23. helmikuuta 2017

SITRUUNA-LAKRITSIRAHKAKAKKU



Ostin tässä jokin aika sitten Juhlakauppa nimisestä nettiputiikista tämän aivan ihanan kakkuvuoan nimeltä Vortex. Mun mielestä tällä tulee aivan ihania kakkuja! :) Vuoka sopii hyvin hyydykekkakkujen tekoon ja vuoka on mielestäni juuri sopivan kokoinen näin kahden ihmisen herkutteluun. :)

Kauppoihin on myös hiljattain tullut Valiolta uutusrahka, sitruuna-lakritsi, jota päätin sitten käyttää pääraaka-aineena uuden kakkuvuoan testaamisessa. Kovin paljoa en jaksanut tällä kertaa keskittyä kakun makuun ja halusinkin päästä mahdollisimman helpolla kakun valmistamisen suhteen. Päätarkoituksena oli vain päästä kokeilemaan uutta kakkuvuokaa! Yllätyin kuitenkin, sillä kakusta tuli loppujen lopuksi aika hyvän makuinen. :)

Kakku kootaan aivan kuin normaali  hyydykekakku, mutta periaatteessa väärinpäin. Ensin valmistetaan täyte ja lopuksi vasta kakun keksipohja. :)

Kakku on valmistettu Vortex-nimisellä silikoni kakkuvuoalla. Vetoisuus noin 960 ml.

Täyte:
4 liivatetta
2 dl kermaa
400 g sitruuna-lakritsirahkaa (Valio)
½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua 

Pohja:
150 g digestivekeksejä
50 g voita

Koristelu:
sokerihelmiä/hippuja
sydän 

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Kopauta vuokaan muutamaan otteeseen pöytää vasten, jotta täyte levittyy tasaisesti vuoan joka koloon ja mahdolliset ilmakuplat lähtevät pois. Laita kakku hetkeksi pakkaseen, noin vartin ajaksi. 

Valmista keksipohja. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Ota kakku pakkasesta ja painele keksimuru vuokaan hieman jähmettyneen täytteen päälle. Laita kakku taas pakkaseen ja anna sen olla pakkasessa yön yli.

Irrota jäinen kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla. :)


Aah että, kun sitten tykkään tuosta kakun mallista! <3
Kakun maku oli mielestäni oikein raikas ja hyvä. Maku oli ehkä enemmän sitruunainen kuin lakritseimainen ja olisinkin ehkä kaivannut vielä voimakkaanpaa lakritsin makua. Joka tapauksesa kakku upposi hyvin parempiin suihin. :)


Olisin halunnut laittaa kakkuun sellaisen spraypinnan suklaaspraylla, mutta en sitten jaksanut alkaa tilamaan sellaista sprayta itselleni. Se olisi vain sopinut niin hyvin tähän kakkuun! Mutta ihan kaunis kakusta tuli vaikken spraypintaa siihen saanutkaan. :)


Tuon keskellä oleva sydän on silikoniseen suklaamuottiin valettu hyydytettysydän, jonka satuin löytämään pakkasen perukoilta. Joskus kun on jäänyt hyydykekakun täytettä ylitse, olen hyydyttänyt sitä noihin pieniin suklaamuotteihin ja laittanut pakkaseen. Sydän sopi mielestäni oikein kivasti koristamaan kakun keskustaa. Sprayasin sydämen vielä kullan värisellä syötävällä srpayvärillä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille