14. helmikuuta 2017

YSTÄVÄNPÄIVÄKAKKU; VALKOSUKLAAKAKKU


Nami nam, tämä kakku tarjoaa kyllä valkosuklaan ystävälle makiaa mahan täydeltä. Tämä ihanuus on juuri oikeanlainen herkku näin ystävänpäivän herkutteluhetkeen. :) 

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla.

Pohja:
250 g voita
250 g valkosuklaata
3,75 dl sokeria
2½ dl maitoa
7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute + koristelu:
1,6 dl kermaa
400 g valkosuklaata
kookoshiutaleita
sokerimassasydämiä + -norsu

Aloita valmistamalla kakkupohja. Pingota vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele/sprayaa reunat. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Mittaa kattilaan voi, suklaa, sokeri ja maito. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki aineet ovat sulaneet ja seos on tasaista massaa.

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sihtaa seos kattilaan ja sekoita. Lisää munat ja vaniljasokeri - sekoita tasaiseksi. Kaada valmis massa vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 60-70 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile kypsyyttä tikulla ja lisää tarvittaessa paistoaikaa. Jäähdytä pohja. 

Valmista valkosuklaakuorrute. Rouhi suklaa. Mittaa kattilaan kerma ja kuumenna se kiehumispisteeseen saakka, mutta älä keitä. Lisää kerman joukkoon suklaarouhe ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon ja seos on tasaista. Kaada kuorrute jäähtymään toiseen kippoon ja laita päälle kelmu. Anna kuorrutteen jäähtyä ja jämäköitytä sen verran että sitä on helppo levittäää. 

Levitä jäähtynyt suklaakuorrute jäähtyneen kakkupohjan päälle ja reunoille. Painele kakun reunoille kookoshiutaleita. Laita jääkaappiin jähmettymään. Koristele vielä lopuksi sokerimassasta tehdyillä sydämillä ja norsulla. :) 


Kaikki varmaan tietää mun suuren intohimon valkosuklaata kohtaan... :) Tämä kakku kyllä osu ja uppos mun kohdalla, oli aivan älyttömän hyvää. Makeaa mutta vain niin herkullista. :)


Norsufiguuria oli kiva näpertää sokerimassasta. Tuli taas opeteltua uuden hahmon muovaileminen. :) 


Tuon valkosuklaakuorrutteen kanssa mun kävi vähän huono tuuri. En jaksanut odottaa tarpeeksi kauaa sen jähmettymistä ennen kakun kuorruttamista ja täten kuorrute oli himpun verran liian löysää. Se ei meinannut pysyä kunnolla kakun reunoilla ja siksi jouduinkin laittamaan noita kookoshiutaleita peittämään epätasaisen ja läpinäkyvän reunan. Kannattaa siis vain rauhassa odottaa kuorrutteen jähmettymistä, jotta saat kauniin pinnan kakun päälle ja reunoille. :)

Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille