30. tammikuuta 2017

BAILEYSJUUSTOKAKKU



Maistuisiko Baileys? Mulle ainakin maistuisi - kakun muodossa tosin. :D:D Mun oli jo pitkän aikaa tehnyt mieli leipoa kermaliköörikakku Baileys-juomasta. Se on vain niin herkullista! Tässä reseptissä käytin täytteessä pehmeän täyteläistä mascarponejuustoa ja runsaasti tuota likööriä. En haihduttanut alkoholia pois täytteestä vaan kakku on kunnon tavaraa ja maistuu todellakin tuolle Baileys-liköörille. Tykkäsin! :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
180 g vaniljatäytekeksejä tai dominoita
noin 40-45 g voita

Täyte:
4 liivatetta
3 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
250 g mascarponea
1½ - 2 dl tomusokeria
1½ dl Baileys-likööriä

Kiille:
2 liivatetta
2 dl vaahtoutuvaa suklaakastiketta
1 rkl vettä

Koristelu:
1 dl vispikermaa
suklaalastuja
Candy Meltsejä; tummasuklaa ja Irish Cream
kultaisia sokerikoristeita

Ota esille vuoka ja pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja laita täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaadoksi vaniljasokerin kanssa. Yhdistä mascarpone ja tomusokeri. Käytä tomusokeria oman maun mukaan, kuinka makeaa haluat täytteestä. Ota likööristä noin ½ dl ja kuumenna se kiehuvaksi mikrossa - liuota siihen liivatteet. Kaada seos lopun liköörin joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää tämä seos sitten mascarponeseokseen ohuena nauhana koko ajan taas sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto, vältä turhaa vatkaamista. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa noin neljä tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Kieuhauta vesi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana suklaakastikkeen joukkon koko ajan sekoittaen ja sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis kiille hyytyneen täytteen päälle ja anna hyytyä kaapissa parisen tuntia tai mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun päälle. Koristele suklaalastuilla, kulataisille sokerihipuilla ja Candy Melts-napeilla. Sitten vain suut makiaksi! :)


Oijoi, niin ihanan kermaista ja pehmeän makuista! Nam! :)


Täytteessä on kyllä kunnolla potkua ja maistuu hyvin liköörille. :)


Pengoin leivontakaappiani koristeita etsien ja törmäsin noihin Baileys-nappeihin. Olin aivan unohtanut, että olin jokus ostanut niitä. Napit olivat juuri kuin tehty tähän kakkuun koristeeksi. Ne maistuivat aivan samalle kuin kakun täyte! :)


Jos kakusta haluaa pois alkoholin, niin likööri pitää kokonaisuudessaan kiehauttaa ennen käyttöä. Itse halusin alkoholin säilyttää ja kakku sopiikin täten hyvin aikuiseen makuun. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille