26. helmikuuta 2017

LASKIAISPULLAT; VADELMAHILLO JA NUTELLA


Hmm... Kummallahan sitä oikein ottaisi laskiaispullan, hillolla vai Nutellalla?? En osaa päättää, joten otan molemmat!! :D:D Itse kuulun siihen ryhmään, joka syö laskiaispullansa hillolla, mantelimassasta en välitä juuri lainkaan. Hillon rinnalle kovaksi haastajaksi on itseni kohdalla noussut tuo suklainen Nutella-pulla. Se on aika makeaa, mutta kivaa makuvaihtelua tavalliseen hillo/kermapullaan. :) 

Tällä pienellä pullataikinareseptillä valmistuu noin 15-18 kappaletta noin 50-60 g pikkupullia. :)

Taikina:
2½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 muna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Pullien päälle:
voiteluun 1 muna
raesokeria

Täytteet:
vadelmahilloa 
Nutellaa
noin 2 ½ dl vispikermaa (+ tomusokeria)

Valmista pullataikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murusta joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Lisää joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma ja sekoita sekaisin. Lisää taikinan joukkoon vähitellen jauhot hyvin alustaen. Alustuksen loppuvaiheessa lisää joukkoon pehmeä voi ja alusta taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa. 

Vaivaa taikinasta ilmakuplat poista ja halutessasi voit punnita taikinasta oikean kokoiset palat noin 50-60 g pala. Pyöritä palat palloiksi ja aseta pelleille. Anna pullien nousta liinan alla rauhassa. Voitele nousseet pullat kanamunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla, 225 asteeessa, noin 10-12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä rauhassa.

Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu pois. Vatkaa kerma vaahdoksi ja voit halutessasi vähän makeuttaa kermaa lisäämällä joukkoon vatkausvaiheessa tomusokeria. Tee ensin vadelmahillopullat. Pursota vaahdotettu kermaa kunnon kerros pullan pohjapuolella ja jätä keskelle kolo, jonka sitten täytät vadelmahillolla. Paina hattu kevyesti kerman päälle. Tee niin monta pullaa hillolla kuin haluat. :) Lisää jäljelle jääneeseen kerman joukkoon pehmeää Nutellaa ja sekoita hyvin sekaisin. Pursota tätä täytettä samalla tavalla pullan pohjapuolella ja täytä keskusta Nutellalla. Sitten vain kansi päälle ja suut makiaksi. Nam nam! :)


Peruspulla on kyllä tuoreena aivan tajuttoman hyvää! 
En tajua, miksei tule useammin leivottua pullaa kotona. :D


Hmmm... Perinteinen vai nykyaikainen pulla??? :) 


Jotenkin aina näin laskiaisen aikoihin olen jo itse kurkkuani myöten täynä laskiaispullia, kun niitä tulee tehtyä niin paljon töissä. Töissä en ole syönyt yhtäkään pullaa tänä vuonna, jotenkin ei vain ole tehnyt mieli ollenkaan edes maistaa niitä. :D:D 

Mutta kotona tehdyt pullat on aivan eri asia, näitä saadaankin tänään herkutella hyvällä omalla tunnolla. Taidankin ensin käydä hieman kävelyllä ulkona kun aurinko paistaa niin kivasti. Sitten onkin kiva lenkiltä tultuaan nauttia pullia kahvin kera. Nam... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille