25. maaliskuuta 2017

PARSAKAALI-FETA KASVISPIIRAKKA



Jaahas, tulipas sitä pitkästä aikaa leivottua jotain suolaistakin. :) Tämä kasvispiirakka oli aikasta hyvää ja pohjassa kokeilin ensimäistä kertaa noita täysjyväspelttijauhoja. Olivat kyllä kivaa vaihtelua tavallisille vehnäjauhoille. 

Piirakka on tehty noin 24-26 cm piirakkavuoalla.

Pohja:
3 dl täysjyväspelttijauhoja
100 g voita
½ tl suolaa
1 muna
1 rkl vettä

Täyte:
½ parsakaali
200 g fetajuustoa
200 g kermaviiliä
2 munaa
1 paprika
1 sipuli
200 g juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
minitomaatteja

Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Nypi keskenään pehmeä voi, jauhot ja suola. Lisää joukkoon muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikian vuoan pohjalle ja myös vähän reunoille. Esipaista pohjaa noin 10-15 minuuttia kunnes pohja on saanut vähän väriä. 

Valmista täyte. Pilko sipuli ja kuullota niitä hetki pannulla pienessä öljytilkassa. Pilko parsakaali, feta ja paprika pieniki paloiksi. Lisää joukkoon kermaviili, munat, sipulit, juustoraaste ja mausteet. Sekoita hyvin sekaisin. Kaada valmis täyte vuokaan ja tasoita pinta. Painele pintaa puolitettuja minitomaatteja ja paista piirakka vielä noin 30-40 minuuttai tai kunnes piirakka on kypsä.


Enemmän pitäisi kyllä tehdä näitä suolaisia piirakoita kun ne ovat niin helppoja tehä ja ennen kaikkea kun ne ne ovat niin hyviä. Aina vaan tulee tehtyä noita makeita herkkuja. :D


2 kommenttia:

  1. Mä kanssa leivon suolaista todella harvoin, sanotaan että jopa ehkä vain muutaman kerran vuodessa :D Tää kuulostaa herkulliselta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ihan sama, maksimissaan pari kertaa vuodessa tulee leivottua suolaista. Makeat herkut vievät selvästi voiton. :D

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille