4. maaliskuuta 2017

SUOLAKINUSKIDONITSIT



Vihdoinkin sain tehtyä näitä aivan kertakaikkisen ihania suolakinuskidonitseja. Reseptin näille herkuille bongasin Emma Iivanaisen joulukirjasta. Näitä voin kyllä lämpimästi suositella, olivat meinaan TODELLA hyviä! :)

Ainoana muutoksena Emman reseptiin oli, että lisäsin kinuskikuorrutteen joukkoon tuon ½ tl suolaa. Sitä ei ole pakko lisätä jos ei halua, mutta itse halusin vielä lisää suolan makua kuorrutteeseen ja mielestäni se sopi hyvin tähän. :)

Ohjeella tulee 12 kappaletta donitseja. 

Taikina:
1 muna
1½ dl maitoa
½ dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjahoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa

Kuorrute + koristelu:
½ dl kermaa
50 g voita
1 dl fariinisokeria
½ tl vaniljasokeria
1 3/4 dl tomusokeria
(½ tl suolaa)
sormisuolaa

Ota esille donitsipelti ja voitele/sprayaa kolot hyvin. Lämmitä uuni 200 asteeseen. 

Mittaa kulhoon muna, maito ja öljy - sekoita keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sihtaa ne siivilän läpi nesteiden joukkoon. Sekoita vain sen verran, että kaikki aineet ovat sekoittuneet. Jaa valmis taikina vuoan koloihin ja paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmiit donitsit leivinpaperin päälle jäähtymään. 

Valmista kinuskikuorrute. Mittaa kattilaan kerma, voi, fariini- ja vaniljasokeria. Lämmitä seosta keskilämmöllä ja anna seoksen kiehua 1 minuutian ajan. Sekoittele seosta ettei se pala pohjaan. Sihtaa joukkoon tomusokeri ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon ½ tl suolaa. Dippaa donitsit heti kuorrutteeseen ja ripottele päälle sormisuolaa. Kuorrutetta kannattaa sekoittaa dippausten välissä, sillä kuorrutteen pintaan muodostuu melko nopeaa kalvo mikä vaikeuttaa hieman dippaamista. Sitten vain suut makiaksi! :) 


Aah että... Nämä olivat NIIN herkullsia! Kyllä se makea ja suolainen vain toimii hyvin yhdessä. :)


Näihin tuli oikein himo kun söi yhden. Oli vain pakko ottaa heti lisää. :D


Tuo kuorrute oli aivan taivaallisen hyvää! Luulen että jatkossa tulen kyllä käyttämään tätä samaa kuorrutetta muissakin leivonnaisissa. Sen verran herkkua se oli! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille