15. maaliskuuta 2017

VALKOSUKLAA-MANGOJUUSTOKAKKU


Reilu viikko sitten juhlittiin kaverini synttäreitä pienellä porukalla. Tarkoituksena oli, että jokainen toi mukanaan jotain pientä syötävää nyyttikestit-meiningillä. Mä varasin heti itselleni kakun leipomisen. Yllätys! :D

Mielessäni oli jo jonkin aikaa muhinut idea valkosuklaan ja mangon yhdistämisestä samaan kakkuun. Niinpä päätin sitten toteuttaa tämän idean kaverini synttärkakkuun juustokakun muodossa. Tästä tuli aika herkullista, vaikka itse sen sanonkin. :)

Kakku on tehty 20 cm irtopohjavuoalla. 

Pohja:
175 g keksejä (digestive)
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
3 liivatetta
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl vettä 

Mangotäyte:
4 liivatetta
1 dl sokeria
300 g mangososetta (Bonne)
125 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua

Valkosuklaakuorrute + koristeet:
70g valkosuklaata
½ dl kermaa
(+ valkoista väriä)
pensasmustikoita
ananaskirsikoita
valkosuklaarouhetta

Ota esille vuoka, pingota pohjalle leivinpaperi ja laita sisäreunaan reunakalvo. Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja laita siksi aikaa jääkaappiin kun valmistat täytteet.

Valmista valksuklaatäyte. Laita liivatteet kylmään veteen noin 8-10 minuutiksi. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Jätä nämä vielä sivuun odottamaan.

Sekoita keskenään maitorahka, tuorejuusto ja sokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen maitorahkaseokseen. Sekoita hyvin. Kaada joukkooon sulatettu suklaa ja sekoita seos taas hyvin sekaisin. Lopuksi kääntele joukkoon vatkattu kerma. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku taas jääkaappiin.

Valmista mangotäyte. Laita liivatteet kylmään veteen 8-10 minuutiksi ja vatkaa taas kerma löysäksi vaahdoksi. Mittaa kulhoon mangosose, maitorahka, tuorejuusto ja sokeri - sekoita hyvin keskenään. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kääntele lopuksi varovasti vatkakku kerma joukkoon. Kaada seos vuokaan valkosuklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valmista valkosuklaakuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja kuumenna kerma kiehumispisteeseen mutta älä keitä sitä. Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Voit halutessasi värjätä kuorrutteen valkoiseksi valkoisella värillä. Anna jäähtyä kunnes kuorrute on jämähtänyt jonkin verran. Voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa tai laittaa kuorrute kipossa jääkaappin joksikin aikaa.

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Valuta lusikan avulla valkosuklaakuorrutetta kakun reunoille niin että sitä lähtee valumaan kakun reunoille. Voit myös halutessasi kuorruttaa koko kakun pinnan kuorrutteella. :) Viimeistele kakku mustikoilla, ananaskirsikoilla ja valkosuklaarouheella.


Valkosuklaa ja mango sopivat kyllä hyvin yhteen tässä kakussa. Kakku oli pehmeän makuinen ja oli hyvää. Synttärisankarikin tuntui pitävän kakusta. :)


Luulen että tätä kakkua tulen kyllä varmasti tekemään useammin. Oli sen verran herkkua! :)


4 kommenttia:

  1. Valkosuklaa ja mango sopii varmasti loistavasti yhteen! :) Tulee aivan ihanan näköinenkin kun on kaks kerrosta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, kannattaa kokeilla joskus. Voin suositella! :) Mä tykkään kans noista kahdesta kerroksesta, niillä saa näyttävän kakun aikaiseksi. :D

      Poista
  2. Pystyykö tuon kermavaahdon sekoittaa suoraan mangotäytteeseen ja sen jälkeen sekoittaa liivatteen? :) ja tuleeko tuosta mangotäytteestä kuinka paksua? Ajattelin tehdä kakun "seeprakakkuna" ja mietin, onko massa tarpeeksi juoksevaa siihen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä luulisin että onnistuu hyvin noinkin päin et ensin kermavaahto ja sitten vasta liivateseos joukkoon. 🙂 Nyt täytyy kyllä sanoa että en yhtään muista kuinka paksua tuosta mangotäytteestä tuli, totaalinen muistin menetys tässä kohtaa. Mutta muistelisin täytteen olevan löysähköä sillä mangosose itsessään on melko juoksevaa. 🙂

      Poista

Jätä viesti Herkkukatille