja maissitärkkelys. Lopuksi lisää munat ja sekoita vain sen verran, että täyte on tasaista. Kaada noin puolet täytteestä esipaistetun pohjan päälle. Ripottel päälle marjasekoitusta ja kaada päälle loput täytteestä. Tasoita pinta ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Kakku on tässä vaiheessa keskeltä vielä aika hyllyvää. Jätä kakku uunin jälkilämpöön reiluksi puoleksi tunniksi. Jäähdytä sitten huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin yön yli. 

Irrota kakku seuraavana päivänä vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele marjoilla ja sihtaa päälle vielä vähän tomusokeria. Sitten vain herkuttelemaan! :)


Tämä oli kyllä NIIIIIN hyvää! Meillä jopa Janikin kehui moneen kertaan, että olipas hyvää kakkua. Täytyy varmaan tehä pian uudestaan tätä. :)


En kyllä keksi mitään negatiivista sanottavaa kakusta.
 Lyhyestä virsi kaunis - Taivaallisen hyvää kakkua! :)



2. maaliskuuta 2016

RYHMÄ HAU-KAKUT; VALKOSUKLAAMOUSSE JA MANSIKKAMASCARPONE


Nämä värikkäät koirakakut menivät kaverin lapsen synttäreille. Toiveena oli saada koira-aiheiset ja värikkäät kakut. Mielestäni onnistuin toiveissa aika mukavasti! :)

Kakkuja tuli tosiaan kaksin kappalein, toinen oli 6 munan vaalea sienikakkupohja ja toinen 5 munan pohja. Täytteinä molemmissa kakuissa on valkosuklaamousset ja mansikkamarcarponetäytteet. Kuorrutus ja koristeet olivat sokerimassasta. :)

Nuo koirakuvat maalasin pastaväreillä sokerimassalle ja leikkasin terävällä kirurginveitsellä ne ääriviivoja pitkin irti. Tämä oli eka kerta kun kokeilin tuota maalaamista ja se oli kyllä aika kivaa puuhaa. :)

Nyt mä oon kyllä niin laiskalla päällä etten millään jaksa kirjoitella täydellistä ohjetta näille kaakuille ja täytteille. :D:D Katsotaan josko tässä joskus innostun lisäämään ohjeet tänne kokonaisuudessaan.



Wuff-wuff!! :)