1. maaliskuuta 2017

VADELMAJUUSTOKAKKU UUNISSA



Taas jatkuu Valion uutuustuotteiden testailu. :) Tällä kertaa testissä oli uusi tuorejuustomaku, vadelma. Olin aluksi hieman epäileväinen tuorejuuston maun suhteen mutta yllätyin positiivisesti. Tuorejuusto maistui oikeastai vadelmalta, eikä se ollut liian teennäinen tai teollinen maku. Tykkäsin! 

Juusto pääsikin koekäyttöön tässä uunissa paistetussa juustokakussa ja tulipas aikasta makoisa kakku. Slurps! :)

Kakku on tehty 16 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
100 g digestivejä
50 g voita

Täyte:
200 g vadelmatuorejuustoa (Valio)
200 g vaniljatuorejuustoa (Valio)
150 g ranskankermaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan kuori + mehu
½ dl maissitärkkelystä
½ dl vadelmamehukeittoa, sokeroimaton (Valio)
2 munaa

Koristelu:
vadelmia
tomusokeria

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit, sulata voi ja ydistä. Painele seos vuoan pohalle ja esipaista pohjaa keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Laita uuniin leivinpaperi vuoan alle, jotta vuoasta valuva rasva ei valuisi uunin pohjalle. 

Valmista täyte. Notkista tuorejuustot samassa kipossa. Sekoita joukkoon ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeria. Pese hyvin sitruuna ja raasta täytteen joukkoon puolikkaan sitruunan kuori ja purista vielä mehu joukkoon. Lisää maissitärkkelys ja vadelmakeitto - sekoita hyvin sekaisin. Lisää lopuksi munat varovasti esim. lusikan avulla sekoittaen. Vältä turhaa vatkaamista. Kaada valmis täyte vuokaan ja jatka paistamista keskitasolla noin 40-55 minuuttia kunnes kakku on keskeltä hieman hyllyvä. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämpöön reiluksi puoleksi tunniksi. Jäähdytä kakku huoneen lämpöiseksi ja siirrä yön ylitse jääkaappin. 

Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle. Koristele vadelmilla ja tomusokerilla.


Slurp, olipas herkullista kakkua. :) 


Kakku maistui kivasti vadelmalle ja oli raikkaan makuinen sitruunan ansiosta. Voimakkaamman vadelman maun olisi varmasti saanut, jos olisi käyttänyt 400 g vadelmatuorejuustoa ja jättänyt tuon vaniljajuuston pois. :)


Kakku maistui hyvin kahvin kyytipoikana. :)


Vieläkin voin maistaa kakun maun suussani - harmi kun kakku on päässyt jo loppumaan. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä viesti Herkkukatille