20. tammikuuta 2017

SITRUUNA-MUSTIKKAKAKKU



Oijoi, tämä oli NIIN herkullista! Voin vieläkin maistaa kakun maun suussani...NAM! :) Tuo ihanan samettisen pehmeä sitruunatäyte on kyllä ihan mun lempparikakkutäyte nykyään. Täyte on kivan raikas ja maistuu sopivasti sitruunalta. Jugurtti tuo puolestaan pehmeän maun täytteeseen. Tätä kannattaa kyllä kokeilla! :)

Kakku on tehty 16 cm vuoalla. 

Pohja:
50 g voita
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
150 g mustikoita (pakaste)

Kostutus: 
noin 1½ dl maitoa

Sitruuna-jugurttitäyte:
2 liivatetta
200 g turkkilaista jugurttia (Valio, luomu)
1 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sitruunamehua
2½ dl vispikermaa
(+ lemon pastaväriä)

Kuorrute:
2½ dl vispikermaa 
2 rkl vaniljakreemijauhetta
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
+ violettiä pastaväriä

Koristelu:
nonparelleja/sokerihelmiä

Valmista pohja. Ota esille vuoka ja leivinpaperoi se; pohja ja reunat. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata pohjaan tuleva voi ja jätä sen sivuun jäähtymään. Vaahdota keskenään munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja maitoa - nostele sekaisin esim. lusikan/nuolijan avulla. Aloita kuivilla aineilla ja lopeta kuivilla aineille. Lisää lopuksi jäiset mustikat ja sekoita nopeasti massan joukkoon. Vältä turhaa sekoittelua, ettei mustikat värjää massaa. Paista uunin keskitasolla noin 30-45 minuuttia tai kunnes kypsä. Itse kun tiiän, että mun uuni on laiska paistamaan, niin paistoin pohjan tuossa 200 asteessa. Jos tiedät uunisi olevan tehokas, niin luulen, että 175 astettakin riittaa paistolämpötilaksi. :)  Anna pohjan jäähtyä vuoassa jonkin aikaa ja irrota sitten se ritilälle jäähtymään kokonaan. 

Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja laita sivuun odottomaan. Sekoita keskenään jugurtti ja sokerit. Raaste sitruunasta kuori ja lisää täytteeseen. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen. Nostele joukkoon lopuksi kerma. Jos haluat, voit värjätä täytteen keltaisella värillä. Itse laitoin muutaman tipan lemon-pastäväriä vähän tuomaan  väriä muuten niin vaaleaan täytteeseen. :) 

Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan ja ala täyttää kakkua paistovuokaan. Kostuta pohjia täyttämisen yhteydessä maidolla ja jaa täyte tasaisesti kahteen väliin. Anna kakun hyytä jääkaapissa noin neljä tuntia tai yön yli. 

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita sula suklaa tuorejuuston kanssa hyvin sekaisin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon vaniljakreemijauhe. Lisää kerman joukkoon suklaa-tuorejuustoseos ja sekoita tasaiseksi. 

Kuorruta kakku ensin kauttaaltaan kuorrutteella; sivuilta ja päältä. Ota sitten täytteestä jonkin verran toiseen kippoon ja värjää se violetiksi. Levitä kakun sivuille violettejä kuorrutetäpliä ja tasoita pinta sitten vielä palettiveitsellä/raapalla, jolloin syntyy kiva liukuvärimäinen pinta.  Pursota vielä koristeita kakun päälle sekä tällä violetilla että vaalealla kuorrutteella. Viimeistele halutessasi nonparelleilla/sokerihelmillä. Sitten vain nauttimaan tästä ihanasta herkusta! :)


Tykkäsin tosi paljon tuosta liukuvärimäisesta pinnasta. :)


Vähän ehkä lähti lapasesta nuo pursotukset, kun niitä tuli noin paljon. :D:D Tarkoitus oli alunperin tehdän vain kakun reunaan pursotukset, mutta jotenkin innostuin ja kakun koko pinta tuli sitten pursotettua täyteen koristeita. :D:D


Täytettä tuli tuolla reseptillä oikein kunnon kerrokset ja se oli musta hyvä! Täyte oli vain niin kertakaikkisen hyvää. :)


Sitruunatäyte sopi kyllä aivan täydellisesti yhteen tuon mustikkpohjan kanssa. 
Tätä kakkua teen kyllä aivan varmasti vielä joskus uudestaan. :)


Nami nam! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille