6. tammikuuta 2017

MANGO-PASSIONSUKLAAKAKKU


Myös tämäkin kakku oli koristamassa meidän Uuden Vuoden pöytää. Oikeastaan tämä oli vain sellainen kokeilukakku, kun halusin testata tuollaista mangotäytettä, jota en ollut aikaisemmin tehnyt kakun väliin. Oli aikasta kivan makuinen, raikas ja kevyt. :)

Itselläni kävi vain pieni moka kakun täyttämisen kanssa, kun tarkoitutksenani oli laittaa tuota passion hedelmän lihaa kakun väliin mutta kuinkas kävikään. Unohdin sen vallan kokonaan täyttövaiheessa ja laitoin väliin vain tuota mangotäytettä. Mutta sitten keksin, että voisin laittaa sen passionin kakun pääälle ikään kuin koristeeksi. Ihan hyvä pelastus vaikka itse sen sanonkin. :) 

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Kakkupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vettä
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta

Mangotäyte:
4 liivatetta
2 rkl sitruunanmehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g tomusokeria
300 g mangososetta (Bonne)
2½ dl vispikermaa

Kostutus: vaniljasokerimaitoa

Suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
pieni nokare voite
+ kuorrutteen alle, kakun pinnalle, aprikoosimarmeladia 

Koristelu:
4 passionhedelmää
tummaa- ja valkosuklaarouhetta

Aloita valmistamalla kakkupohja. Voit tehdä pohjan jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se; pohja + reunat. 

Vatkaa munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Kiehauta vesi ja lisää se ohuena nauhana munasokerivaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten koko ajan. Sekoita hetki täydellä teholla. Yhdistä keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sihtaa massan joukkoon parissa erässä ja varovasti nostele ainekset sekaisin. Kaada massa vuokaan ja paista alatasolla, 175 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Anna kakun levätä vuoassa vähän aikaa, irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaadoksi. Notkista tuorejuusto, sihtaa joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää mukaan mangosose ja sekoita. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Lisää seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. 

Kokoa kakku samaan vuokaa, jossa paistoit pohjan. Kostuta kakkua täytön aikana vaniljasokerimaidolla. Jaa täyte tasaisesti kakun molempiin väleihin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin nelisen tuntia. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä kakun pinnalle ohut kerros aprikoosimarmeladia. Kaadi passion hedelmien sisälmykset kakun keskelle. 

Valmista suklaakuorrute. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja lisää joukkoon pienen pieni nokare voita. Sekoita kunnes voikin on sulanut kuorrutteen joukkoon. Voit esim. lusikan avulla laittaa kuorrutetta kakun reunoille ja hedelmälihan ympärille. Anna kuorrutteen vain reilusti valua kakun reunoja pitkin. Viimeistele kakku suklaarouheilla. 


Suklaapohja ja mangotäyte olivat hyvä yhdistelmä - tykkäsin kovasti! :)


Harmitti vähän kun tosiaan unohdin täyttävaiheessa laittaa kakun sisälle tuota passionhedelmää mutta ei voinut mitään. Hedelmästä tuli kivan kirpsakka maku kakkuun ja se raikasti myös kakkua paljon. :)


Huomasin, että täytteessä oli jotain ihmeen valkoisia läikkiä. Luulen, että se oli tuota tomusokeria. En meinaan sihdannut sitä kun lisäsin sen täytteeseen. Kannattaa täten siis SIHDATA tomusokeri, niin ei jää noita ikäviä läikkiä/paakkuja täytteen joukkoon. :)  

Tykkäsin kyllä tuosta täytteestä aika paljon, luulen että tulen jatkossa käyttämään sitä useamman kerran. :) Reseptin tuohon täytteeseen bongasin Marsispossun sivuilta, mutta tein siihen hieman omia muutoksia. :) 

2 kommenttia:

  1. Tää kakku kyllä yhdistää kivasti suklaan ja jotain raikasta :) Ja näyttää niin hyvältä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Oli kiva kokeilla jotain uutta välillä suklaakakun täytteeksi. Uskon kyllä että tuota mangotäytettä tulee tehtyä vielä toistekin. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille